Nogomet

Trećeligaši izbacili drugoligaše: dubrovački GOŠK eliminirao Šibenik, a Koprivnica Pomorac

Ivana Jurica • srijeda, 26.09.2012.
Trećeligaši izbacili drugoligaše: dubrovački GOŠK eliminirao Šibenik, a Koprivnica Pomorac
Foto: Ivana Jurica

Da Kup susreti nude iznenađenja potvrdilo se i u međusobnim susretima drugoligaša i trećeligaša. U dva takva, u okviru šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog Kupa, pobjedu su odnijeli domaćini: dubrovački GOŠK, inače član Treće lige jug protiv drugoligaša Šibenika (4:3, nakon jedanaesteraca), odnosno trećeligaš iz sjeverne skupine Koprivnica protiv drugoligaša Pomorca iz Kostrene (2:1, nakon produžetaka).

GOŠK – Šibenik 4:3 *penali (0:0, 1:1)

Dubrovnik, igralište na Lapadu, gledatelja 400

Sudac: Goran Gabrilo – Split

Strijelci: Caput 119' – A. Živković 102'

Crveni karton: Mihaljević 105' – sprječavanje izgledne situacije za gol namjernim igranjem rukom

GOŠK: Kristić, Lekaj, Čikato (od 69. Tikvica), Ivanišević, Đajić, Mihaljević, Hodžić (od 58. Pralas), Papić, Caput, Kovačić, Dragić (od 55. Mrđen). Trener: Milan Petrović.

Šibenik: Škorić, Blaić, Tomić, Bašić, Pekas (od 46. Anić), Pešić (od 67. A. Živković), Marina (od 79. G. Živković), Mišlov, Čuljak, Slavica, Tepurić. Trener: Goran Tomić.

Šibenčani su i ove godine posustali već u prvom Kup susretu koji su igrali. Iako su bili bolji protivnik, imali više šansi i daleko bolje šanse, još ih je jednom boljeg rezultata koštala loša realizacija. Neefikasnost koja sad već polako postaje velika šibenska briga, jer nevjerojatno je što sve šibenski igrači ne uspijevaju pretvoriti u pogotke.

U Lapadu su Modri zaigrali praktički u najboljem sastavu (nedostajao je tek Španja), ali mreže su dugo mirovale. U svakom su poluvremenu Šibenčani imali sjajnih prilika, ali mrežu Dalibora Kristića nisu uspjeli pogodili, a domaći se vratar prometnuo u junaka pobjede GOŠK-a u nastavku utakmice. U 90 minuta igre pogodaka nije bilo, ali mreža Petrovićeve momčadi ipak se zatresla u prvom produžetku. Ante Živković još je jednom zabio gol tek što je ušao u igru, pogodio je za vodstvo gostiju iz Krešimirova grada u 102. minuti. Odmah potom domaćin je ostao s igračem manje, crveni karton dobio je Mihaljević.

Imala je Tomićeva momčad još niz prilika da postigne drugi gol i riješi pitanje pobjednika i prolaza u daljnju fazu natjecanja, no, ponovno je neefikasnost uzela maha. Nisu Šibenčani uspjeli u svoju korist riješiti niti situacije kad su izlazili sami na domaćeg vratara (u više situacija). Kazna za sve promašaje stigla im je u zadnjim trenucima utakmice, kad je na jednu dugu loptu reagirao vratar Škorić, lopta mu je nakon kontakta s jednim igračem ispala, dočekao ju je domaći igrač Caput i poslao u mrežu za izjednačenje.

U lutriji jedanaesteraca glavnu ulogu preuzeo je domaći golman Kristić, a izvođači se nisu proslavili. Nakon što je prvih pet jedanaesterca uspješno realizirano (GOŠK je zabio svoja prva tri, Šibenika dva), krenula je serija promašaja. Prvo je Tepurićev udarac obranio Kristić, na drugoj strani Lekaj je pogodio stativu, da bi Kristić zaustavio i udarac Čuljka. Đajić je uzdrmao prečku u petoj seriji, a Šibenik je preko Anića imao priliku ostati u igri, no, i njegov je udarac završio na stativi i počelo je slavlje Dubrovčana koji su iskoristili veliku priliku koja im se pružila da nastave natjecanje u Kupu.


Slavilo se i u Koprivnici gdje je domaćin nakon 120 minuta igre savladao Pomorac. Gosti su prvi poveli: igrala se završnica prvog poluvremena (38. minuta) kad je Gabrijel Boban izašao sam pred domaćeg čuvara mreže i lobom poentirao za vodstvo svoje momčadi.

U nastavku domaćini su zaigrali još odlučnije, a u 62. minuti stigli su i do izjednačenja: Milan Manojlović iskoristio je pogrešku obrane Pomorca i pogodio za 1:1. Imale su obje momčadi obećavajućih akcija i do kraja 90 minuta igre, ali mreže se više nisu tresle, pa se krenulo u produžetke.

A onda su ponovno efikasni bili domaći igrači, ovog puta Marko Šimunić koji je u 100. minuti poslao i drugu loptu iza Kulićevih leđa. Pogodaka do kraja utakmice više nije bilo, što je značilo da može početi i slavlje domaće momčadi.

U nastavku Kup natjecanja, u osmini finala, GOŠK čeka susret s Nedelišćem koje je senzacionalno izbacilo Rijeku, dok će Koprivnica na ogled s gradskim rivalom Slaven Belupom.

Koprivnica – Pomorac 2:1 *produžetak (1:1)

Koprivnica, gradski stadion, gledatelja 100

Sudac: Marin Horvat – Čakovec

Strijelci: Manojlović 62', Šimunić 100' - Boban 38'

Koprivnica: Marković, Tucaković, Blašković (od 46. Brcković), Martinčić (od 87. Pašalija), Kolar, Šimunić, Manojlović, Herent, Radotović, Drvarić (od 78. Dominić), Šestak. Trener: Zvonimir Kelek.

Pomorac: Kulić, Turkalj, Muminović, Boban, Jović, Pilčić (od 46. Mance), Damiš, Dunković, Prpić, Grujević (od 55. Petrović), Živulić (od 67. Polić). Trener: Stjepan Ostojić.

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Vrsar0:3Dinamo
Gorica3:0Inter-Zaprešić
Lokomotiva4:2Segesta
Zelina3:0Karlovac 1919
Slunj0:4Hajduk
Libertas3:0Varaždin
Zrinski0:4Zagreb
Vinodol0:2Cibalia
Novalja0:1Osijek
Ivančica1:2Slaven Belupo
GOŠK Dubrovnik4:3 **Šibenik
Nedelišće1:0 *Rijeka
Koprivnica2:1 *Pomorac
Višnjevac1:2Istra 1961
Zadar2:0Konavljanin
Split5:1Zagora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 00:57
    bravo GOŠK
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 00:49
    U pravu je,ali je tipkovnicu očito kupio kod Kineza,pa malo trokira xD Ili je jebeno nepismen...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 00:23
    Čemu minusi Idukaru? Pa čovjek je u pravu :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.09.2012. u 21:01
    Ukup takmičenjima uvjek se događaju poneki iznenađujući rezultati
    Obrisan korisnik