Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 13.04.2011, 20:45 h
Tottenham
Tottenham 0:1 Real Madrid
Real Madrid

Video: Real pobjedom potvrdio polufinale

Maj Gašparac • srijeda, 13.04.2011.
Video: Real pobjedom potvrdio polufinale
Foto: EPA

Real Madrid svladao je Tottenham rezultatom 1:0 na gostovanju u Londonu. Jedini pogodak za španjolsku momčad postigao je Cristiano Ronaldo u 50. minuti susreta nakon velike greške vratara Tottenhama Heurelha Gomesa te se tako Kraljevski klub ukupnom pobjedom od 5:0 plasirao u polufinale Lige prvaka.

Real Madrid stigao je u London s velikom prednošću iz prvog susreta, no, sukladno najavama Josea Mourinha, Španjolci se nisu došli braniti, već su još jednom pobjedom potvrdili prolaz u polufinale gdje ih čeka Barcelona.

Na White Hart Laneu od samog početka igralo se vrlo brzo i otvoreno s obje strane. Prvu veliku prigodu za postizanje pogotka imali su gostujući nogometaši već u trećoj minuti kada je Emmanuel Adebayor dobrim dodavanjem u uposlio Mesuta Özila, no on je pucao je slabo s ruba kaznenog prostora i vratar Tottenhama Heurelho Gomes obranio je njegov pokušaj.

Nekoliko minuta kasnije uzvratili su domaćini. Odlično je prošao brzonogi Gareth Bale po lijevoj strani i uputio oštar centaršut u kazneni prostor, no gostujući vratar Iker Casillas bio je na mjestu i pravovremeno otklonio opasnost.

Prva zvijezda gostiju, Portugalac Cristiano Ronaldo, prvi put je zaprijetio u 21. minuti susreta. Pokušao je tada udarcem s 20 metara, ali nije bio precizan.

Sljedeću veliku priliku imali su nogometaši Tottenhama u 26. minuti susreta kada je Aaron Lennon prošao po desnoj strani i dodao Romanu Pavljučenku, no on puca visoko iznad gola.

Nakon početnih pola sata igre minuta susreta tempo se spustio te do kraja poluvremena vrijedi spomenuti tek dvije zanimljive situacije.

U 36. minuti susreta opasno su zaprijetili gosti iz Madrida nakon udarca iz kuta kada je Sergio Ramos bio najviši u skoku, no Gomes je njegov udarac "izvadio" ispod prečke. Pred sam kraj poluvremena zaprijetio Tottenham preko Pavljučenka koji je pucao s više od 20 metara, no taj pokušaj je Casillas lagano zaustavio.

Iz prvog poluvremena vrijedi izdvojiti i kako je Realov branič Ricardo Carvalho u 38. minuti oštro startao na Lennona zbog čega je kažnjen žutim kartonom te neće moći igrati u polufinalnom susretu protiv Barcelone.

Sve nade domaćina u čudo kojim bi se uspjeli plasirati u polufinale ugasio je Cristiano Ronaldo nakon pet minute igre u drugom dijelu. Uputio je Portugalac snažan udarac više od 25 metara udaljenosti, lopta je išla ravno prema Gomesu, no Brazilac ju nije uspio uhvatiti na pravi način te mu je prošla kroz ruke i završila u mreži.

Imao je Tottenham dobru prigodu za izjednačenje u 57. minuti kada je zaprijetio Pavljučenko udarcem glavom nakon centaršuta koji je uputio Rafael Van der Vaart, no njegov pokušaj otišao je iznad gola. Pet minuta kasnije zaprijetio je udarcem iz daljine Jermain Defoe, no taj je pokušaj zaustavio Casillas.

U 66. minuti susreta Kaka je ušao u igru umjesto Cristiana Ronalda te minutu kasnije zaprijetio udarcem s 20 metara, no Gomes je ovaj put bio siguran.

Nakon što su postigli pogodak, Realovi nogometaši smirili su igru i dugo držali loptu u nogama te nisu dopustili domaćinima da ozbiljnije ugroze njihova vrata. Do kraja susreta tako vrijedi izdvojiti samo pokušaje Van der Vaarta u 87. minuti i Estebana Granera iz slobodnog udarca u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Vedran Ćorluka odigrao je cijeli susret na desnoj strani Tottenhamove obrane, dok je Niko Kranjčar ušao u igru u 82. minuti umjesto kolege iz hrvatske reprezentacije Luke Modrića.

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Inter2:5Schalke 04
Real Madrid4:0Tottenham
Chelsea0:1Manchester United
Barcelona5:1Šahtar
Manchester United2:1Chelsea
Šahtar0:1Barcelona
Tottenham0:1Real Madrid
Schalke 042:1Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Cholo14.04.2011. u 13:32
    da je jedna utakmica real bi imao više šanse,ali kad su dvije teško,ali u nogometu je sve moguce!!!
    Cholo
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 08:23
    Aaaaaaaaaaaa nadam se da je ovo zadnje od Tottenhama sto cemo gledat na nasim TV postajama. Stvarno ih je pun k... ove sezone. A tako sugav klub . . .
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 08:05
    Posto ja uvijek pricam gluposti postavit cu samo jedno pitanje,mislite li jos da se Real i Barcelona ne bi prosetali Premiershipom kao Primerom ili ostajete pri svom da bi se tamo borili za prvo mjesto sa jos 3-4 kluba kako su me neki tu pokusali uvjeriti prije par mjeseci? :))) U nekim svojim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 01:46
    kakav klaun onaj gomes
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 01:06
    nekako sam se nadao da ce tottenham pobijedit real i skratit im muke guzenja protiv Barcelone 3 utakmice za redom,ali ovako mi je puno,puno draze...:) Sto se same utakmice tice,kao sto sam i prije rekao,pola tottenhamovih igraca nebi moglo igrat za dinamo,pletikosa je izmislio branjenje za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik