Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 13.04.2011, 20:45 h
Schalke 04
Schalke 04 2:1 Inter
Inter

Video: Schalke na dva koraka do Wembleyja

Damir Žbulj • srijeda, 13.04.2011.
Video: Schalke na dva koraka do Wembleyja
Foto: EPA

Schalke i Inter odigrali su uzvratni susret četvrtine finala Lige prvaka. Koliko god su nogometaši Intera najavljivali čudo u Gelsenkirchenu i borbu za prolaz u polufinale, doživjeli su novi poraz, oprostivši se od obrane naslova europskog prvaka već u ovoj fazi natjecanja...

Nogometaši Schalkea rutinski su trebali odraditi uzvratni susret četvrtine finala nogometne Lige prvaka. U prvom susretu posramili su aktualnog europskog prvaka na njegovom terenu 2:5 te su pametnom igrom sačuvali veliku prednost ostvarenu u Milanu, pobijedivši i u novom međusobnom dvoboju 2:1.

Inter je u Gelsenkirchen stigao bez Rumunja Chivua, koji je zaradio isključenje u prvom četvrtfinalnom dvoboju pa je trener Leonardo na teren poslao ovu jedanaestoricu: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Ranocchia, Nagatomo - Motta, Stanković, Zanetti - Sneijder, Milito, Eto'o.

U domaći sastav, nakon ozljede, vratio se pouzdani i iskusni stoper Metzelder, a Ralf Rangnick, strateg domaćih, u dvoboj s prvacima Europe na teren je izveo sastav s Neuerom na vratima, Uchida, Metzelder, Höwedes i Sarpei bili su u posljednjoj liniji obrane, Jurado, Papadopoulos, Matip i Baumjohann bili su četvorica veznih igrača, dok su za napad bili zaduženi Edu i legendarni Raul Gonzalez.

Prema najavama koje su stizale iz Milana, Inter je na ovaj dvoboj stigao pun samopouzdanja, spreman za veliki rezultatski preokret, ali u prvih 45 minuta utakmice nismo vidjeli ništa od navedenog. Europski prvak skromno je pokušavao ugroziti vrata domaće ekipe pa nogometašima Schalke nije bilo teško sačuvati stečenu prednost iz prve utakmice. Naprotiv, čak su u posljednjim trenucima prvog poluvremena, pogotkom Raula, stigli u vodstvo, ugasivši i ono malo nade u prolaz u iduću fazu natjecanja, koju su sa sobom donijeli gostujući nogometaši.

Siromašno prvo poluvrijeme nije nam donijelo previše uzbuđenja. U početni minutama utakmice gosti su pokušavali napravit pritisak obranu Schalkea, no, bez prave opasnosti po gol Neuera. Nakon 11 minuta igre i kornera Sneijdera, glavom je pokušao Motta, ali nije bilo potrebe za intervencijom domaćeg vratara. Schalke je odgovorio u 16. minuti. Jurado je uposlio Raula u kaznenom prostoru, no njegov udarac glavom završava ravno u naručju Julia Cesara.

Bez pravih akcija protekao je ostatak prvog dijela. Eto'o i Milito pokušali su ugroziti vrata domaćih u 23. i 33. minuti, a prvu pravu priliku vidjeli smo tek nakon 36. minuta igre. Stanković je 'opalio' iz daljine, ali Neuer je bio na mjestu te je odbio njegov udarac. Tri minute kasnije, nakon slobodnog udarca Intera, Stanković i Maicon pokušali su izigrati obranu domaćih, međutim nije bilo prave opasnosti pred golom domaće ekipe.

Igrala se posljednja minuta prvog poluvremena kada je Schalke stigao u vodstvo. Odličnom akcijom, ali i zahvaljujući lošem postavljanjem Lucia, Jurado je uposlio Raula, španjolski golgeter izbio je sam ispred Cesara, 'slomio' vratara Intera i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

U nastavak susreta Leonardo je ušao s Pandevom, koji je zamijenio Stankovića, a gostujući nogometaši već nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu stižu do izjednačenja. Osmi korner za Inter izveo je Sneijder, najviši u skoku bio je Lucio, a na njegovu lotu natrčava Motta, koji u gužvi šalje loptu u mrežu domaćih.

Schalke je odgovorio u 57. minuti, kada na ubacivanje s desne strane Papadopoulos glavom nije dovoljno precizan. Tri minute kasnije, zbog minimalnog zaleđa, poništen je gol Höwedesa, dok u 64. minuti Grk Papadopoulos ponovno je odlično reagirao glavom nakon kornera, ali lopta je otišla malo pored gola Intera.

Inter je i u ostatku nastavka bio bez pravih akcija i prilika te se u posljednjoj četvrtini utakmice pomirio s konačnim ishodom ovog dvoboja. U 74. minuti Sneijder je iz slobodnog udarca poslao loptu malo pored desne vratnice Neuera, no, četiri minute kasnije Leonardo ga je povukao s terena, poslavši Coutinha u igru, svjestan kako je bitka za obranu naslova europskog prvaka gotova. Konačnu potvrdu prolaza u polufinale Schalke je napravio u 81. minuti utakmice. Raul je odlično uposlio Höwedesa, koji je izbjegao zaleđe, izbio sam ispred Cesara te snažnim udarcem matirao gostujućeg vratara.

Schalke je novom pobjedom izborio nastup u polufinalu elitnog europskog nogometnog natjecanja, gdje ih očekuje Manchester United, posljednja prepreka na putu do finala koje se ove godine igra na londonskom Wembleyju.

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Inter2:5Schalke 04
Real Madrid4:0Tottenham
Chelsea0:1Manchester United
Barcelona5:1Šahtar
Manchester United2:1Chelsea
Šahtar0:1Barcelona
Tottenham0:1Real Madrid
Schalke 042:1Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Cholo14.04.2011. u 13:39
    nemojte bit tako sigurni u united..tako ste govorili i za inter...jedan gol u gostima i čuda su moguća,makar bi ja volio pravo finale s unitedom,a ne s schalkeom.Raul je fenomen,perez ga dao jer želi da u realu budu zvijezdice,bolji je i od benzeme i od higuaina!!
    Cholo
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 08:26
    Raul svemirac. Jos mi nije jasno po kojim su to kriterijima Benzema i Higuian bolji igraci od njega,vjerojatno nikad ni nece.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 08:26
    Raul, Del Piero, Giggs - zadnji od pravih nogometasa - ovi novi su samo placenici i marketinski proizvodi . . .
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 06:49
    bravo za Schalke i Raula, čovjek zna kako se odlučuju utakmice. podsjetio me na već sada davni EP'96 i Šukera protiv Koepkea...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 02:00
    Šta reći o Raulu?Bog Bogova.
    Obrisan korisnik