Košarka

Marović: "Polufinala su nepredvidljiva i svašta se može dogoditi", Zdovc: "Neće nam biti lako"

Petar Jenjić • nedjelja, 13.05.2018.
Marović: "Polufinala su nepredvidljiva i svašta se može dogoditi", Zdovc: "Neće nam biti lako"
Foto: FaH

Pred nama je prva utakmica drugog polufinalnog dvoboja između Cedevite i Splita. Dok sa strane zagrebačke momčadi ističu kako će samo s visokim ritmom uspjeti slomiti protivnika, iz tabora Žutih tvrde kako u njihovim glavama još traje prvenstvo i da se nikako neće predati...

Košarkaše Splita nakon prolaska protiv Šibenika u četvrtfinalu domaćeg prvenstva, u sljedećoj fazi očekuje kudikamo jači i zahtjevniji protivnik. Žute očekuju barem dvije utakmice protiv Cedevite, a pomoćni trener Ante Marović ističe kako su ovakve utakmice nepredvidljive i da se svašta može dogoditi.

"Još nam u glavama odzvanja ona utakmica kada nas je Cedevita razbila, ali to je putokaz kojim ne trebamo ići. U međuvremenu, napravili smo pomak i to se neće ponoviti u Zagrebu. Cedevita je favorit, ali u polufinalu utakmice su nepredvidljive i svašta se zna dogoditi. Isplati se potrošiti, tražiti svoju priliku."

"Svaka utakmica kreće od obrane, moramo ih svesti na mali broj koševa, vršiti pritisak na njihovu organizaciju igre i ne dozvoliti im lagane šuteve. Doigravanje je otvoreno, u našim glavama još traje prvenstvo, nećemo se predati i idemo odigrati pravu utakmicu", dodao je Marović, a prenose službene stranice kluba.

Utakmicu je sa strane zagrebačkog kluba najavio prvi trener Jure Zdovc.

"Split u zadnje vrijeme igra jako dobro. Poslije naše utakmice u Splitu vratili su im se neki igrači i baš su se podigli. To je momčad koja zna što radi i može nam fizički odgovoriti. Imaju visoku trojku i neće nam biti lako. Trebamo igrati maksimalno, s puno energije tijekom svih 40 minuta da bi s tim ritmom našli trenutak kada ćemo prelomiti utakmicu."

Cedevita i Split odigrali su ove sezone dvije utakmice. U prvoj, odigranoj u Zagrebu, slavila je Cedevita sa 74:67, dok je u dvoboju na Gripama zagrebačka momčad bila kudikamo uvjerljivija (108:63). Prva polufinalna utakmica na rasporedu je u nedjelju s početkom u 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!