Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 03.04.2012, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 3:1 Milan
Milan

Video: Barcelona jedanaestercima preko Milana

Josip Tolić • utorak, 03.04.2012.
Video: Barcelona jedanaestercima preko Milana
Foto: EPA

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Barcelona je na svom travnjaku vrlo dobrom predstavom slavila nad momčadi Milana 3:1. Dva je pogotka postigao Lionel Messi s bijele točke, jedan je dodao Iniesta, a gosti su u prvom dijelu nakratko "pokazali zube" golom Nocerina, no nisu uspjeli napraviti iznenađenje.

Barcelona - Milan 3:1 (2:1, ukupno 3:1)

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica
Barcelona, Camp Nou, gledatelja: 95.000
Suci: Björn Kuipers, van Roekel, Zeinstra (svi Nizozemska)

Strijelci: Messi 11'/11m, 41'/11m, Iniesta 53'; Nocerino 32'
Žuti kartoni: Mascherano 66', Cuenca 86'; Antonini 10', Nesta 40', Seedorf 41', Robinho 77', Mexes 90+1', Maxi López 90+2', Nocerino 90+3'

Barcelona: Víctor Valdés, Daniel Alves, Piqué (od 75' Adriano), Puyol, Fabregas (od 78' Fabregas), Xavi (od 63' Alcântara), Iniesta, Mascherano, Busquets, Messi, Cuenca
Trener: Josep Guardiola

Milan: Abbiati, Mexes, Nesta, Abate, Antonini, Seedorf (od 61' Aquilani), Nocerino, Ambrosini, Boateng (od 69' Pato, od 84' Maxi López), Ibrahimović, Robinho
Trener: Massimiliano Allegri

Katalonci su u uzvrat na svom stadionu krenuli silovito te već u prvih četvrt sata igre stvorili nekoliko prilika Lionela Messija, naposljetku i Argentinčev pogodak. U petoj minuti Milan je stvorio opasnost pred domaćim golom koju je otklonio Busquets, a Messi povukao kontru sve do kaznenog prostora Talijana te pucao dobro, no gostujući vratar Abbiati bio je dobro postavljen. Dvije minute potom najbolji strijelac Barçe zaprijetio je poslije kombinacije Danija Alvesa i Fabregasa sa šest-sedam metara iskosa, no lopta nije otišla u okvir.

Međutim, već u desetoj minuti Messi je ponovno povukao protunapad koji je momčadi Pepa Guardiole donio vodstvo. 24-godišnjak je uzeo loptu Mexesu, sjurio se u šesnaesterac gdje je nesebično tražio Xavija iako je mogao i sam pucati, no Xavi nije uputio dobar udarac, lopta se odbila prema Messiju kojeg ruši Luca Antonini i sudac Kuipers opravdano pokazuje na bijelu točku. Iz najstrože kazne Messi je postigao svoj 50. gol u Ligi prvaka u karijeri te je postao najmlađi nogometaš ikad kojemu je to uspjelo.

Blaugrana je iskoristila rano vodstvo da kontrolira idućih dvadesetak minuta te je tražila novi pogodak. Messi je i dalje bio glavni domaći pokretač igre i najopasniji čovjek po gol Rossonera, no njegov udarac s ruba šesnaesterca u 25. te Danija Alvesa u idućoj minuti sigurno je zaustavljao vrlo dobar Abbiati.

U jeku domaćih udara sijevnula je prva prijetnja po okvir gola Barcelone - i odmah gol. Ibrahimović je u zoni udarca s 30-ak metara pronašao Nocerina na desnoj strani koji je izbjegao offside-zamku, primirio loptu i smirenim udarcem pogodio suprotni kut vrata Víctora Valdésa za šok na Camp Nouu.

Crveno-plavu momčad to ipak nije izbacilo iz takta te je nastavila pritiskati polovicu Milanista. U 36. minuti Xavi je iz daljine odličnim udarcem zadao muke Abbiatiju koji se još jednom iskazao, a isto je učinio i nakon udarca Fabregasa sedam minuta prije predaha.

