Nogomet

Damir Milinović: "Na terenu se nije vidjelo tko je Prva liga, a tko Druga"

Iz Velike Gorice: Damir Žbulj • srijeda, 26.09.2012.
Damir Milinović: "Na terenu se nije vidjelo tko je Prva liga, a tko Druga"

Fantastičnu predstavu priredili su nogometaši Gorice u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa. Odlično pripremljenom i provedenom taktikom zaustavili su Inter, a preko brzih protunapada prijetili su čitavu utakmicu, zabili tri pogotka, a mogla je još koja lopta završiti iza leđa Krševana Santinija. Junak utakmice bio je Domagoj Abramović, koji je postigao dva pogotka i upisao asistenciju za Lovru Šćrbeca, dok je treneru Damiru Milinoviću sigurno ovo najznačajnija pobjeda od kada je stigao u Veliku Goricu. Obojica su nakon utakmice svoje dojmove prenijeli čitateljima Sportneta...

Nesuđeni prvoligaš, HNK Gorica, odličnom predstavom protiv aktualnog prvoligaša Intera pokazao je kako se može i više nego ravnopravno nositi sa suparnicima kalibra ekipe iz Zaprešića. Odlično postavljena taktika rezultirala je čestim prijetnjama Goričana iz kontri i polukontri, a čak tri su uspjeli realizirati i pretvoriti u pogotke. Mogao je Div iz predgrađa i teže stradati u Velikoj Gorici, međutim i 3:0 dovoljno je poražavajući rezultat za njih.

Iako je čitava ekipa odigrala na vrhunskoj razini, iako se i vratar Miroslav Koprić u nekoliko navrata iskazao, junak utakmice bio je Domagoj Abramović, koji je s dva postignuta pogotka i jednom upisanom asistencijom sigurno zaslužio titulu igrača utakmice. Abramović je imao i još dvije velike prilike kojima je mogao zaokružiti svoju predstavu i postignuti hat-trick, no i ovako je bio i više nego zadovoljan svojom izvedbom, ali prije svega prikazanom partijom svojih suigrača i čitave ekipe.

Slika 1 od 1.

"Igrali smo protiv prvoligaša Intera, koji je bio favorit, ali mi ove godine imamo jako dobru ekipu i dokazali smo da se s prvoligašima možemo boriti, pogotovo na domaćem terenu," kazala je bivša mlada nada zagrebačkog Dinama i legenda Širokog. Abramović je dio svoje karijere proveo i u Finskoj i Grčkoj, a od ožujka ove godine svoju je nogometnu, igračku sreću potražio u Velikoj Gorici.

"Odigrali smo čvrstu utakmicu, postavili se čvrsto u obrani, tražili prilike iz protunapada i uspjeli smo u svojoj namjeri. Zabili smo tri pogotka. Mislim da smo i više nego zasluženo pobijedili," zaključio je Abramović.

Napadač gorice dva puta je zatresao mrežu protivničkog vratara, jednom je asistirao, za pogodak Lovre Šćrbeca, koji je također pružio odličnu predstavu u posljednjih pola sata od kada je ušao na teren. Bez obzira na glavnu ulogu, Abramović je bio skroman i prije sveg pohvalio je svoje suigrače koji su mu omogućili da ostvari lijepi učinak. "Dobre su bile akcije, brzo smo se otvarali, dobre su bile lopte suigrača gdje smo izlazili sami na golmana i rješavali to golovima."

U nedjelju gostujemo u Šibeniku. Bit će teško gostovanje, prvo ćemo se malo odmoriti, a idemo tamo probati ostati neporaženi. Što se tiče Kupa vidjet ćemo tko je sljedeći protivnik. Kada igramo kod kuće imamo izgleda da prođemo protiv nekog tko nije možda Dinamo. Mislim da s drugima možemo boriti ravnopravno," poručio je u razgovoru za Sportnet Abramović.

Milinovićeva najveća pobjeda od dolaska u Veliku Goricu

Uprava velikogoričkog drugoligaša na ulazu u novu sezonu odlučila je priliku dati mladom trenerskom stručnjaku Damir Milinoviću, koji je već dok je bio trener Pomorca ostvario veliki rezultat u Kupu, ispavši tada u četvrtfinalu od Cibalije na penale. Izgleda kako je na dobrom putu da s Goricom ponovi sličan uspjeh.

