Nogomet

Zadrani spremni dočekuju Dinamo, Split traži bodove protiv Istre

Sportnet • nedjelja, 29.09.2013.
Zadrani spremni dočekuju Dinamo, Split traži bodove protiv Istre
Foto: Kristijan Komarica

Posljednje dvije utakmice 11. kola HNL-a bit će odigrane u nedjelju, a Zadrani ve nestrpljenjem očekuju hrvatskog prvaka, dok će u Splitu snage odmjeriti domaćin s raspoloženim Istranima.

Nogometaši Splita u pozitivnom su nizu. Na dvama uzastopnim gostovanjima, kod Lokomotive i Slaven Belupa, osvojili su četiri od mogućih šest bodova te sada pet utakmica ne znaju za poraz. U nedjelju protiv Istre 1961 u Parku mladeži imaju priliku pobjedom doći na samo pet bodova od klubova koji se bore za Europu.

"Imamo dobru atmosferu. Uzeli smo dosta bodova, bilo je dobrih igara i nadam se da su sve loše stvari iza nas. Istra igra svoj tipični nogomet. Svih deset igrača stoji iza lopte tako da će nam trebati puno trke i angažmana. Očekujem pobjedu, a mislim da još imamo dosta prostora za napredak", kazao je trener Splita Stanko Mršić.

Iskusni veznjak Dujmović, koji je propustio prošlu utakmicu zbog kartona, ne vjeruje kako će se "umirati u ljepoti", no da će oni težiti svojoj igri. On će se vratiti u kadar, baš kao i Vojnović, dok će izostati već uobičajena četvorka Erceg, Vitaić, Baraban i Glumac.

Nedostaju: Erceg, Vitaić, Baraban, Glumac (ozljede)

Zeleno-žuti su nanizali tri poraza u domaćem prvenstvu, no zbog bodovne zalihe osvojene u početnim utakmicama još uvijek su na šestom mjestu tablice. Istra je u srijedu prekinula negativan niz pobijedivši u šesnaestini finala Kupa Slavoniju, no dosta teže od očekivanog. Križman je spasio Puljane produžetaka golom u 91. minuti.

Za izbjegavanje poraza na Parku mladeži sastav Igora Pamića morat će odigrati puno bolje, ali zdravstvena situacija u momčadi nije najbolja. Split se u zadnjim kolima podignuo u formi, te će Istra imati težak zadatak kako bi izvukla barem bod kao u njihovom prvom međusobnom susretu ove sezone na Aldo Drosini (1:1).

"Imaju dosta dobrih pojedinaca i imaju odličan napad. Čini mi se da im je obrana malo sporija što bi mogli iskoristiti u našu korist. Zadovoljio bi me i bod, ali mi u svaki susret idemo po pobjedu pa bi bilo lijepo i da pobijedimo u Splitu", rekao je Ivor Horvat, desni bek Istre čiji se nastup od prve minute očekuje i u gradu pod Marjanom.

Nedostaju: Blagojević (kartoni), Budicin, Havojić, Radonjić, Jo, Petrak (ozljede)

Ljubitelji nogometa u Zadru u nedjelju dolaze na svoje te će na Stanovima moći pogledati dvoboj svoje momčadi s hrvatskim prvakom. Iako je Dinamo trenutno u svojevrsnoj igračkoj krizi jasno je da je u Zadru favorit.

To međutim ne znači da će se domaćini, koji su već znali iznenaditi Dinamo, unaprijed predati. "Naravno, papirnati favoriti ne pobjeđuju uvijek. Draž nogometa je upravo u tome da i momčadi koje su slabije kvalitete mogu pobijediti jačega. Uostalom, Dinamo nikada rado nije dolazio na Stanove, a nerijetko j ovdje znao ostaviti bodove. Ne odgovara im vruća atmosfera sa Stanova, a nadam se da će tako biti i ovog puta", rekao je Zadarskom listu Josip Tadić, bivši igrač Dinama.

Nakon prolaska u Kupu, Zadrani su dobro raspoloženi i spremni na susret s Dinamom, a sigurno će dati sve od sebe ne bi li zagorčili život na tablici hrvatskom prvaku.

Nedostaju: nitko

Minimalnom pobjedom na gostovanju u Osijeku te sigurnim slavljem u Suhopolju u sklopu Hrvatskog kupa nogometaši Dinama vratili su barem malo mir u svlačionicu pa u dobrom raspoloženju odlaze na uvijek neugodno gostovanje u Zadar. Domaćini su svoje redove pojačali s nekoliko iskusnih igrača kao što su Tadić, Neretljak i Hrgović te zaslužuju maksimalan respekt.

"Očekujem motiviran i agresivan Zadar, a sada su se izuzetno pojačali tako da bih rekao da su barem 30 posto bolji. Čeka nas neugodna utakmica, mali teren, kvalitetna momčad predvođena ambicioznim i perspektivnim trenerom, ali to nije iznenađenje," izjavio je uoči utakmice Branko Ivanković.

Iako je pred Dinamom vrlo brzo i susret drugog kola Europske lige Ivanković ne misli odmarati igrače: "Nećemo nikoga odmarati. Nema potrebe jer ima dosta vremena do četvrtka kako bi se momčad odmorila. Nama je svaka utakmica važna i tako ćemo i pristupiti," zaključio je Ivanković koji je najavio sastav vrlo sličan kao i u Kupu.

Nedostaju: Halilović, Brozović, Sandomierski i Rukavina (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 12:15
    ajmo Zadre!!
    Obrisan korisnik