Košarka

Rodriguez tricom donio pobjedu Realu, sjajni Popović promašio za pobjedu

Branimir Korać • petak, 11.01.2013.
Rodriguez tricom donio pobjedu Realu, sjajni Popović promašio za pobjedu
Foto: EPA

Neizvjesnu i vrlo dobru utakmicu odigrali su madridski Real i Žalgiris, a pobjedu su u završnici nekako iščupali Španjolci zahvaljujući trici Sergija Rodrigueza 2.5 sekunde prije kraja susreta...

Gledatelji u Madridu mogli su uživati u neizvjesnom dvoboju koji je na kraju ipak otišao na stranu njihovog kluba. Real je u konačnici uspio svladati Žalgiris 75:74, a veliko slavlje domaćinu donio je tricom 2.5 sekunde prije kraja susreta Sergio Rodriguez. U posljednjem napadu gostiju pokušao je tricom preokret napraviti Marko Popović, ali nije bio precizan.

Popović je imao odličnu večer, bio je prvo ime kod Žalgirisa i pogodio je pet trica u 21 poenu, a tome je dodao i tri asistencije i dvije ukradene lopte. Svojom agresivnošću je stvarao velike probleme domaćinu koji je promijenio nekoliko čuvara na njemu, većinom bezuspješno.

Bivši trener Reala Joan Plaza doveo je svoju sadašnju momčad u Madrid želeći pobjedu kojom bi potvrdili status jednog od najugodnijih euroligaških iznenađenja ove sezone. Žalgiris je i u Pireju i u Istanbulu i Vitoriji pokazao da mu nije problem igrati na vrućim gostovanjima, a vrlo blizu pobjede bio je i u Madridu.

Susret je bio izjednačen gotovo cijelim svojim tijekom, momčadi su se teško odvajale, a prvo poluvrijeme završilo je neriješenim rezultatom 40:40 što je garantiralo uzbuđenja i u nastavku.

Do same završnice susreta nije bilo odluke, a Real se našao u problemima nakon što je kod 72:72 izgubio loptu i poslao Lafayettea na liniju slobodnih bacanja deset sekundi prije kraja. Žalgirisov internacionalac je ubacio oba bacanja i Real je krenuo u svoj posljednji napad.

Rudy Fernandez je krenuo u prodor, dobro je zaustavljen, ali je dao odličnu asistenciju Rodriguezu koji iz kuta ubacuje tricu za vodstvo domaćina.

Žalgirisu su ostale tek dvije i pol sekunde, lopta je završila u rukama Marka Popovića čiji pokušaj za tricu nije bio uspješan.

Susret je završen pobjedom Reala 75:74, ali i većim naguravanjem igrača koje je izazvao Fernandez. Nervozni španjolski reprezentativac prvi incident je izazvao kada je nesportski gurnuo Lavrinoviča i proslijedio mu loptu u glavu nakon uspješnih bacanja Lafayettea da bi nakon Popovićevog promašaja na zemlji nešto sigurno ne baš lijepo dobacio Jankunasu koji je krenuo u obračun s ne prvi put nervoznim Fernandezom. Srećom, bilo je pametnijih igrača koji su smirili situaciju.

Uz Popovića kod Žalgirisa se istaknuo Lafayette s 13 poena, a dobar je bio i Kaukenas koji je dodao 11. Kod Reala Nikola Mirotić je ubacio 17 poena dok su Fernandez i Llull dodali po deset. Dontaye Draper je za devet minuta ubacio tri poena (0/1 za dva, 1/1 za tri), a Mario Delaš za 14 minuta četiri poena (2/4 za dva, 0/1 za tri).

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

CSKA Moskva90:83Brose Baskets
Panathinaikos78:73Unicaja Málaga
Anadolu Efes71:62Alba Berlin
Real Madrid75:74Žalgiris
1CSKA Moskva 113+114
2Real Madrid 104+64
3Anadolu Efes 95-3
4Panathinaikos 95+33
5Unicaja Málaga 77-27
6Žalgiris 68+25
7Alba Berlin 410-77
8Brose Baskets 014-129

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2013. u 10:34
    Imali su šut za pobjedu u zadnje dva utakmice. Prošlu tekmu Pop idealno posluži Lavrinovića i ovaj fula šut koji inače bez problema pogađa. Vratit če im se to negdje sigurno. Inače igraju fantatično. Ove sezone navijam za Žalgiris.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2013. u 08:44
    Nema veze, Pope. Ubost ćeš tricu u četvrtfinalu za repku u zadnjoj sekundi pa ćemo slavit!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2013. u 00:30
    odlična utakmica ,osim Rudy Fernandeza koji me svaki put iznenadi koliko je bezobrazan ,prvo pogodi Lavrinovića loptom u glavu a onda na kraju se unosi u lice Jankunasu poslije očiglednog faula na njemu .
    Obrisan korisnik