Nogomet

Wenger: “Nemamo izbora, osim napasti”; Ancelotti: “Našim stilom i identitetom želimo do prolaska”

Nikola Raič • utorak, 07.03.2017.
Wenger: “Nemamo izbora, osim napasti”; Ancelotti: “Našim stilom i identitetom želimo do prolaska”
Foto: EPA

U Londonu, na Emiratesu, Arsenal će protiv Bayerna tražiti nemoguće, a to je okrenuti 5:1 protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu u osmini finala Lige prvaka. Arsene Wenger najavljuje napad od prve minute...

Nakon razbijanja Arsenala u Münchenu, pred Bayernom je uzvrat koji će vjerojatno biti formalnost, ali kako bi u sportskim tvornicama klišeja rekli: “Lopta je okrugla”, “Nije gotovo dok nije gotovo” i slično pa nam preostaje vidjeti i uzvrat, a najavljuju ga stratezi oba kluba.

Arsene Wenger kojemu se klupa u Arsenalu opasno trese, ističe svoj plan za večeras: “Jedina prednost u ovoj situaciji je da nemamo izbora. Moramo napasti i pokušati zabiti pogotke. Igrali smo četiri puta protiv Bayerna, koji je uvijek najbolja ili druga najbolja momčad u Europi, zato je uvijek teško protiv njih. Želimo si dati priliku napadom, ali bez obzira na to što se dogodi, naš ponos je u pitanju i moramo dati sve od sebe u ovih 90 minuta.”

Otegotna okolnost za Wengera je i ta što neće moći računati na Özila, Elnenyja, Cazorlu i Mertesackera.

S druge strane, iako bez Lahma i Boatenga, Carlo Ancelotti spokojno čeka prvi sučev zvižduk: “Imamo prednost i igrači su fokusirani. Znaju da će početak utakmice biti težak, ali ne moramo se previše zamarati time. Moramo razmišljati o onome što se događa na terenu. Fizički smo u jako dobrom momentu, a energija i profesionalizam među igračima su sjajni. Želimo odigrati dobru utakmicu, igrati našu igru i našom kvalitetom i stilom doći do prolaska.”

Utakmica na Emiratesu u kojoj Arsenal lovi spas sezone počinje u 20.45.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal1:5Bayern
Napoli1:3Real Madrid
Barcelona6:1PSG
Borussia D.4:0Benfica
Leicester City2:0Sevilla
Juventus1:0Porto
Atlético Madrid0:0Bayer Leverkusen
Monaco3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!