Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 05.04.2011, 20:45 h
Inter
Inter 2:5 Schalke 04
Schalke 04

Video: Inter posramljen u Milanu

Damir Žbulj • utorak, 05.04.2011.
Video: Inter posramljen u Milanu
Foto: EPA

Branitelj naslova Lige prvaka, milanski Inter, na Giuseppe Meazzi dočekao je Schalke u prvom susretu četvrtine finala ovosezonskog natjecanja. U izuzetno uzbudljivoj utakmici, gdje je prvi pogodak pao nakon 30 sekundi igre, a na odmor se otišlo rezultatom 2:2, u nastavku utakmice Schalke je s još tri pogotka u suparničkoj mreži potopio aktualne europske prvake...

Nakon subotnjeg poraza u gradskom derbiju protiv Milana u prvenstvu, u borbi za Scudetto, nogometašima Intera uloga favorita u ovom dvoboju sigurno je pala teže od očekivanog, jer nakon gotovo sigurno izgubljene bitke u Italiji, obrana europskog naslova nametnula se kao imperativ. Schalke još uvijek pamti finale Kupa Uefa prije 14 godina kada su pomalo iznenađujuće stigli do trofeja, svladavši upravo Inter u finalu boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Vremena su se promijenila, ali nogometaši iz Gelsenkirchena sigurno ne bi imali ništa protiv da se povijest ove godine ponovi.

Kroz velike promjene momčad Schalkea prošla je u posljednje vrijeme. Magath je dobio cipelu zbog loših prvenstvenih rezultata pa je novom strategu Ralfu Rangnicku pripalo to zadovoljstvo vođenja četvrtfinalnog dvoboja Lige prvaka. Ipak, bez Huntelaara i nove mlade napadačke zvijezde Gavranovića, koji se teže ozlijedio u petak protiv St. Paulija, Rangnickovim igračima nisu davali velike izglede u borbi s milanskim gigantom.

U najavama ovog dvoboja predviđalo se kako će ovaj susret biti najružniji te možda i najdosadniji četvrtfinalni ogled, ali nogometaši Intera i Schalkea sve dežurne kritičare demantirali su već u samom otvaranju utakmice. I to kakvom otvaranju, ali i u preostalih 90 minuta susreta!

Praktički čim se krenulo s centra domaći nogometaši stigli su u vodstvo. Farfan je izgubio loptu na suparničkoj polovici, Cambiasso je dugačkom loptom pred kaznenim prostorom tražio Milita, Neuer je, kako se u prvi trenutak činilo, dobro glavom intervenirao ispred argentinskog napadača, no, lopta pada na nogu Dejana Stankovića, koji gotovo s polovice igrališta, savršenim volej udarcem, šalje loptu u nebranjenu gostujuću mrežu.

Međutim, daleko od toga da su se njemački nogometaši previše šokirali ranim vodstvom domaćih. Raul je u dva navrata opasno priprijetio i naznačio kako se Schalke u ovom dvoboju ne misli orijentirati samo na obranu. U 15. minuti Jurado je iz daljine pucao preko gola, a samo dvije minute kasnije gosti su stigli do izjednačenja. Nakon kornera, najviši u skoku bio je Papadopoulos, Julio Cesar brani njegov pokušaj glavom, ali lošu reakciju obrane Intera kažnjava Matip i šalje loptu u mrežu.

Iduće minute donijele su nove zanimljivosti. Milito je u 19. minuti pao u kaznenom prostoru, sudac je ostao nijem, a dvije minute kasnije, zbog opravdano dosuđenog zaleđa, poništen je gol Eto'a. Inter je ponovno stigao u vodstvo u 34. minuti utakmice. Sneijder je odličnom loptom pronašao Cambiassa, koji glavom paralelno upošljava Milita, a Argentincu nije iz blizine bilo teško poslati loptu pored Neuera. Tipično njemački, Schalke ne posustaje niti u tom trenutku te do odmora postiže novi pogodak. Edu se u 40. minuti sjurio prema golu Intera, Cesar je obranio njegov prvi pokušaj, ali na odbijenu loptu natrčava isti igrač i uspijeva ju pospremiti u mrežu.

Otvaranje nastavka pripalo je domaćim nogometašima i da su bili uspješniji, tko zna u kojem smjeru bi krenuo ovaj dvoboj. Milito je u 47. minuti izašao sam ispred Neuera, ali loptu je poslao pored gola. Samo minutu kasnije Eto'o se našao u odličnoj prilici. Oslobodio se svog čuvara u 16-ercu, pucao u gornji desni kut, ali Neuer fantastičnom obranom spašava svoja vrata.

Odgovor gostiju stigao je u 53. minuti. Kakva bi to utakmica bila sa sedam postignutih pogodaka da se Raul Gonzalez ne upiše u listu strijelaca. Farfan ga je odlično pronašao u kaznenom prostoru, Chivu i Ranocchia loše su odradili svoj posao, a legendarni Raul poslao je loptu pored istrčalog Cesara. Četiri minute kasnije novi šok za domaće navijače. Jurado je prošao po desnoj strani, a njegov ubačaj Ranocchia skreće u vlastitu mrežu.

Sudbinu Intera zapečatio je Chivu u 62. minuti, zaradivši drugu javnu opomenu, potvrdivši lošu formu i isključenje iz subotnje prvenstvene utakmice s Milanom. Brojčanu prednost gosti su iskoristili u 75. minuti. Solo prodor Farfana, zaustavio je Cesar, obrana Intera i vratnica, ali u nastavku akcije lopta dolazi do Jurada, koji s ruba kaznenog prostora, snažnim udarcem, postiže i peti pogodak za Schalke.

Schalke se u Gelsenkirchen vraća s nevjerojatnim rezultatom, a aktualne europske prvake čeka teških 90 minuta i nemoguća misija, kako bi se spasili od neočekivanog ispadanja u četvrtini finala Lige prvaka.

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Inter2:5Schalke 04
Real Madrid4:0Tottenham
Chelsea0:1Manchester United
Barcelona5:1Šahtar
Manchester United2:1Chelsea
Šahtar0:1Barcelona
Tottenham0:1Real Madrid
Schalke 042:1Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 19:58
    bože Petra haha xD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 17:26
    ajmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 16:21
    http://www.youtube.com/watch?v=VfOeaP-3Q1g I ja također
    Obrisan korisnik
  • Cholo06.04.2011. u 16:11
    Ne slazem se.Ne mogu uvijek biti treneri krivi,prvo benitez,sada leonardo..morate shvatit da inter moze igrat samo bunker i samo tako prolazi...
    Cholo
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 14:59
    zapaprit će inter u uzvratu
    Obrisan korisnik