Nogomet

PSG i Real Sociedad kreću u bitku za četvrtfinale Lige prvaka, forma Španjolaca nije obećavajuća

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.02.2024.
PSG i Real Sociedad kreću u bitku za četvrtfinale Lige prvaka, forma Španjolaca nije obećavajuća
Foto: EPA

Jučer su odigrane prve utakmice osmine finala Lige prvaka, a danas su na redu novi susreti. U jednom od dva dvoboja sastaju se PSG i Real Sociedad…

Parižani nastavljaju svoj europski put susretom osmine finala Lige prvaka. Iako tu više nisu Neymar, Lionel Messi ili Sergio Ramos, onaj projekt velikog PSG-a koji bi napokon donio trofej Lige prvaka u Pariz, doživio je određene preinake.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No, to ne znači da je PSG odustao od želje za osvajanjem Lige prvaka, još uvijek je to dovoljno kvalitetna momčad s nizom odličnih igrača koja si može priuštiti visoke ciljeve i uostalom tu je Kylian Mbappe - još uvijek.

Sama kvaliteta PSG-a stavlja ga u ulogu favorita protiv Real Sociedada. PSG ima kvalitetniji kadar, dovoljnu širinu i večeras će svakako biti favorit. Na svom travnjaku tražit će pobjedu s kojom bi se približio prolazu.

Baski bi se s druge strane zadovoljili i nekim remijem. Na Anoeti očekuju sasvim drugačiju utakmicu i vjeruju kako tamo mogu ostvariti bolji rezultat i eliminirati Parižane. Međutim forma Real Sociedada nije baš sjajna, a protiv Parižana morat će biti u svom najboljem izdanju ove sezone.

U posljednje četiri utakmice u svim natjecanjima Real Sociedad je bez pobjede. Redom je igrao protiv protivnika od kojih ima skuplji kadar, međutim nijednom nije slavio. Remizirao je protiv Rayo Vallecana, Girone i Mallorce dok je poražen od Osasune. Poveznica ovih susreta je da je Sociedad u sve četiri utakmice ostao bez postignutog pogotka.

Osim što je četiri utakmice bez postignutog gola, Real Sociedad je u ta četiri susreta primio samo jedan gol. Jedini koji je uspio pogoditi Realovu mrežu je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Što su rekli

Luis Enrique, trener PSG-a: "Vrlo je jednostavno, trebamo im što prije oduzeti loptu i potruditi se da ona ostane u našem posjedu. Real Sociedad je među onima koji primaju najmanje golova i protivniku ne olakšavaju život. Igraju na vrlo visokoj razini, a to jesmo li favoriti ili autsajderi, to ćemo morati pokazati na travnjaku."

Imanol Alguacil, trener Real Sociedada: "Nikada se ne pripremam za utakmicu tako da razmišljam o jednom igraču, Mbappe je svakako jedan od najboljih igrača svijeta. PSG ima sjajnu momčad i ako zaustaviš Mbappea, doći će novi igrač koji će ti stvoriti probleme. Mnogi misle da imamo šanse u ovom susretu, zašto ne? Zašto mi ne bi imali dobar dan, a oni ne?"

Mjesto, vrijeme, sudac

Pariz, Park Prinčeva, 21:00

Sudac: Marco Guida (Pompei)

Nedostaju

PSG: Kimpembe, Kurzawa, Mendes, Rico, Škriniar (ozljede)

Real Sociedad: Becker, Fernandez, Merquelanz, Munoz, OdriozolA, Tierney (ozljede), Elustondo (kartoni)

Prošli dvoboj

Ovo je prvi dvoboj ovih protivnika u moderno vrijeme.

Prognoza

Parižani uz ovaj susret ulaze kao favoriti i očekuje se njihova pobjeda.

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

København1:3Manchester City
RB Leipzig0:1Real Madrid
Lazio1:0Bayern
PSG2:0Real Sociedad
Inter1:0Atlético Madrid
PSV Eindhoven1:1Borussia D.
Napoli1:1Barcelona
Porto1:0Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!