Nogomet

Hajduk i Zagreb u lovu na Europu

Bernard Jurišić, Mihaela Bradovski • srijeda, 25.11.2009.
Hajduk i Zagreb u lovu na Europu
Foto: Davor Sajko

U prvom susretu četvrtine finala Kupa zagrebački bijeli u Kranjčevićevoj dočekuju splitske bile. Obje momčadi u prvenstvu zauzimaju pozicije daleko od očekivanja i svojih mogućnosti pa spas sezone vide upravo u ovom natjecanju. Već bi današnji susret mogao potvrditi ili demantirati najavu Igora Štimca kako će o polufinalistu odlučivati nijanse...

Nakon tri uzastopne domaće prvenstvene pobjede u Ulicu pjesnika stiže novi suparnika - splitski Hajduk. Momčad Igora Štimca nakon podužeg vremena nije izranjavana izostancima što, baš kao i uzlazna forma, podiže očekivanja, ali i samopouzdanje u domaćim redovima. Prema riječima njihova trenera Zagrebaši su spremni za novi veliki susret iz koga imaju šanse izaći kao pobjednici.

"U iščekivanju smo važne utakmice. I mi i Hajduk smo u prvenstvu zaglibili i praktički smo u istoj situaciji kada je Kup u pitanju. Bez obzira što se radi o Hajduku, koga maksimalno respektiramo, vidimo svoju šansu i iskoristit ćemo je ukoliko se ukaže. Veseli i najavljeno lijepo vrijeme koje bi moglo nagnati i gledatelje da dođu. Svi su preduvjeti za dobru utakmicu tu, bit će to susret dvaju suparnika koja se neće štedjeti. Veseli me što napokon imam kompletiran kadar, svi su spremni za boj. Pogledali smo i skraćenu snimku utakmice na Poljudu, ovo je jedno novo vrijeme, od kretanja, pokrivanja, discipline, a imamo i nešto bodova od tada. Bit će ovo jedna druga priča."

Vezane vijesti

Splićani već sezonama teško ubiru bodove u Kranjčevićevoj. Današnji ulog nešto je drugačiji, svaki gostujući pogodak šansa je manje "bijelima" za prolazak u polufinale. "S obzirom da je Kup specifično natjecanje nama je želja pobijediti u srijedu i ako je moguće ne primiti pogodak. To bi nam dalo silne šanse za uzvrat. Imam razloga na kojima temeljim optimizam skupa sa igračima. Siguran sam kako će se o prolazu odlučivati na Poljudu. Kao i prije susreta s Dinamom smiren sam i uvjeren u sposobnosti svojih igrača, da će ispuniti zadaće na terenu onako kako ih postavim."

Hajduk se iz bijele perspektive respektira i cijeni, ali baš kao i svaki drugi suparnik ne izaziva strah, Pjesnici su spremni pobijediti, a pravi način za to, vjeruje Štimac, pronaći će tokom susreta. "Nisam ih previše pratio osim rezultatski kroz medije. Kod njih su prisutne velike oscilacije baš kao i kod nas, dva lica doma i u gostima. Oba su sastava slavila u proteklom kolu što će i njima i nama podići samopouzdanje. Na zadnjoj su utakmici promijenili sustav igre koji je urodio plodom, u posjedu i pogocima, i vjerujem da neće lako odustati od njega. Ali uvijek je 11 protiv 11, odlučivat će nijanse."

Hajduk po već ustaljenoj jesenskoj shemi "toplo-hladno" dočekuje kup-izazov "osvježen" dobrom predstavom protiv slabašne Croatije. Šest lopti u mreži ipak su malo podigle samopouzdanje splitske momčadi, kojoj je Kup trenutno jedina nada u Europu.

"Zagreb je podignuo formu u odnosu na prvi dio prvenstva i sigurno nas ne očekuje lagana utakmica. Bio bih zadovoljan bilo kakvim aktivnim rezultatom za uzvrat, jer mi trenutno preko Kupa moramo tražiti svoj put prema Europi", najavio je Hjdukov trener Edoardo Reja.

U Zagreb nije otputovao ni jedan od braće Sharbini, nema ni Cernata i Strinića, no Reja na raspolaganju ima dovoljno "materijala" kojeg može suprostaviti Štimčevim "bijelima".

Prva utakmica četvrtfinala Kupa: Zagreb - Hajduk, 16 h

Zagreb: Skender - Celjak, Oršulić, Jefthon, Špičić - Abdurahimi, Parlov, Grgić, Pejić - Vugrinec, Krstanović.

Hajduk: Subašić - Rubil, Vejić, Maloča, Šerić - Andrić, Skoko - Oremuš, Ibričić, Tomasov - Paraiba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!