Ponovno su ga "iznevjerili", međutim, njegovi braniči te skrivili novi kazneni udarac. Ovaj je put to bila sumnjiva situacija poslije Xavijeva kornera kada je veteran Nesta povlačio Busquetsa dok lopta još nije ni došla ispred gola, a nizozemski djelitelj pravde, nakon malo oklijevanja, ponovno je dodijelio najstrožu kaznu Milanu uz žuti karton Nesti. Messi je još jednom bio izvođač i po drugi put uspješan, postigavši 14. gol u sezoni čime se izjednačio s Joséom Altafinijem, Milanovim nogometašem koji je taj pothvat ostvario u sezoni Kupa prvaka 1962./63.

S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku je na travnjaku viđena slična priča. Barcelona je većinu vremena napadala, a Milan tražio grešku protivnika i brzi protuudar. Prilikama nešto siromašniji nastavak otvorio je Xavi opasnim pokušajem iz slobodnog udarca u 49. minuti kada je za pola metra promašio okvir gola Milana, a u 53. minuti povećala se rezultatska prednost domaćina. Messi je ponovno "zakuhao" priliku na rubu šesnaesterca te probao pucati, od bloka lopta dolazi do Inieste koji lijepo pronalazi suprotni kut za 3:1.

Mogli su Rossoneri ubrzo vratiti neizvjesnost u utakmicu da po isteku sat vremena igre Robinho nije rukom primirio jednu loptu te mu potom Valdés obranio čistu priliku, no do promjene rezultata nije došlo jer je sudac vidio nepropisno Brazilčevo zaustavljanje lopte. Domaćini su nastavili s koncentriranom igrom u obrani te nisu dopustili da se Talijani približe prolasku u polufinale. Na drugoj je strani prijetila Barça preko Alcântare, igrača s klupe, u 69. minuti poslije još jednog maestralnog proigravanja Messija, no ni on, kao ni Adriano tri minute prije kraja, nisu pogodili okvir iz solidnih situacija.

Posljednji pokušaj prema vratima Guardiolina sastava Allegrijeva je momčad imala u 89. minuti iz jednog prodora Ibrahimovića, no Valdés je na vrijeme izašao s vrata i zaustavio taj pokušaj, a sudačku su nadoknadu obilježila tri žuta kartona gostujućoj momčadi zbog neopreznih startova odnosno prigovaranja Mexesa, Maxija Lópeza i Nocerina. Valja napomenuti i kako je Pato napustio igru poslije samo 15 minuta igre nakon što je u 69. minuti zamijenio Boatenga, što znači kako se nije dovoljno oporavio od ozljede koja ga je mučila.

Barcelona je uz nadahnutu predstavu Lionela Messija, koji je oborio još dva rekorda, bez pretjerane nervoze prošla među četiri najbolje momčadi Lige prvaka gdje će snage odmjeriti s pobjednikom susreta između Chelseaja i Benfice. Milan je prikazao solidnu igru te u jednom trenutku imao polufinale "u džepu", no nije uspio zaustaviti Barcelonin "stroj" i u miru će se moći posvetiti završnici Serie A.

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Benfica0:1Chelsea
APOEL0:3Real Madrid
Marseille0:2Bayern
Milan0:0Barcelona
Barcelona3:1Milan
Bayern2:0Marseille
Chelsea2:1Benfica
Real Madrid5:2APOEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.04.2012. u 00:25
    fuj,fuj,fuj zgadio mi se nogomet,govna uvijek bili i uvijek ce ostat!
    Obrisan korisnik
  • The Phantom04.04.2012. u 15:08
    8 stranica, svaka van čast, još da ima 5 normalnih postova, di bi bija kraj
    The Phantom
  • Lomax04.04.2012. u 15:05
    Djeco.
    Lomax
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 13:13
    Ma samo kad se sitin onog genocida protiv Chelsea prije par godina zgadi mi se sve.Najbolji jesu ali fascinatno je kad im god zaškripi tu je sudac koji ih malo pogurne...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 12:16
    ma sudac je samo uzjebao tekmu, po mom misljenju ne i konacni rezultat..
    Obrisan korisnik