Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 04.04.2012, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 5:2 APOEL
APOEL

Video: Real potvrdio polufinale s Bayernom

Ante Dubravac • srijeda, 04.04.2012.
Video: Real potvrdio polufinale s Bayernom
Foto: EPA

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Real Madrida na svom su stadionu dočekali najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela natjecanja, ciparski APOEL, i rutinski potvrdili prolazak u polufinale gdje ih čeka dvoboj s Bayernom. Gostima za utjehu ostaje činjenica da su na Santiago Bernabeu postigli dva pogotka.

REAL MADRID - APOEL 5:2 (2:0, UKUPNO 8:2)

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica
Madrid, Stadion - Santiago Bernabeu
Sudac: Gianluca Rocchi (Italija)

Strijelci: Ronaldo 26', 75' Kaká 37', Callejon 80', Di Maria 84' / Manduca 67', Solari 82'
Žuti karton: Poursaitidis (Apoel)

Real Madrid: Casillas, Varane, Pepe, Ramos, Marcelo (od 46. Callejon), Sahin, Granero (od 65. Albiol), Altintop, Kaká, Ronaldo i Higuain (od 55. Di Maria)
Trener: José Mourinho

APOEL: Pardo, Jorge, Poursaitides, Boaventura, Kaká, Charalambidis, Manduca (od 68. Adorno), Pinto (od 78. Satsias), Morais, Marcinho i Ailton (od 69. Solari)
Trener: Ivan Jovanović

Unatoč oprezu koji su plasirali uoči uzvratne utakmice iz tabora Kraljevskog kluba svima je bilo jesno da je APOEL-ova europska bajka završila već u prvom susretu kada su nogometaši Josea Mourinha slavili s dva pogotka Benzeme i jednima Brazilca Kaká.

Kako se i očekivalo Real je od prve minute potpuno zagospodario terenom, a priliku da svoju momčad dovede u vodstvo imao je Ronaldo u četvrtoj minuti međutim njegov udarac je zaustavio gostujući vratar. Kao i u prvom susretu APOEL je igrao vrlo zgusnuto na svojih tridesetak metara s jasnim ciljem da pokušaju obraniti svoj gol dok o napadu gotovo da nisu ni pomišljali.

Novu priliku imao je Ronaldo u 25. minuti nakon centaršuta Sahina, ali je ovoga puta njegov udarac glavom otišao preko gola. Međutim već u idućem napadu treća sreća za Portugalca. Higuain je promašio jednu loptu koja je došla do Ronalda na drugoj stativi, a njemu nije bilo teško pogoditi praznu mrežu s nekoliko metara udaljenosti.

Ni nakon vodećeg pogotka domaćina u igri gostiju se nije ništa promijenilo i samo je bilo pitanje kada će Kraljevski klub doći do novog pogotka. U 37. minuti Kaká je odlučio da je bilo dosta pokušaja da se njegovi suigrači ušetaju u gol APOEL-a te prekrasnim udarcem iz daljine neobranjivo pogađa za 2:0. Četiri minute prije odlaska na odmor Kaká je s ruba šesnaesterca još jednom gađao na isto mjesto, ali je ovoga puta vratnica zaustavila njegov pokušaj pa se na odmor otišlo s potpuno zasluženim vodstvom Reala, a pred gostima je još dugih 45 minuta.

U nastavak susreta Mourinho je ušao s Callejonom koji je zamijenio Marcela, a vrlo brzu je priliku dobio i povratnik nakon ozljede Angel Di Maria. Iako je i u prvih 45 minuta bilo teško govoriti o nekom visokom ritmu igre početak drugog dijela je protekao u potpunoj uspavanci sve do 67. minute kada su gosti došli do za njih vrlo vrijednog pogotka koji će sigurno ostati zapisan u njihovoj klupskoj povijesti. Ailton je lijepo proigrao Manducu koji je pobjegao obrani Reala i smireno zabio za 2:1.

Potpuno opuštanje Reala skoro je iskoristio Charalambides, ali je Casillas spriječio izjednačenje, a na Santiago Bernabeu su se čuli i prvi zvižduci jer domaćini u nastavku nisu stvorili niti jednu opasnost pred Pardom. Kritike s tribina su vrlo brzo urodile plodom, a Ronaldo je prekrasno izvedenim slobodnim udarcem odgovorio Kaki. Samo nekoliko minuta kasnije Callejon je solo akciju okončao novim pogotkom za 4:1.

U završnici susreta obrane više nisu postojale pa je red došao na goste. Altintop je u svom šesnaestercu srušio Adorna, a Solari je siguran s bijele točke te smanjuje na 4:2. Međutim ni tu nije bio kraj golijadi na Bernabeu. U 84. minuti Di Maria je krenuo u solo prodor te odličnim lobom matirao gostujućeg vratara i postavio konačnih 5:2 u jednom susretu koji je više ličio na prijateljski ogled nego dvoboj četvrtfinala Lige prvaka.

Tako će Real Madrid svoj put u finale Lige prvaka tražiti preko Bayerna, a prvi koji se igra u Münchenu na rasporedu je 17. travnja s početkom u 20:45 sati.

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Benfica0:1Chelsea
APOEL0:3Real Madrid
Marseille0:2Bayern
Milan0:0Barcelona
Barcelona3:1Milan
Bayern2:0Marseille
Chelsea2:1Benfica
Real Madrid5:2APOEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vugi705.04.2012. u 02:44
    Dobra utakmica za Real. Dalo se priliku i igračima s klupe i neki su ju vrlo dobro odradili. Rutinska pobjeda, a golovi Di Marie, Kake i Ronalda su remek djela... stvarno mi se teško odlučit koji je ljepši. U dobroj formi idemo u Allianz Arenu po pobjedu.
    Vugi7
  • Obrisan korisnik05.04.2012. u 01:24
    aj molim te reci jesi ti sluso beusana izgleda da nisi dok tako pricas , et aj nije bio ono bas za penala sto je i reko beusan to se samo naplatilo iz prve tekme sto nije svirano sto je beusan reko da su bili penali u milanu tako da je barca prosla bez ijedne mrlje i deklasirala milan u svim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2012. u 01:22
    Obrisan korisnik
  • nebeska udica05.04.2012. u 00:36
    za jednog tako razvikano igraca,nesmije imati toliko kikseva...
    nebeska udica
  • xavice05.04.2012. u 00:16
    sergio ramos je vrlo dobar stoper/branič, ali isto tako kao što i napad mora imati mozak, tako mora i obrana..on odlično funkcionira kad ima "vođu" uz sebe
    xavice