Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 27.03.2012, 20:45 h
APOEL
APOEL 0:3 Real Madrid
Real Madrid

Video: Kaká i Benzema potopili Ciprane

Maj Gašparac • utorak, 27.03.2012.
Video: Kaká i Benzema potopili Ciprane
Foto: EPA

Real Madrid opravdao je ulogu favorita na gostovanju na Cipru. Kraljevski klub svladao je APOEL 3:0, a sva tri pogotka postignuta su u posljednjih 16 minuta utakmice. Domaćini su se disciplinirano branili tijekom većeg dijela susreta, no njihova obrana nije uspjela izdržati do kraja.

APOEL – Real Madrid 0:3 (0:0)

Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica
Stadion GSP, Nikozija, 22.000 gledatelja
Sudac: Felix Brych

Strijelci: Benzema 74', Kaká 82', Benzema 90'

APOEL: Chiotis, Paulo Jorge, Poursaitides, Boaventura, Oliveira (od 13' Kaká), Alexandrou (od 46' Helder Sousa), Helio Pinto (od 72' Solari), Nuno Morais, Charalambides, Tričkovski, Ailton
Trener: Ivan Jovanović

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao (od 64' Marcelo), Sahin (od 84' Granero), Khedira, Özil, Cristiano, Benzema, Higuaín (od 64' Kaká)
Trener: José Mourinho

Bio je to susret u kojemu je Real imao potpunu terensku inicijativu, dok su se domaćini disciplinirano branili i pokazivali malo ambicija u napadačkom dijelu. Obranu domaćina Kraljevski klub je probio 16 minuta prije kraja utakmice, a ubrzo je i postigao preostala dva pogotka te bez velikih briga očekuje uzvrat.

Prvi udarac u gol domaćina Real Madrid je uputio u devetoj minuti. Pucao je s 20 metara Karim Benzema, a njegov slab udarac lagano hvata vratar Apoela Dionisios Chiotis. Puno opasniji Madriđani su bili nedugo kasnije kada je Mesut Özil pokušao volejem s 12 metara, ali i ovaj pokušaj zaustavlja grčki vratar.

Na sljedeću opasnu prijetnju nogometaša španjolskog kluba moralo se čekati do 28. minute kada je Cristiano Ronaldo uputio snažan udarac s deset metara iskosa, ali Chiotis i to brani. Svoju najveću priliku u dotadašnjem tijeku utakmice Real Madrid je imao pet minuta kasnije. Nuri Şahin je tada idealno asistirao Benzemi koji s četiri metra promašuje prazan gol.

Besposleni Casillas

Momčad Apoela se u potpunosti orijentirala na obranu, te nije uputila niti jedan udarac prema vratima Kraljevskog kluba. Real Madrid je uputio 20 udaraca, od čega ih je osam išlo u okvir gola.

Do kraja prvog dijela pokušavali su vodeći pogodak za goste postići Ronaldo i Sahin, no nisu imali uspjeha te tako Kraljevski klub u prvih 45 minuta nije uspio probiti obranu domaćina koji su se izuzetno disciplinirano branili.

Nogometaši Real Madrida nastavili su s pritiskom od početka drugog poluvremena, no obrana Apoela se odupirala njihovim naletima. Pokušavali su zaprijetiti Ronaldo, Benzema i Özil, ali njihovi pokušaji nisu predstavljali preveliku prijetnju domaćinima koji su se u potpunosti usredotočili na defenzivu.

No, "bunker" Apoela izdržao je do 74. minute. Tada je Kaká, koji je u igru ušao deset minuta ranije, uputio precizan centaršut, a na pravom mjestu je bio Benzema, koji pogađa glavom s par metara za vodstvo Reala. Par minuta kasnije mogli su gosti i udvostručiti vodstvo, ali je Chiotis obranio udarac Ronalda iz dobre pozicije.

Kraljevski klub nastavio je s dominacijom na terenu te ubrzo došao i do drugog pogotka. U 82. minuti je Marcelo prošao po lijevom boku i u sredini idealno poslužio Kaku, kojemu nije bilo teško zatresti mrežu.

Real Madrid nastavio je s istom igrom do kraja susreta, a obrana domaćina kapitulirala je po treći put u 90. minuti. Benzema je tada pogodio na asistenciju Özila za konačnih 3:0.

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Benfica0:1Chelsea
APOEL0:3Real Madrid
Marseille0:2Bayern
Milan0:0Barcelona
Barcelona3:1Milan
Bayern2:0Marseille
Chelsea2:1Benfica
Real Madrid5:2APOEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 00:50
    Timovi sa najviše pobjeda u europskim utakmicama: 1. Real Madrid (200) 2. Bayern (141) 3. Barcelona (133) 4. Man United (132) 5. Milan (119) 6. Juve (100)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 00:35
    konačno već sam pomsilio Apoel ponavlja Grčku i Portugal 2004
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX28.03.2012. u 00:20
    Solidna utakmica apoela. Obrana poprilično disciplinirana, ispala samo jednom do prvog gola onda kad je benzema mrtvaca fulio, a pretkraj naravno otišla je koncentracija i jebiga, popustili su, a isto tako su mogli bit heroji i izvuć remi. I za sve oni koji žugaju kako su igrači apoela obični... [više na forumu]
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 00:14
    odličan video!
    Obrisan korisnik
  • xavice27.03.2012. u 23:43
    brat od solarija igra za apoel..smrdi na namještaljku..
    xavice