Nogomet

Benfica treba odraditi posao, ali nikako ne smije podcijeniti Club Brugge

Petar Jenjić • utorak, 07.03.2023.
Benfica treba odraditi posao, ali nikako ne smije podcijeniti Club Brugge
Foto: EPA

Uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka pokušat će bez prevelikog stresa riješiti Benfica koja je s dva razlike slavila u gostima kod Club Bruggea...

Pred nama je uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka u kojoj Benfica dočekuje Club Brugge. Portugalci su već u prvoj utakmici napravili veliki posao i slavili u gostima s 2:0.

Igraj na Benfica - Club Brugge na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

To i ne čudi, s obzirom na trenutnu formu obje ekipe. Benfica je neporažena u zadnjih 12 utakmica u svim natjecanjima, a pri tome je upisala deset pobjeda. Nije izgubila u grupnoj fazi Lige prvaka, u utakmicama protiv PSG-a i Juventusa, a u portugalskom prvenstvu drži prvo mjesto s osam bodova prednosti ispred Porta.

S druge strane, Belgijci imaju velikih problema u posljednje vrijeme. Naime, upisali su samo dvije pobjede u zadnjih 11 utakmica otkako je na klubu sjeo trener Scott Parker u prosincu prošle godine.

S obzirom na takve rezultate, već se neko vrijeme piše o tome kako će nekadašnji trener Bournemoutha napustiti redove i ovog belgijskog velikana jer mu očito nikako ne ide u novom klubu.

To je priznao i sam nakon utakmice prije četiri dana protiv Oostendea. Naime, momčad koja se bori za ostanak u prvenstvu, slavila je s visokih 3:0 što je itekako sramotno prosipanje bodova kada uzmemo u obzir kadrove momčadi.

Trenutno je na četvrtom mjestu ljestvice s čak 21 bodom zaostatka za vodećim Genkom. Nedostižna se čini i treća pozicija na kojoj je Antwerp s 11 bodova više, dok ga iza pritišću Gent i St. Liege koji zaostaju jedan bod.

Od posljednjih 45 puta kada je jedna momčad u prvoj utakmici knock-out faze imala dva ili više golova prednosti, samo jednom nije uspjela proći dalje. Bilo je to u utakmici PSG-a protiv Manchester Uniteda.

Što su rekli

Roger Schmidt, trener Benfice: "Situacija je prilično jasna, pobijedili smo u Brugesu i ako se oni žele kvalificirati dalje morat će napasti, prije ili kasnije. Hoće li to biti od samog početka ili ne, još moramo vidjeti. Fokusirani smo samo na sebe. Imamo prednost, ali svejedno ćemo pokušati napasti. Očekujem tešku utakmicu. Ako budu imali dobar dan, mogu nam jako otežati."

Scott Parker, trener Club Bruggea: "Sada se radi o pokazivanju karaktera, ovo je veliki izazov za klub. Igrači će se suočavati s još većim izazovima u svojim životima i profesionalnim karijerama. Ono što je sada važno jest raditi jako naporno zajedno i dati sve od sebe da odgovorimo na izazove."

Mjesto, vrijeme, suci

Estadio da Luz, Lisabon, 21:00

Sudac: Halil Umut Meler (Turska)

Forma

Benfica - Famalicao 2:0
Vizela - Benfica 0:2
Benfica - Boavista 3:1
Club Brugge - Benfica 0:2
Braga - Benfica 1:1 (5:4 nakon penala)

Oostende - Club Brugge 3:0
Club Brugge - Gent 2:0
Cercle Brugge - Club Brugge 2:2
Club Brugge - Benfica 0:2
Club Brugge - Royale Union SG 1:1

Nedostaju

Benfica: Draxler, Guedes (ozljede)

Club Brugge: Hendry, Skov Olsen (ozljede)

Zadnji susret

Prva međusobna utakmica osmine finala u potpunosti je otišla na stranu portugalske momčadi koja je do pobjede stigla golovima Joaa Marija i Davida Neresa.

Prognoza

Pobjeda Benfice. S obzirom na formu, teško je očekivati drugačiji ishod. Gosti će sve karte morati baciti u napad, a to neće dobro proći po njih.

FOTO: EPA/Stephanie Lecocq

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Benfica5:1Club Brugge
Chelsea2:0Borussia D.
Bayern2:0PSG
Tottenham0:0Milan
Manchester City7:0RB Leipzig
Porto0:0Inter
Napoli3:0Eintracht Frankfurt
Real Madrid1:0Liverpool

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!