Relativno slabiji ulazak u sezonu Milinović je s Goricom popravio u posljednjim kolima, pobjedama protiv Imotskog, njegova Pomorca i sinjskog Junaka, a slavlje nad Interom u Kupu sigurno je najznačajnija pobjeda u njegovoj kratkoj velikogoričkoj karijeri: "Očekivali smo jednu ovakvu utakmicu, gdje je Inter, može se reći, bio favorit, jer je prvoligaš. No, mislim da se na terenu nije vidjelo tko je prva liga, a tko je druga," realno je nakon susreta zaključio strateg Gorice.

"Tko god dođe, neka se zamisli"

"Bilo koji klub iz prve lige kada stigne na naš stadion ne može sa sigurnošću tvrditi kako će nas pobijediti. Mislim da ovi dečki zaslužuju sve pohvale, dali su svoj maksimum. Nakon teške utakmice u subotu trebalo se pripremiti za Inter, koji je samo prije nekoliko dana deklasirao Zadar na njihovom terenu. Moram pohvaliti publiku, koja je napokon došla u malo većem broju i siguran sam kako će ova utakmice i ova predstava biti poziv gledateljima i za buduće naše utakmice. Nema nikakve posebne želje za iduće kolo Kupa. Protiv svih idemo na pobjedu, želimo doma pobjeđivati, svojim navijačima pružiti što više zadovoljstva. Mogu samo reći kako sam sretan, a tko god dođe, neka se zamisli," poručio je budućim protivnicima trener Gorice Damir Milinović.

"Mislim da sve što smo se dogovorili prije utakmice u svlačionici vrhunski smo prezentirali na terenu i što se tiče taktičkog dijela mislim da smo odradili utakmicu bez greške. Prepustili smo im laganu inicijativu na terenu, a onda smo iz brzih kontri, jer imamo brze igrače na bokovima, iskoristili svoje šanse. Ovo je nagovještaj neke bolje igre, što se tiče i prvenstva i drago mi je kada vidim ove momke, nakon mukotrpnog rada cijelih priprema, kako im se počeo vraćati uloženi trud. Na kraju smo svi zajedno pokazali kako smo jedna velika 'klapa', jer od kada sam stigao u Goricu, želim da smo svi jednaki, i ovi koji igraju i ovi koji igraju malo manje."

"Možda nam je i olakšala posao činjenica da odmah od početka nisu igrali niti Budimir niti Oršić, ali to je stvar njihova trenera, to su njihove brige. U ovom trenutku sam presretan i mislim da ćemo s ovim dečkima, kako bude vrijeme odmicalo, ostvariti još bolju igru," poručio je Milinović.

Gorica neće imati puno vremena za odmor. U idućem kolu gostuju kod Šibenika, slijedi im još jedno gostovanje, ono u Solinu pa im na njihov stadion dolazi Hrvatski dragovoljac. : "Očekuje nas ipak malo drugačija stvar na terenu. Mi u prvenstvu moramo napadati, moramo igrati otvorenije nego protiv Intera, ali imamo se pravo nadati dobrim rezultatima."

Foto: www.hnk-gorica.hr

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Vrsar0:3Dinamo
Gorica3:0Inter-Zaprešić
Lokomotiva4:2Segesta
Zelina3:0Karlovac 1919
Slunj0:4Hajduk
Libertas3:0Varaždin
Zrinski0:4Zagreb
Vinodol0:2Cibalia
Novalja0:1Osijek
Ivančica1:2Slaven Belupo
GOŠK Dubrovnik4:3 **Šibenik
Nedelišće1:0 *Rijeka
Koprivnica2:1 *Pomorac
Višnjevac1:2Istra 1961
Zadar2:0Konavljanin
Split5:1Zagora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Baksuz26.09.2012. u 14:27
    cestitke gorici na pobjedi, ali malo me cudi da (bar po clanku tako ispada) trener momcadi koja se natjece u kupu ne zna s kim igraju u 2. kolu buduci da se vec znaju parovi i da gorica igra s pobjednikom utakmice vinodol-cibalia...
    Baksuz
  • Obrisan korisnik26.09.2012. u 13:56
    Kad vidim ko nam danas igra u napadu i sitim se da smo Domagoja imali...
    Obrisan korisnik
  • tico26.09.2012. u 13:26
    Jel ovo Štimac snimal? Evo ga, evo gaaaa ... XD
    tico
  • Obrisan korisnik26.09.2012. u 11:17
    Sretno Gorićani-satisfakcija zbog prve lige bio bi još koji skalp prvoligaša
    Obrisan korisnik