Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 27.03.2012, 20:45 h
Benfica
Benfica 0:1 Chelsea
Chelsea

Chelsea izvukao pobjedu u Lisabonu

Josip Piršljin • utorak, 27.03.2012.
Chelsea izvukao pobjedu u Lisabonu
Foto: EPA

U četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka nogometaši Chelseaja su u Lisabonu izborili odličan rezultat uoči uzvrata na Stamford Bridgeu. Engleska je momčad minimalno svladala Benficu u vrlo otvorenoj utakmici koja je mogla otići na obje strane. Portugalci nisu iskoristili svoje šanse, dok je za Chelsea pogodio Kalou na lijepu asistenciju Torresa.

Benfica - Chelsea 0:1 (0:0)

Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica
Lisabon, Estadio da Luz
Suci: Paolo Tagliavento, Stefani, Maggiani (svi Italija)

Strijelci: Kalou 75'

Žuti kartoni: Meireles 18', Bruno Cesar 26', Luisao 67', Javi Garcia 75'

Benfica: Artur Moraes, Luisao, Emerson, Pereira, Jardel, Aimar (od 69' Matić), Javi Garcia (od 81' Nolito), Witsel, Gaitan, Bruno Cesar (od 69' Rodrigo), Cardozo
Trener: Jorge Jesus

Chelsea: Čech, Cole, Terry, Ferreira (od 80' Bosingwa), Luiz, Obi Mikel, Raul Meireles (od 68' Lampard), Ramires, Torres, Kalou (od 82' Sturridge), Mata
Trener: Roberto Di Matteo

Chelsea je u ovaj susret ušao ohrabren dobrom predstavom u prošlom susretu Lige prvaka kad je momčad Roberta Di Mattea nadoknadila dva gola zaostatka protiv Napolija iz prve utakmice. Novi trener je zaredao s dobrim rezultatima, a u Lisabonu nije mogao računati na Branislava Ivanovića.

S druge strane, Jorge Jesus je morao složiti sastav bez braniča Ezequiela Garaya i napadača Yannicka Djaloa. Benfica je do četvrtfinala došla preko ruskog Zenita i pred svojim navijačima je tražila novi podvig protiv favoriziranog Chelseaja.

Na stadionu Da Luz, gdje će se 2014. igrati finale Lige prvaka, nešto je bolje u susret ušao Chelsea. Prvu veću pomutnju u domaćoj obrani stvorio je Ramires kada je prošao po desnoj strani i ubacio za Fernanda Torresa, no udarac Španjolca blokirala je obrana Benfice.

U 19. minuti domaći su nogometaši došli do vrlo lijepe prigode. Bruno Cesar je poslao dugu loptu u šesnaesterac gostiju gdje je prsima prima Oscar Cardozo, no iz dosta teške situacije nije uspio uputiti opasniji udarac prema Petru Čechu.

Paragvajac je do pogotka mogao doći i u 28. minuti nakon centaršuta s lijeve strane Nicolasa Gaitana. Ipak, udarac glavom bio je previsok i lopta je otišla iznad vratnice. U tim je trenucima Benfica bila bolja momčad i pritisnula je obranu Chelseaja koja se žestoko branila.

Engleska momčad se uspjela konsolidirati pred kraj prvog poluvremena, a zaprijetila je preko Torresa u 39. minuti kad se našao u šesnaestercu domaćih, no pucao je previsoko. Nakon njega Artura Moraesa ugrozio je i Raul Meireles oštrim udarcem, ali vratar Benfice je bio na mjestu i na predah se otišlo s rezultatom 0:0.

Vrlo brzo nakon početka drugog dijela Portugalci su imali sjajnu priliku. Poslije kornera lopta je došla do Cardoza koji snažno tuče prema golu, no David Luiz se postavio na crti i spriječio vodstvo Benfice. Domaći su potom imali još izglednih situacija, no nisu ih iskoristili.

U 61. minuti londonsku su momčad centimetri dijelili od pogotka. Čech je ispucao dugu loptu koja je prevarila Jardela i došla do Juana Mate, a on zaobilazi Artura Moraesa i iskosa pogađa stativu. Igralo se vrlo otvoreno, a kao rezultat toga uslijedila je šansa Jardela koji na ubačaj Gaitana glavom puca prema Čechu, a vratar Chelseaja odlično brani.

Do pogotka se čekalo sve do 75. minute kad je Chelsea odigrao lijepu akciju. Torres se otresao Jardela na desnoj strani i ušao u šesnaesterac gdje je odmjereno poslao loptu za Salomona Kaloua kojem nije bio problem zatresti mrežu Portugalaca. U 86. minuti Daniel Sturridge je poveo brzu kontru poslije koje je Mata pokušao prebaciti domaćeg vratara, ali nije uspio. Gosti su sačuvali svoju mrežu do kraja i blizu su polufinala.

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Benfica0:1Chelsea
APOEL0:3Real Madrid
Marseille0:2Bayern
Milan0:0Barcelona
Barcelona3:1Milan
Bayern2:0Marseille
Chelsea2:1Benfica
Real Madrid5:2APOEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 15:49
    a nego šta bi trebali? možda Carolla? Cavani je odličan igrač i zato ne piši idiotarije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 12:09
    pa ok, neće igrat s barcom i problem riješen :)
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda28.03.2012. u 09:33
    ljudi budite realni, ako chelsea bude igrao s barcom u polufinalu oni neće imat šanse.dovoljno je pogledat večerašnju utakmicu chelsea i zadnje barcine tekme.s takvom igrom chelsea se nema čemu nadati
    Master Yoda
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 07:20
    lopta ga je pogodila u ruku s metra, nije išla prema golu, nikakve namjere nema, puno više nije nego je penal po meni... A Torres je odigrao odličnu utakmicu, 2 mrtvaca je namjestio Kalouu, lopta za gol je genijalna jer bi 90% igrača gurala po zemlji ili dizala na glavu i obrana bi izbila... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 07:18
    Ovaj Chelsea je prava bljuvotina od kluba. Sad žele Cavania za 65 mil. Žele sve što hoda s lopton. Ne mogu ih gledati.
    Obrisan korisnik