Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 06.04.2011, 20:45 h
Chelsea
Chelsea 0:1 Manchester United
Manchester United

Crveni vragovi slavili na Stamford Bridgeu

Mario Glasnović • srijeda, 06.04.2011.
Crveni vragovi slavili na Stamford Bridgeu
Foto: EPA

Na Stamford Bridgeu u prvom četvrtfinalnom susretu susreli su se Chelsea i Manchester United. Gosti su pobijedili pogotkom Waynea Rooneyja i time stekli veliku prednost pred uzvrat koji se igra za sedam dana.

Utakmicu su bolje otvorili domaćini, u drugoj minuti Bosingwa je ubacio loptu u šesnaesterac, a ispred Torresa sjajno je reagirao Rio Ferdinand i otklonio opasnost za Unitedova vrata. Nekoliko sekundi nakon toga Essien je udario Rooneyja, no španjolski sudac Mallenco to nije vidio.

U šestoj minuti još jednom je zaprijetio Chelsea, Patrice Evra izgubio je loptu, na gol se sjurio Fernando Torres i pucao ravno u Edwina van der Sara.

Vezane vijesti

Na sljedeću priliku čekalo se do 19. minute. Didier Drogba s ruba šesnaesterca je dobro pucao, ali Van der Sar je vršcima prstiju skrenuo loptu u korner.

Pet minuta kasnije gosti su poveli. U 24. minuti Carrick je dugom loptom pronašao Giggsa, sjajni Velšanin dobro je procijenio pad lopte i ušao u šesnaesterac te povratnom loptom pronašao Waynea Rooneyja koji pogađa za 0:1.

Nekoliko minuta kasnije Chelsea je imao nekoliko poluprilika, ali nisu bili konkretniji u samo završnici napada. U 41. minuti Manchester je mogao do vodstva, Rooney je dobro nabacio, a samo su centimetri dijelili Javiera Hernandeza od pogotka. United je tri minute poslije probao preko Rooneyja, ali Čech je bez problema ukrotio loptu.

U samoj završnici poluvremena Chelsea je bio puno bolji i promašio je nekoliko prilika. Drogba je šutirao prema vratima, lopta je u letu okrznula Torresa i pogodila stativu. Na odbitak je najbrže naišao Lampard koji nije najbolje zahvatio loptu, pa je s gol-crte izbio Evra. Iako je Chelsea imao veći posjed lopte i konkretnije prilike, na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Uniteda.

Nastavak utakmice opet su bolje otvorili igrači Chelseaja. U 49. minuti Didier Drogba je nabacio, a brazilski veznjak Ramires nije najbolje reagirao u udarcu glavom. Nakon toga Drogba je atraktivno probao, no lopta je prošla pored vrata Uniteda.

Sir Alex Ferguson u nastavku je ubacio Nanija, dok je iz igre izašao mladi Rafael zbog ozljede. Gosti su u nastavku prvi put opasnije zaprijetili u 67. minuti kada je Hernandez, kao i u prvome poluvremenu, za nekoliko centimetara promašio loptu.

Chelsea je na drugoj strani odgovorio preko Essiena. Ganac je vrlo dobro šutirao iz voleja, ali lopta je prošla uz samu vratnicu gostujućih vrata. Nakon te prilike Ancelotti je napravio dvostruku izmjenu. Izvadio je opasnog Drogbu i požutjelog Žirkova, a uveo je francuski napadački dvojac, Nicolasa Anelku i Florenta Maloudu.

U 74. minuti Bosingwa je dobro centrirao, Torres je glavom odlično pucao, a sjajnom paradom iskazao se danas odlični Edwin van der Sar. Nedugo poslije toga oba trenera su mijenjala. Chelseajev strateg ubacio je Obi Mikela, a Ferguson je priliku dao Berbatovu.

Do kraja utakmice Chelsea je imao nekoliko dobrih prilika. Pucali su Lampard, Ivanović i Anelka, no Manchesterova mreža nije se tresla.

Manchester United je ovom pobjedom napravio korak više prema polufinalu, no sigurno je da još ništa nije gotovo i da nas za sedam dana čeka konačna borba "Bitke za Britaniju".

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Inter2:5Schalke 04
Real Madrid4:0Tottenham
Chelsea0:1Manchester United
Barcelona5:1Šahtar
Manchester United2:1Chelsea
Šahtar0:1Barcelona
Tottenham0:1Real Madrid
Schalke 042:1Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Falcao 907.04.2011. u 11:37
    Ajmo Manchester
    Falcao 9
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 08:30
    Jedna riječ: Trener.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 07:50
    Nisu mi bas najjasniji komentari da United vec igra u finalu i osvaja sve trofeje ove godine,jako optimisticno s obzirom na snagu Reala i Barcelone. Mozda mnogi misle da je Schalke prosjecna ekipa koja je sasvim slucajno tu ali ekipu koja ima Raula i Neuera definitivno nije neka seoska koja se moze... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 02:16
    Manchester ove godine ne osvaja lp 100%...ostati ce 2. ipak
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 02:11
    U 41. minuti Manchester je mogao do vodstva, Rooney je dobro nabacio, a samo su centimetri dijelili Javiera Hernandeza od pogotka. Nije mi ovo jasno. Mislio sam da su poveli u 24toj minuti...
    Obrisan korisnik