Košarka

Žalgiris u igri malih brojeva poražen u Istanbulu kod Anadolu Efesa

Branimir Korać • petak, 25.01.2013.
Žalgiris u igri malih brojeva poražen u Istanbulu kod Anadolu Efesa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Košarkaši Žalgirisa upisali su i četvrti poraz u Topu 16 Eurolige, ovaj put u Istanbulu kod Anadolu Efesa koji im se osvetio za poraz u skupini u prvom krugu natjecanja...

Pet kola - četiri poraza, saldo je košarkaša Žalgirisa, a moglo je biti sasvim drugačije. U tri od četiri poraza Žalgiris je ubilježio minimalne poraze, kako je izgubio, jednako tako je mogao i pobijediti i još nakon poraza u Madridu Marko Popović je pričao o frustraciji takvom situacijom.

Efes je odradio dosta dobru utakmicu, no napadački niti jedna momčad nije briljirala. Bilo je vrlo malo raspoloženih pojedinaca na obje strane, obrane su odradile dobar dio posla, a to pokazuje i konačnih 56:52.

Gosti iz Kaunasa su ušli prilično loše u utakmicu i čekali su punih pet minuta da dođu do prvih poena, a prvi se među strijelce upisao Darjuš Lavrinovič smanjivši na 7:2.

Tijekom cijelog prvog poluvremena Efes je bio u prednosti, u završnici je vodio 27:17 da bi ostao u posljednje dvije minute bez poena što Žalgiris koristi i serijom 6:0 smanjuje na 27:23.

Očekivano, nastavila se velika borba i u drugom poluvremenu gdje su igrači Žalgirisa zahvaljujući dobroj završnici prvog dijela uhvatili priključak te s brzih 4:0 došli do prvog izjednačenja na susretu 27:27.

Još jednom je Efes znao odgovoriti i odvojiti se na osam razlike, ali kratko je dominirao, uslijedilo je odlično razdoblje u igri gostiju koji su uspjeli doći do preokreta i čak i povesti s lijepih 49:43 četiri minute prije kraja.

Tada se ukazao Duško Savanović koji je s dvije vezane trice vratio Efes u utakmicu, tricu je dodao i Joshua Shipp i Efes je poveo 52:49. Serija promašaja Žalgirisa nastavila se sve do trice Marka Popovića 18 sekundi prije kraja za smanjenje na 53:52, na drugoj strani Savanović je ubacio jedno bacanje i gostima je ostalo 16 sekundi za zadnji napad.

Lafayette nije uspio u samom finišu položiti za pobjedu, u napadu je skočio Darden, pokušao je i on, ali nije išlo i Shipp hvata loptu što je označilo kraj gostujućim nadanjima.

U redovima Efesa Saša Vujačić je ubacio 12 poena, Joshua Shipp 11, a Jamon Lucas deset poena, osam skokova i pet dodavanja. Stanko Barać za deset minuta je ostao bez poena (0/4 za dva) uz četiri skoka. Na drugoj strani Tremmell Darden i Mindaugas Kuzminskas su ubacili po deset poena s tim da je Kuzminskas uhvatio i sedam skokova. Marko Popović je ubacio sedam poena (2/4 za dva, 1/4 za tri) uz tri asistencije, a Mario Delaš dva poena (1/3 za dva, 0/1 za tri) za 13 minuta.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Alba Berlin82:63Brose Baskets
CSKA Moskva81:94Unicaja Málaga
Anadolu Efes56:52Žalgiris
Panathinaikos54:58Real Madrid
1CSKA Moskva 113+114
2Real Madrid 104+64
3Anadolu Efes 95-3
4Panathinaikos 95+33
5Unicaja Málaga 77-27
6Žalgiris 68+25
7Alba Berlin 410-77
8Brose Baskets 014-129

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!