Nogomet

Marčec: "Nadali smo se pružiti što časniji otpor, ovo nismo ni sanjali"

Iz Dunjkovca-Pretetinca:Ivana Strahija • četvrtak, 27.09.2012.
Marčec: "Nadali smo se pružiti što časniji otpor, ovo nismo ni sanjali"
Foto: Ivana Strahija

Nakon pobjede nad Rijekom u šesnaestini finala Hrvatskog kupa Nedelišćani su bili ekstatični, a sasvim je suprotno bilo raspoloženje u protivničkom taboru...

"Nismo mi Dinamo", orilo se nakon utakmice na Hrašćici, dok su Riječani izlazili s travnjaka pokunjeni. Nisu Nedelišćani po tome ni Slaven Belupo, a ni Hajduk, redom trojka koju je Rijeka ostavila bez bodova u dosadašnjem tijeku sezone.

Čelnika Nogometnog kluba Nedelišće jedva su novinari čuli od slavlja, a i on sam je jedva govorio: "Ne mogu doći do riječi, moji igrači izdržali su 120 minuta i dali 200 posto. Imali smo i malo sreće, dobro smo se branili, čekali smo svoju priliku iz kontri i dočekali je. Ovo je nagrada koju nismo ni sanjali", kazao je nakon povijesne pobjede Nedelišća nad Rijekom Neno Marčec.

Iskreno je kazao da prolazak u osminu finala Kupa Nedelišćanima nije bio ni na kraj pameti: "Naravno da to nismo očekivali, naš plan je bio pružiti što časniji otpor. No, negdje u prikrajku je ipak bila nada jer imamo dosta bivših prvo i drugoligaških igrača."

Slika 2 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Što se same utakmice tiče, Nedelišće se pripremalo za nju, a velik je udio u konačnom trijumfu imala i Fortuna: "Taktika nam je bila braniti se disciplinirano, čekati svoju priliku. Znali smo da ako se otvorimo, ne možemo ni fizički ni taktički ni tehnički parirati Rijeci. Uzdali smo se u veliku motivaciju. Piškor je izborio penal, a imali smo i šansu za 2:0, imali bismo lakših 15 minuta drugog produžetka u tom slučaju."

Rijeka u Nedelišću nije pokazala ni malo od one igre kakva je viđena protiv Dinama, no Marčec to nije ni očekivao, kaže: "Nisam očekivao da će Rijeka biti napaljena kao protiv Dinama, sigurno su se Riječani umorili i psihički i fizički u toj utakmici. O tome sam pričao sa svojim igračima, da postoji mogućnost da Rijeka ovamo dođe 'odraditi posao' i da je to naša šansa."

Konačno je sve odlučeno jednim pogotkom, penalom Jageca u 97. minuti: "Bilo je inače dogovoreno da penal puca Piškor, ali pošto je na njemu bio penal, Jagec je preuzeo odgovornost i donio povijesni uspjeh. Presretan sam", naglasio je Marčec još jednom.

O osmini finala Kupa i idućem protivniku Nedelišćani nisu ni razmišljali pred susret s Rijekom: "Ne bi bilo realno da smo gledali tko će nam biti idući protivnik, tko god da dođe, mi smo svoje ostvarili."

Zanimljivo, pred kratko vrijeme Nedelišće ispalo iz Međimurskog kupa, od slabijerangiranog Dinama iz Palovca, a Marčec je komentirao: "Nama se tada dogodilo ovo što se sada desilp Rijeci. Palinovec se tada borio kao mi danas, nismo našli adekvatnu mirnoću, kao ni danas Rijeka. Kup je zato sjajno natjecanje, male ekipe imaju šansu napraviti mnogo ako ih sreća malo posluži."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Elvis Scoria nije odmah po utakmici želio razgovarati s novinarima, na njegovu je izjavu trebalo pričekati. S igračima je odradio sastanak, malo se smirio, a onda je kazao: "Ovo je veliko razočaranje, ispali smo iz natjecanja u kojem smo mnogo očekivali. Ja sam kao trener prvi odgovoran, znao sam da će utakmica biti takva. Pripremali smo se za Nedelišće, gledali snimke, došli dan ranije da se upoznamo s igralištem, napravili smo sve kako treba ali nismo uspjeli."

Može li se za ispadanje okriviti motivacija igrača? "Polazim od sebe, ja sam taj koji ih nije dovoljno dobro pripremio za ono što će se događati. Ništa nam nije išlo", kaže Scoria.

Trećina momčadi je promijenjena u odnosu na utakmicu protiv Dinama, što je riječki strateg objasnio: "Promijenili smo one koje smo morali. Čaval i Neretljak su bili ozlijeđeni, to smo morali, Brezovec se vratio na svoje mjesto nakon kartona, a Benka smo baš čuvali za drugo poluvrijeme."

Što se suđenja tiče, Scoria nije imao primjedbi: "Penal je bio, to je sigurno i nema primjedbi. Domaćin je nakon toga uspio ukrasti nešto vremena, ali to je normalno."

U međimurskom kraju Riječani ostaju do četvrtka, a onda kreću za Vinkovce, gdje ih čeka Cibalia. O novom prvenstvenom izazovu, sad jedinom natjecanju u kojem se nova momčad Rijeke može dokazati, trener je rekao: "Sigurno će biti teško, izgubili smo snagu, ali i neke igrače. Prvih 11 sigurno ćemo mijenjati."

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Vrsar0:3Dinamo
Gorica3:0Inter-Zaprešić
Lokomotiva4:2Segesta
Zelina3:0Karlovac 1919
Slunj0:4Hajduk
Libertas3:0Varaždin
Zrinski0:4Zagreb
Vinodol0:2Cibalia
Novalja0:1Osijek
Ivančica1:2Slaven Belupo
GOŠK Dubrovnik4:3 **Šibenik
Nedelišće1:0 *Rijeka
Koprivnica2:1 *Pomorac
Višnjevac1:2Istra 1961
Zadar2:0Konavljanin
Split5:1Zagora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg28.09.2012. u 10:23
    U svakom kupu ima iznenadjenja i dobro je da toga ima i kod nas. Evo bas sam pogledao, u Svabiji ispalo u prvom kolu 5 bundesligista! Sve od nizerazrednih ekipa (cak i cetvrtoligasa!). Znaci uz puno vjere u sebe i nesto srece sve je moguce...
    interreg
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 13:29
    Ma kakav Bog, kaznila ih je stara dobra "lako ćemo" i napaljenost niželigaša.. A isto se slažem da Scoria *ere kvake kako su "gledali snimke utakmica Nedelišća"... To bi značilo da su ih shvatili ozbiljno, a da je to istina ne bi sada bili negativna senzacija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 12:12
    Bog nas je kaznio zbog krađe Hajduku ?? hahaha najveća glupost koju sam ikad čuo..stvarno znate biti smiješni vi tovari
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 10:25
    Rijeka je gledala snimke kako igra Nedelišće?!?!?!?!? Ma daaaaaaj.
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava27.09.2012. u 10:23
    Bog Vas je kaznio za krađu Hajduku......sve vidi.....oprez.....
    Torca-Dubrava