Nogomet

Kopić: "Bitno je da smo pobijedili, pogledajte što se dogodilo Rijeci"

Josip Tolić • srijeda, 26.09.2012.
Kopić: "Bitno je da smo pobijedili, pogledajte što se dogodilo Rijeci"
Foto: Jelena Stipović

Nakon pobjede nad Vinodolom u utakmici šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa (0:2), trener Cibalije Željko Kopić izjavio je kako je prolazak važniji od samog rezultata jer kup-utakmice često ponude iznenađenja, a sportski direktor Nebeskoplavih Dražen Pernar bio je oduševljen dobrodošlicom u Novom Vinodolskom.

Poslije poraza u slavonskom derbiju u Osijeku prošlu subotu (1:0), Cibalia se vratila pobjedama. Priliku za popravak pucačke forme i raspoloženja Vinkovčanima je pružio kup-susret protiv momčadi Vinodola koji su Nebeskoplavi dobili rezultatom 2:0.

"Bitno je da smo pobijedili i prošli u osminu finala Kupa. Inače su u kupu moguća iznenađenja jer ekipe nižeg ranga imaju velike prilike, evo vidimo što se Rijeci dogodilo", izjavio je nakon utakmice trener Cibalije Željko Kopić.

"Zadovoljni smo pobjedom, dominirali smo. Atmosfera je bila izvrsna, ovdje su nas lijepo primili, utakmicu je gledalo oko 1000 ljudi i ovo je prvi put da im je gostovao prvoligaš te je interes bio veliki. Vinodol je bio dobar protivnik, nismo ga svladali onako kako se možda očekivalo", izjavio je sportski direktor Cibalije Dražen Pernar.

Vinkovčani su pred odlično ispunjenim tribinama Bahalina "načeli" trećeligaša u 18. minuti, kada je Mladen Bartolović u mrežu poslao odbijenu loptu nakon udarca Frane Vitaića. Domaćin je svoju najbolju priliku za produžetak propustio u 87. minuti preko Mijolovića, a samo dvije minute potom sve dvojbe riješio je Vitaić prekrasnim pogotkom iz daljine

"Dominirali smo i kontrolirali igru. Do drugog gola mogli smo doći i puno ranije, no bitno da smo ga postigli. Sad je sve usmjereno na utakmicu protiv Rijeke", zaključio je Kopić.

Cibalia će u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa 31. listopada zaigrati protiv Gorice koja je šokirala prvoligaša Inter (3:0), a domaćin će biti određen naknadno.

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Vrsar0:3Dinamo
Gorica3:0Inter-Zaprešić
Lokomotiva4:2Segesta
Zelina3:0Karlovac 1919
Slunj0:4Hajduk
Libertas3:0Varaždin
Zrinski0:4Zagreb
Vinodol0:2Cibalia
Novalja0:1Osijek
Ivančica1:2Slaven Belupo
GOŠK Dubrovnik4:3 **Šibenik
Nedelišće1:0 *Rijeka
Koprivnica2:1 *Pomorac
Višnjevac1:2Istra 1961
Zadar2:0Konavljanin
Split5:1Zagora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2012. u 11:15
    ajmo sada Rijeku dobiti i onda u napad na Poljud..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 13:40
    ..a slijedeće kolo igraju s Goricom, klubom koji je na terenu već bio izborio nastup u 1.ligi a u ovom kolu su pomeli Inter.. Moglo bi tu biti svega..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 08:55
    To Kopiću nije nikakav alibi.Rijeci se dogodilo to što se dogodilo njega bi trebala brinuti igra Cibalije koja ovoga momenta nema gotovo nikakvog temelja
    Obrisan korisnik