Nogomet

Dinamo i Istra otvaraju nogometno proljeće

Ivan Dorian Molnar • subota, 18.02.2012.
Dinamo i Istra otvaraju nogometno proljeće
Foto: Aldo Šuran

Pred pulskom momčadi prva je službena utakmica u 2012. godini, a na Aldo Drosinu u subotu stiže Dinamo. U prvom dvoboju četvrtfinala, radi ranijeg dogovora oko odigravanja utakmice u terminu odgođenog 18. kola HNL-a, Dinamo će imati ulogu domaćina u Puli.

Ekipa Igora Pamića u ranijim je fazama Hrvatskog kupa izbacila Rudar i Varaždin, dok su Zagrepčani bez primljenog pogotka eliminirali Radoboj i HAŠK. Nakon uspješno odrađenih priprema i dovođenja novih pojačanja, Istra je formirala solidan sastav i s nestrpljenjem očekuje momčad Dinama.

Puljane očekuje velika borba za ostanak u elitnom društvu, no ambicije u svezi s Kupom ne jenjavaju. Najavljena je velika posjećenost navijača oba kluba na ovoj utakmici, te će i istarska policija značajnijom prisutnošću ispratiti ovaj dvoboj.

Vezane vijesti

Bit će to izazov za trenera Dinama Antu Čačića, jer je Istra znala dobro "uzdrmati" aktualnog hrvatskog prvaka na svom terenu. Puljani su na kraju prošle godine slavili protiv maksimirske momčadi rezultatom 2:1, a sezonu ranije susret je završio bez pogodaka. Ove godine Zagrepčani su uzeli puni plijen pobjedom 2:0 u listopadu.

U napadu domaće momčadi očekuju se Križman i Primorac, a podrška u veznom redu doći će od strane novih pojačanja, Havojića i Bačelića-Grgića. Ivan Mance će, doduše, imati težak zadatak očuvati svoju mrežu netaknutom, jer s druge strane "vrebat" će Krstanović i Beqiraj.

Bit će to velika borba i težak ispit za Igora Pamića i njegovu momčad, a pobjednika ovog 180-minutnog nadmetanja u polufinalu očekuje Zagreb, koji je iznenađujuće eliminirao splitskog Hajduka.

Hrvatski kup, četvrtfinale:
Dinamo - Istra 1961, 15:00 h

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Hrvatski kup

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 13:32
    @ged ma pusti maloumne, zato sam i stavio ovaj nadimak, tako kad netko napise nerazumko znam sa kim imam posla, malo je to slozeno za njega ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 11:30
    Zasto pisati bedastoce i vrijedjati druge nesportko moj? Mozda je bolje informirati se malo i shvatiti sto drugi pisu?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 11:07
    Ti si nerazumko,jer po rezultatima koje si ti napisao dalje ide Pula.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 09:40
    u ovo ce biti jako bolesno, gol u gostima je ustvari gol kod kuce ako pula dobije dinamo 1-0 a dinamo u maksimiru 2-1 dinamo ide dalje, ljudi moji samo u hrvatskoj!!!!!
    Obrisan korisnik