Liga prvaka, završnica, četvrtfinale, 03.04.2012, 20:45 h
Bayern
Bayern 2:0 Marseille
Marseille

Video: Olić s dva pogotka slomio Marseille

Vedran Babić • utorak, 03.04.2012.
Video: Olić s dva pogotka slomio Marseille
Foto: EPA

Nogometaši Bayerna potvrdili su ionako već izgledni prolaz u polufinale Lige prvaka. U uzvratnoj utakmici protiv Marseillea na Allianz Areni slavili su identičnim rezultatom (2:0), a oba pogotka postigao je hrvatski reprezentativac Ivica Olić, koji se tako na najbolji mogući način odužio treneru Heynckesu na ukazanom povjerenju...

Bayern - Marseille 2:0 (2:0, ukupno 4:0)

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica
München, Allianz Arena
Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška)

Strijelci: Olić 13', 37'
Žuti kartoni: Alaba (Bayern); M'Bia (Marseille)

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Timoščuk, Luiz Gustavo, Müller (od 39. Rafinha), Kroos (od 67. Pranjić), Ribery, Olić (od 75. Gomez).
Trener: Jupp Heynckes

Marseille: Mandanda, Azpilicueta, Fanni, N'Koulou, Morel (od 45. Amalfitano), M'Bia, Cheyrou, A. Ayew, Valbuena, Brandao (od 74. Gignac), Remy (od 63. Kabore).
Trener: Didier Deschamps

Nema Marija Gomeza, nema problema. Bayernov trener Jupp Heynckes odlučio je u ovoj utakmici odmoriti svog prvog strijelca i umjesto njega u igru poslati Ivicu Olića. I nije pogriješio. "Slavonska lola" odužila mu se dvama pogocima s kojima su Bavarci slomili otpor francuskog predstavnika i s ukupnih 4:0 izborili polufinale Lige prvaka.

Utakmica je započela u vrlo visokom ritmu. Bayern je odmah preuzeo inicijativu i posjed lopte, no baš kao i prije tjedan dana na Velodromeu, prvu priliku imao je Marseille. U 12. minuti pucao je Morel, a domaći vratar Neuer obranio.

I onda, već u sljedećem napadu, Bayern je zabio vodeći pogodak. Ribery je ušao u kazneni prostor i onda na visini peterca pronašao Olića, koji je klizeći proslijedio loptu u mrežu.

Nekoliko minuta kasnije ponovno je Marseille zaprijetio udarcem M'Bije, no ponovno je Neuer odlično reagirao. Nakon toga na scenu je stupio povratnik među vratnice francuskog prvoligaša, Steve Mandanda.

Kapetan Marseillea našao se pod "rafalnom paljbom" četiri puta u četiri minute, od 27. do 30. Obranio je pokušaje Timoščuka, Olića i Müllera te jednu odbijenu loptu nakon centaršuta. U 33. minuti Kroos je uzdrmao vratnicu, no u 37. minuti gostima nije bilo spasa. Ribery i Alaba su sjajno kombinirali prije nego što je potonji ubacio, a Olić natrčao na loptu i provukao je ispod Mandande za 2:0.

U završnici prvog dijela igru je zbog ozljede tetive lijevog koljena napustio Müller. Zamijenio ga je Rafinha.

Drugo poluvrijeme bilo je kudikamo lošije od prvoga. Bavarci su prepustili suparniku posjed lopte i nisu više htjeli forsirati i trošiti energiju s obzirom da je njihov plasman u polufinale praktički bio osiguran. Marseille je pokušavao, trudio se, ali je teško stvarao šanse. Pokušavali su Brandao i Cheyrou, ali bezuspješno. Kod domaćina jedino je Ribery zaprijetio početkom drugog dijela.

Bayern se tako plasirao u polufinale gdje će vjerojatno igrati protiv madridskog Reala. Za hrvatske ljubitelje nogometa, dobra je vijest da je nastup ubilježio i Danijel Pranjić, koji je u 67. minuti ušao umjesto Kroosa.

Liga prvaka, završnica

četvrtfinale

Benfica0:1Chelsea
APOEL0:3Real Madrid
Marseille0:2Bayern
Milan0:0Barcelona
Barcelona3:1Milan
Bayern2:0Marseille
Chelsea2:1Benfica
Real Madrid5:2APOEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10804.04.2012. u 13:36
    lol ko onaj gol protiv Engleza u WEMBLEY-u (jbt): on i Dudu preko pol terena protiv 5 Engleza - i zabije.
    narada108
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 07:47
    Nema više napadača u ''modernom'' nogometu kao što je Olić, nema mi ništa draže nego kad se vrati na 30 m od svog gola, isčeprka loptu i sumanuto se sjuri prema golu protivnika. Bilo bi zanimljivo da ode u Wolfsburg, on i ''Sadam'' Magath skupa, Ola će ga kritizirat zbog preslabog tempa na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 07:46
    Nema više napadača u ''modernom'' nogometu kao što je Olić, nema mi ništa draže nego kad se vrati na 30 m od svog gola, isčeprka loptu i sumanuto se sjuri prema golu protivnika. Bilo bi zanimljivo da ode u Wolfsburg, on i ''Sadam'' Magath skupa, Ola će ga kritizirat zbog preslabog tempa na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 01:46
    Ne znam. Kad god pomislim da je Olić pao, demantira me. O njemu će se pisat knjige u Njemačkoj... Čovjek je praktički postao legenda svakog kluba gdje je igrao. Neki igrači bi u njegovim godinama osjetno pali ili prekinuli karijeru nakon ozljeda koje je pretrpio... Kad bi mi imali još par Olića... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 01:15
    Samo najbolji zabijaju u 30-im
    Obrisan korisnik