Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 28.03.2012, 20:45 h
Marseille
Marseille 0:2 Bayern
Bayern

Video: Bayern jednom nogom u polufinalu

Vedran Babić • srijeda, 28.03.2012.
Video: Bayern jednom nogom u polufinalu
Foto: EPA

Nogometaši Bayerna stekli su veliku prednost u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Na gostovanju u Marseilleu na Velodromeu Bavarci nisu uputili mnogo udaraca na gol, ali su zato bili precizni pa će uzvrat na Allianz Areni dočekati s vodstvom 2:0...

Marseille - Bayern 0:2 (0:1)

Marseille, stadion Velodrome
Prvi susret četvrtfinala Lige prvaka

Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)
Strijelci: Gomez 44', Robben 69'
Žuti kartoni: Diarra, M'Bia (Marseille); Kroos, Lahm, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Alaba (Bayern)

Marseille: Andrade, Azpilicueta, N'Koulou, Morel, Fanni, Diarra (od 71. Cheyrou), M'Bia, Amalfitano (od 68. Brandao), Remy, A. Ayew, Valbuena. Trener: Didier Deschamps.

Bayern: Neuer, Boateng, Lahm, Badstuber, Ribery (od 78. Pranjić), Robben, Alaba, Luiz Gustavo, Kroos (od 63. Timoščuk), Müller (od 70. Schweinsteiger), Gomez. Trener: Jupp Heynckes.

Favorizirani Bayern nije dopustio da mu se ponovi "slučaj Basel". Već u prvoj utakmici njemački predstavnik napravio je veliki korak prema polufinalu nakon što je pobijedio Marseille 2:0 pogocima Marija Gomeza i Arjena Robbena. Gomezu je to bio 11. pogodak u Ligi prvaka ove sezone te sada ima samo jedan manje od vodećeg Lionela Messija.

Bila je to utakmica u kojoj je Bayern bio premoćan u segmentu posjeda lopte (58% - 42%), a Marseille je uputio više udaraca. U okvir 4-3, a ukupno 9-6. No, gosti su, za razliku od domaćina, znali iskoristiti svoje prilike.

Domaći trener Didier Deschamps nije mogao računati na ozlijeđenog Souleymanea Diawaru, no zato su se u početnom sastavu našli Andre Ayew i Loic Remy premda su nastupi obojice bili pod znakom pitanja do samog početka.

Na vratima je bio najavljeni Elinton Andrade, 32-godišnji Brazilac kojemu je ovo bio prvi nastup za Marseille poslije gotovo 14 mjeseci. Andrade je među vratnicama mijenjao kapetana Stevea Mandandu, koji je zaradio isključenje u uzvratnom dvoboju osmine finala protiv Intera u Milanu. Kapetansku vrpcu tako je preuzeo Mathieu Valbuena.

Hrvatski kutak

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić u igru je ušao u 78. minuti umjesto Riberyja, dok je Ivica Olić ostao na klupi.

Kod Bayerna, od prve minute ipak je krenuo Robben, koji je na treningu u ponedjeljak šepao. Trener Jupp Heynckes bio je lišen usluga ozlijeđenog dvojca, Daniela Van Buytena i Brena.

Bayern je u uvodnim minutama imao nešto veći posjed lopte, no prvu pravu priliku imao je Marseille. Igrala se sedma minuta kada je na ubačaj iz kornera Fanni pucao glavom, a Neuer obranio. Lopta se odbila do Remyja, koji je iz neposredne blizine promašio gostujuću mrežu.

Bavarci su polako, ali sigurno počeli dominirati i nametati svoj ritam na krilima Riberyja, bivšeg igrača Marseillea koji je u gotovo svakom kontaktu s loptom primio salve zvižduka, Robbena, Gomeza i Müllera. No, nedostajao im je zadnji pas i Francuzi su se uspješno branili. Sve do 44. minute.

Tragičar Schweinsteiger

Samo desetak minuta nakon što je ušao u igru, Bastian Schweinsteiger zaradio je žuti karton zbog prekršaja na Valbueni pa ga neće biti u uzvratu na Allianz Areni. Schweinsteiger se još uvijek oporavlja od ozljede gležnja, no trener Heynckes odlučio mu je dati određenu minutažu.

Tada je Robben idealno proigrao Gomeza, koji s 20-ak metara puca i pronalazi put do Andradeove mreže. Marseilleov vratar nije se iskazao u ovoj situaciji jer mu je lopta "izmigoljila" kroz dlanove. Akciji je prethodila kontroverzna situacija u kojoj je Lahm, kako se čini, igrao rukom, no sudac Velasco Carballo nije se oglasio. Bayern je tako u najbolji mogući način zabio pogodak i na poluvrijeme otišao s važnom prednošću.

Po izlasku iz svlačionica nogometaši Marseillea pokazali su više agresije i želje ne bi li se vratili u igru. Stvorili su nekoliko solidnih prilika, no umjesto izjednačujućeg pogotka, našli su se u još većem mulju. U 69. minuti Müller i Robben odigrali su dupli pas poslije kojeg je Nizozemac izašao sam pred Andradea i preciznim ga udarcem matirao za 2:0 Bayerna.

Primljeni pogodak potpuno je "ubio" psihu domaćih nogometaša, koji do kraja utakmice više nisu bili u stanju ozbiljnije zaprijetiti sve poletnijem suparniku. Deschamps i njegovi igrači tako će u Münchenu morati kreirati pravo malo čudo ako žele vidjeti polufinale.

Uzvratni susret igra se 3. travnja.

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Benfica0:1Chelsea
APOEL0:3Real Madrid
Marseille0:2Bayern
Milan0:0Barcelona
Barcelona3:1Milan
Bayern2:0Marseille
Chelsea2:1Benfica
Real Madrid5:2APOEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH29.03.2012. u 13:54
    Koliko je tek jadan Inter kojega je takav Marseille izbacio...
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 00:53
    očekivana pobjeda bavaraca. ja i dalje ne mogu vjerovati da je smiješni marseille uopće došao do četvrtfinala
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 23:25
    Bastian Schweinsteiger nije tragičar nipošto,samo se očistio kartona prije reala,novinaru nemoj biti naivan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 23:05
    real-bayern....navijam za bayern...kad su u formi igraju strašno...ovaj gomez ima takav nos za gol da može zavezanih očiju zabijat....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 23:02
    sta jednom nogom u polufinalu...sa obe 3 je vec
    Obrisan korisnik