Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 05.04.2011, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 4:0 Tottenham
Tottenham

Real razmontirao Tottenham

Ante Pažanin • utorak, 05.04.2011.
Real razmontirao Tottenham
Foto: EPA

Real Madrid može već nakon prvog dvoboja četvrtfinala Lige prvaka razmišljati o polufinalu. Večeras je s 4:0 potpuno nadigrao i razmontirao Tottenham.

Nakon prvog četvrtfinalnog dvoboja Real Madrida i Tottenhama momčad Josea Mourinha slavi veliku pobjedu. S visokih 4:0 večeras su pobijedili momčad s White Hart Lane i s jednim i pol korakom su već u polufinalu. Real je u prvom dijelu rano poveo i možemo reći da je ključan trenutak dvoboja nastupio nakon što je bio isključen Peter Crouch. Dok se do kraja prvog dijela Tottenham još nekako i držao u drugom se poptuno raspao, a Real sjajnom igrom ubacio još tri pogotka i trasirao si put prema najbolje četiri momčadi Europe.

Od hrvatske kolonije u Tottenhamu utakmicu su započeli Luka Modrić i Vedran Ćorluka, dok je Niko Kranjčar ostao na klupi. Već u trećoj minuti svoj je udarac s vrha šesnaesterca iskušao Christiano Ronaldo, no lopta je prošla pokraj vratnice. Dvije minute nakon toga Real je došao u vodstvo. Prvo je udarac Angela di Marije s 10-ak metara Heurelhio Gomes odbio u korner. Korner je pak s desne strane izveo Mesut Özil, a Emmanuel Adebayor je nečuvan, s pet metara, glavom poslao loptu u mrežu. Na gol crti stajao je Modrić, no nije uspio izbiti loptu.

Madridska momčad u tim je trenucima igrala vrlo raspoloženo sa stalnim pritiskom na gostujuća vrata, dok je Tottenham imao velikih problema s organizacijom igre. U 10. minuti iz daljine je pucao i Marcelo, ali njegov udarac nije bio precizan. Spursi su se u 15. minuti našli u velikim problemima. Peter Crouch je u borbi za loptu pokosio Marcela i zaradio drugi žuti karton tj. prerani put u svlačionicu. To isključenje značilo je da će engleska momčad igrati bez napadača, s Rafaelom van der Vaartom kao najisturenijim igračem. Prvi udarac u okvir za Tottenham je uputio posljednje navedeni igrač i to iz slobodnog udarca s 30-ak metara, no Iker Casillas s lakoćom je uhvatio loptu.

Najveća prilika ukazala se gostima u 30. minuti. Iz svoje je polovice Michael Dawson uputio dugu loptu prema Garethu Baleu koji se u brzom naletu sjurio u šesnaesterac Reala i iskosa pucao, no pogodio je samo vanjski dio mreže. Dvije minute nakon toga bilo je opasno pred vratima na drugoj strani terena. Marcelo je s lijeve strane ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor gdje je Sergio Ramos glavom pokušao pronaći Adebayora koji je sam pred golom za malo promašio loptu. Unatoč igraču manje Tottenham je uspostavio koliku toliku ravnotežu na terenu i iz kontri prijetio domaćima koji su se pak opustili i smanjili intezitet napada i agresivnosti koji su imali na početku dvoboja.

Bilo je to sve u prvom dijelu u kojem je Real nakon dobrog i agresivnog početka vrlo rano poveo. Tottenham je već nakon 15 minuta ostao s igračem manje nakon isključenja Croucha, no baš nakon toga je i zaigrao bolje, dok je Real digao nogu s gasa i odigrao u laganijem ritmu do kraja poluvremena.

Tri minute nakon početka drugog dijela Ronaldo je uputio opasan udarac s ruba 16 metara koji je prohujao tik uz lijevu vratnicu. U tim je trenucima trajala potpuna opsada vrata Gomesa, Real je stalnim napadima i pritiskom konstantno bio opasan. Iz jednog takvog napada u 57. minuti Španjolci su došli i do drugog pogotka i to ponovno preko Adebayora. Ovaj put je nakon skraćenog kornera Marcelo s lijeve strane lijepo ubacio, a Adebayor je u sličnoj poziciji kao kod prvog gola glavom poslao loptu u mrežu. I ovaj put je izostala bolja reakcija gostujuće obrane koja je Togoanca ostavila samog pri udarcu. Adebayor se u 66. minuti približio hattricku kada je nakon dobrog ubacivanja Lassane Diarre odlično pucao glavom, no ovaj put je Gomes je još bolje vršcima prstiju obranio.

U 72. minuti Tottenhamu ipak nije bilo spasa. Di Maria je sjajnim udarcem s ruba šesnaesterca zabio i treći gol Reala. Igra londonske momčadi potpuno se raspala, bili su prisiljeni braniti svoj gol, bez mogućnosti da pređu centar, a kamoli ugroze Casillasa, dok je Real i dalje vršio jaki pritisak i igrao atraktivno s lijepim akcijama i otvaranjima prema naprijed. Četiri minute prije kraja i četvrta je lopta završila u mreži Gomesa. Kaka je s lijeve strane ubacio za Ronalda koji je prizemnim udarcem savladao brazilskog vratara koji je pri udarcu mogao i bolje reagirati. Taj pogodak samo je potvrdio odličnu večer madridskog kluba i početak slavlja na Santiago Bermabeu.

Bilo je to sve za 90 minuta u kojima je Real Madrid potpuno nadigrao i razbio Tottenham. Uzvrat na White Hart Laneu trebao bi biti samo formalnost.

Vedran Ćorluka odigrao je 80 minuta i možemo reći da je odigrao dosta solidno, dok se Luka Modrić, koji je odigrao cijelu utakmicu, trudio u prvom dijelu, dok se u drugom potpuno izgubio kao i cijeli vezni red Tottenhama.

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Inter2:5Schalke 04
Real Madrid4:0Tottenham
Chelsea0:1Manchester United
Barcelona5:1Šahtar
Manchester United2:1Chelsea
Šahtar0:1Barcelona
Tottenham0:1Real Madrid
Schalke 042:1Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 14:45
    kako da igra kad nema loptu? volio bih čuti odgovor na to pitanje. mislim naravno na luku modrića
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 11:30
    Modrić je jucer igra poziciju koju igra i u reprezentaciji a i predstava mu je bila ko u reprezentaciji,ocaj...
    Obrisan korisnik
  • Falcao 906.04.2011. u 10:54
    Pa Modrić je prosječni igrač,ništa posebno samo šta mediji kod nas rade od njega Messija.
    Falcao 9
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 10:51
    O tom ja vec dulje vrijeme pricam,vec sam par puta to napomenuo ali to ocigledno to  nikom nije bitno, da se od jednog ekstra igraca iz veze ne ocekuje da asistira je vec pomalo suludo i jadno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 10:48
    za vas sve koji tvrdite da je modrić top igrač evo malo statistike. u 24 utakmice za klub ima 1 gol i jednu asistenciju. za reprezentaciju u zadnjih godinu dana nema ništa. nema se šta vrhunski igrač
    Obrisan korisnik