Nogomet

Kraljevski klub odrađuje posao, Drogba na "svom" Stamford Bridgeu prijeti Chelseaju

Ante Dubravac • utorak, 18.03.2014.
Kraljevski klub odrađuje posao, Drogba na "svom" Stamford Bridgeu prijeti Chelseaju
Foto: EPA

U iduća dva dana nogometna javnost saznat će i preostala četiri sudionika četvrtfinala nogometne Lige prvaka. I dok je pred Real Madridom samo rutinsko odrađivanje posla Chelsea protiv Galatasaraya mora potvrditi ulogu favorita.

Real Madrid - Schalke 04 (6:1)

Najuvjerljiviju pobjedu u prvim susretima osmine finala Lige prvaka zabilježili su nogometaši Real Madrida na gostovanju kod Schalkea. Iako je već nakon ždrijeba bilo jasno da je Kraljevski klub apsolutni favorit malo tko je očekivao da Luka Modrić i društvo već u Njemačkoj mogu doći do sigurnih 6:1.

"Iza nas je teška utakmica protiv Malage i igrači su umorni pa će neki dobiti zasluženi odmor," izjavio je trener Carlo Ancelotti. Ipak glavni razlog za pošteđivanje određenih igrača svakako je El Clasico koji je pred domaćinima već u nedjelju i u kojem Kraljevski klub s eventualnom pobjedom nad Barcelonom odlazi na velikih sedam bodova prednosti pred najvećim rivalom.

"Moramo odigrati dobru utakmicu jer ipak je ovo važno natjecanje, ali i zbog toga da održimo dobru atmosferu koju imamo u momčadi," zaključio je Ancelotti.

S druge strane gostujući trener Jens Keller očekuje da njegovi igrači pokažu da rezultat iz prvog susreta ne daje pravu sliku razlike u kvaliteti između ove dvije momčadi: "Imamo mladu momčad kojoj će ova utakmica poslužiti za prikupljanje iskustva. Moramo biti kompaktni i ne smijemo dopustiti da se Real Madrid razigra kao u prvoj utakmici."

Chelsea - Galatasaray (1:1)

Puno neizvjesniji susret očekuje se na Stamford Bridgeu gdje će Galatasaray pokušati doći do velikog iznenađenja i izbaciti Chelsea iz daljnjeg natjecanja. U prvom susretu Chelsea je rano došao do vodstva u Istanbulu preko Torresa, no domaćin je u nastavku uspio izjednačiti preko Chedjoua.

"Ako pogledamo prvi susret jedna je momčad bila bolja u prvoj, a druga u drugoj dionici. Sličan susret očekujem i danas, mislim da se konačni pobjednik neće znati do samoga kraja," najavio je domaći strateg Jose Mourinho.

Gostujući trener Roberto Mancini vjeruje da njegova momčad može iznenaditi: "Igramo protiv velike momčadi i znamo da će biti jako teško, ali vjerujem u uspjeh. Moramo ponoviti igru iz drugog poluvremena u Istanbulu."

Naravno da je jedna od glavnih tema uoči susreta povratak Didiera Drogbe na stadion gdje je proveo svoje najbolje igračke godine: "Puno toga me veže za Chelsea, no kada krene susret emocije će nestati. Želim pobjedu i prolaz dalje, što je i sasvim normalno. Ako postignem pogodak, iz poštovanja prema bivšem klubu i navijačima, neću ga slaviti, ali biti ću sretan ako pobijedimo," rekao je napadač Galatasaraya.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Bayern1:1Arsenal
Atlético Madrid4:1Milan
Barcelona2:1Manchester City
PSG2:1Bayer Leverkusen
Chelsea2:0Galatasaray
Real Madrid3:1Schalke 04
Manchester United3:0Olympiakos
Borussia D.1:2Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2014. u 20:14
    Jedan od najvecih.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2014. u 17:15
    Tužno da je jedan Schalke došao u poziciju da RM protiv njih 'odrađuje' posao sa praktički B momčadi -uopće da jedna utakmica najjačeg nogometnog natjecanja na svijetu i tu ubrajam i SP i EP bude odrađivanje za neku momčad- ali moram priznati, rojalfašisti fino drobe protivnike na svim frontama... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2014. u 16:31
    Neka Drogba zabije, ali neka Chelsea napreduje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2014. u 15:55
    ajde Drogba izbaci taj Chelsea..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2014. u 15:26
    Polu covjek, polu zvijer, ime mu je Didier!
    Obrisan korisnik