Nogomet

Srna: "Nismo stigli ni shvatiti što se zbiva, nije bio crveni", Pep: "Prvi put s petoricom napadača"

Borna Rupnik • četvrtak, 12.03.2015.
Srna: "Nismo stigli ni shvatiti što se zbiva, nije bio crveni", Pep: "Prvi put s petoricom napadača"
Foto: EPA

Kapetan Šahtara i Hrvatske Darijo Srna nije skrivao razočaranje poslije teškog poraza u Münchenu, a Josep Guardiola otkrio je da nikada prije nije upotrijebio prikazanu taktiku.

Bavarski nogometni div gostima iz Ukrajine nije ostavio niti malo šanse za plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Već u trećoj minuti isključen je Kučer, a Müller je realizirao kazneni udarac za vodstvo Bayerna. Nakon toga sve je išlo nizbrdo za Šahtar.

Josep Guardiola, trener Bayerna: "Sve je jasno. Šahtar nije imao pravu šansu, a po prvi puta u svojoj trenerskoj karijeri zaigrao sam s petoricom napadača. Šahtar je kvalitetan, pogotovo u napadu, ali sve je lakše s igračem više. Igrali smo vrlo, vrlo dobro, a utakmica je završila nakon 90, a ne nakon tri minute".

"Mislim da nije trebao biti crveni, nego žuti karton uz kazneni udarac, ali sada je prekasno za tu priču. Nije ovo bio najbolji dan za Šahtar, vrlo smo uzrujani i u teškoj situaciji", rekao je poslije utakmice hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

"Kapetan sam velikog kluba i naravno da smo svi razočarani te se ispričavamo navijačima. Imali smo podršku iz cijele Ukrajine, ali posramljeni smo. No, mogu obećati da se nećemo predati, preživjet ćemo ovo teško razdoblje i ispraviti pogreške te opet učiniti naše navijače ponosnima", najavio je.

Šahtaru preostaje borba za naslov prvaka Ukrajine, odnosno lov na vodeći Dynamo iz Kijeva.

"Susret s Bayernom završio je u trećoj minuti, teško je igrati protiv njih s desetoricom. Nismo stigli ni shvatiti što se zbiva, a željeli smo pritisnuti Bayern. Želim im da osvoje Ligu prvaka, a mi ćemo se maksimalno koncentrirati na prvenstvo. Nešto nam nedostaje, ali svi snosimo odgovornost", zaključio je Srna.

Njegov trener Mircea Lucescu, nije bio od velikih riječi poslije ovakvog raspleta.

"Igrali smo s desetoricom, a kada je još i Srna počeo osjećati probleme s ozljedom, sve je bilo gotovo. Izgubili smo, nema se što više reći, jedino sam tužan što smo izgubili s ovakvim rezultatom", izjavio je.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid3:4Schalke 04
Porto4:0Basel
Chelsea2:2 *PSG
Bayern7:0Šahtar
Monaco0:2Arsenal
Atlético Madrid4:2 **Bayer Leverkusen
Borussia D.0:3Juventus
Barcelona1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!