Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 12.04.2011, 20:45 h
Šahtar
Šahtar 0:1 Barcelona
Barcelona

Video: Barcelona slavila i u Donecku

Josip Piršljin • utorak, 12.04.2011.
Video: Barcelona slavila i u Donecku
Foto: EPA

Nogometaši Barcelone plasirali su se među četiri najbolje ekipe u Ligi prvaka nakon dvije pobjede protiv ukrajinskog Šahtara. Katalonci su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici slavili s visokih 5:1, a i u uzvratu u Donecku upisali su minimalnu pobjedu.

Barcelona na Donbass Areni nije dopustila nikakvo iznenađenje, te je uspjela sačuvati veliku prednost iz prvog susreta. Katalonci su pobijedili Šahtar s 1:0 i tako izborili prolaz u polufinale najelitnijeg europskog klupskog natjecanja gdje bi se trebali susresti s Realom iz Madrida. Večeras u Donecku ipak nije zaigrao kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna, a Eduardo da Silva je u igru za domaće ušao u 58. minuti.

Domaći nogometaši su u utakmicu ušli s namjerom da pruže bolju igru od one koju su prikazali prije tjedan dana na Nou Campu. Igrači Mircee Lucescua su bili svjesni kako je prednost Barcelone nemoguće anulirati, no željeli su barem minimalnom pobjedom razveseliti svoje navijače i tako se oprostiti od ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

Vezane vijesti

U prvih 45 minuta nogometaši Šahtara su uspjeli stvoriti nekoliko izglednih situacija, ali pogodak ipak nisu postigli. Vratara Barcelone Victora Valdesa pokušali su u više navrata ugroziti Douglas Costa i Jadson, ali Katalonci su sačuvali svoju mrežu. Barcelona je, s druge strane, igrala strpljivo što se sastavu Josepa Guardiole isplatilo pred kraj prvog dijela.

U 43. minuti gostujuća momčad je došla u vodstvo. Daniel Alves je prošao po desnoj strani i uposlio Lionela Messija koji se u kaznenom prostoru domaćih odlično snalazi i odmjerenim udarcem postiže svoj deveti pogodak ove sezone u Ligi prvaka, te se na predah uoči drugog poluvremena odlazi s minimalnim vodstvom Barcelone.

Ukrajinci su i u nastavku susreta nastojali doći barem do počasnog pogotka, no obranu gostiju bilo je teško probiti. Barcelona je u 59. minuti imala sjajnu priliku da poveća svoju prednost kada se ispred Andrija Pjatova našao Ibrahim Afellay, no vratar Šahtara je zaustavio njegov pokušaj.

U 71. minuti igra je nakratko zaustavljena zbog jednog opasnog starta Gabriela Milita na Eduarda nakon čega je Argentinac zaradio žuti karton. Tri minute kasnije hrvatski reprezentativac je asistirao Henrikhu Mkhitaryanu koji je bio u sjajnoj prilici za poravnanje rezultata, no njegov udarac brani Valdes. Do kraja susreta još je bilo prilika za postizanje pogotka na obje strane, no rezultat je ostao nepromijenjen.


četvrtfinale

Inter2:5Schalke 04
Real Madrid4:0Tottenham
Chelsea0:1Manchester United
Barcelona5:1Šahtar
Manchester United2:1Chelsea
Šahtar0:1Barcelona
Tottenham0:1Real Madrid
Schalke 042:1Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 17:52
    Oj,Realu tugo moja največa ti stiže mora,ime joj je BARCELONA.!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 10:44
    Sahtar me stvarno ugodno iznenadija, jako su dobri i dogodine će opet svima bit tvrd orah.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 07:39
    Pobijedit Sahtar u Donjecku je zaista stvar respekta jer to je klub medju top 10 u Europi sigurno.Malo me zacudilo sto je igrala 1. ekipa i osim sto su fantasticni koliko ti ljudi imaju snage to je nevjerojatno.Igrati na 3 fronta i to sve jake utakmice i pobijedjivati,ma zaista nemam rijeci da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 06:30
    inače - sva čast Barceloni...i messiju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 06:30
    koja liga prvaka - 9. klub bundeslige u polufinalu...svašta...
    Obrisan korisnik