Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 18.03.2012, 17:00 h
Metalurg Skoplje
Metalurg Skoplje 19:18(7:9) RK Zagreb
RK Zagreb

Metalurgu minimalna prednost

Damir Žbulj • nedjelja, 18.03.2012.
Metalurgu minimalna prednost
Foto: EPA

Odigrana je prva utakmica osmine finala rukometne Lige prvaka između Metalurga i Croatia osiguranje Zagreba. Makedonci u Zagreb dolaze sa minimalnom prednosti, završilo je 19:18, što dovoljno govori o kakvom se dvoboju i borbi ovih suparnika radilo.

Croatia osiguranje Zagreb preko makedonskog Metalurga traži put u četvrtinu finala Lige prvaka. Trener Ivica Obrvan učinio je sve kako bi što bolje pripremio momčad, napokon su svi njegovi igrači bili zdravi, no, znali su Zagrebaši što ih u Skoplju očekuje. Prije svega, Lino Červar, ali i dobra rukometna ekipa, predvođena trenutno jednim od najboljih svjetskih vratara, Darkom Stanićem.

U dobroj atmosferi rasprodane dvorane Boris Trajkovski, pred sedam tisuća bučnih navijača, akteri na terenu prikazali su točno ono što se očekivalo. Dugi napadi, čvrste i agresivne obrane te izuzetno mali broj postignutih golova, obilježili su kako prvo, tako i drugo poluvrijeme.

Obrvan je od prve minute povjerenje u napadu dao Šegi na vratima, Vukiću i Horvatu na krilima, braći Valčić i Kopljaru na vanjskim pozicijama te Marićem na crti, a upravo je prekršajem za sedam metara na kružnom napadaču CO Zagreba otvoren susret. Kapetan Horvat pokušao se poigrati sa Stanićem na vratima, ali lob udarac ukrotio je vratar domaćina. Prvi pogodak pao je tek nakon tri minute igre, Crnogorac Marković topovskom ljevicom pospremio je loptu u mrežu hrvatskog prvaka, a nakon početnog razdoblja nepovezane igre, uz ponešto tehničkih pogrešaka, CO Zagreb probudio se u sedmoj minuti. Tonči Valčić je iskoristio napad nakon dobre reakcije obrane i vratara.

Marić je s crte dobro reagirao odmah potom, osiguravši prednost, a o kakvoj je utakmici bilo riječ dovoljno govori podatak da je u desetoj minuti, nakon iskorištenog sedmerca Slovenca Kozline, na semaforu bilo 2:2.

Nakon još jedne obrane Stanića, Metalurg je posljednji put u prvom poluvremenu poveo preko Mirkulovskog, ali tada Zagrebaši serijom od tri pogotka okreću rezultat, uz ulazak u igru i gol Balića, ali i dva pogotka Horvata. Jednom je svladao Stanića sa sedam metara, dok je drugi put odlično s krila zavukao loptu u bliži vratarev kut.

Sigurno je držao Obrvanov sastav prednost, a nakon odlične akcije u 21. minuti Kopljara za Marića na crtu, prvi puta je i +3, bilo je 4:7. U završnici poluvremena Matulić je s jednim pogotkom odlično iskoristio predah Horvata, a istaknuo se i odlični Pešić, koji je ušao sa zadatkom obraniti sedmerac Kozline. Uspješno je obavio posao, a na predah se otišlo s +2 CO Zagreba (7:9).

Nastavak utakmice otvoren je obranom Stanića pokušaja Horvata s krila, a za prvi pogodak pogodak Zagrebaša trebala se pričekati 34. minuta i ulazak Štrleka s krila, koji je odlično zamijenio Vukića. Približili su se Makedonci na samo pogodak zaostatka, no, vidno raspoloženi Štrlek, ali i Pešić s još jednim obranjenim sedmercem, ipak smiruju atmosferu u dvorani i čuvaju prednost. No, što nije učinio tada, Metalurg radi do 48. minute. Vodstvo CO Zagreba 11:13, serijom pogodaka Markovića, okreću u svoju rezultatsku prednost, a nakon kontre i pogotka veterana Aluševskog Obrvan je pri 14:13 primoran pozvati minutu predaha.

Nije odmor posebno dobro utjecao na Zagrebaše, odlazi domaćin i na +2, no sedam minuta prije kraja budi se ipak sastav Ivice Obrvana. Uz isključenje upravo najopasnijeg Markovića, golovima Štrleka s krila i Špilera s vanjske pozicije, rezultat je ponovno poravnat, ovaj put na 16:16.

U samoj završnici vratar Angelov skinuo je sedmerac Horvata, a čvrsti i borbeni domaćin do kraja dvoboja ipak je uspio sačuvati minimalnu prednost te u Zagreb na uzvrat dolazi s 19:18. Gotovo da je rezultat bio identičan i prvom ovosezonskom dvoboju ovih suparnika iz regionalne SEHA lige, kada je također u Skoplju završilo 19:19.

Najbolji je kod Zagrebaša bio Štrlek, koji je postigao pet pogodaka, Horvat je uz dva promašena sedmerca ipak stigao do brojke od četiri pogotka, koliko je zabio i Marić. Špiler je zabio dva, a Tonči Valčić, Balić i Matulić po jedan. Kopljar nije postigao niti jedan jedini pogodak, odlično su ga čuvali igrači Line Červara, ali se desni vanjski Zagreba istaknuo s nekoliko odličnih asistencija za Marića. Kod Metalurga raspoloženi Crnogorac Marković zabio je sedam puta, a Naumče Mojsovski pet puta je svladao Zagrebove vratare. Vratari su bili gotovo izjednačeni po učinku, Stanić je obranio osam, a malo bolji Šego je skinuo deset lopti. I Pešić i Angelov iskazali su se obranama sedmeraca.

Uzvratni dvoboj ovih suparnika na rasporedu je iduće subote u zagrebačkoj Areni

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Orlen Wisla Plock24:36Kiel
Kadetten27:36Atletico de Madrid
Abanca Ademar Leon31:28Telekom Veszprem
Füchse Berlin32:30HSV Hamburg
IK Sävehof25:34Kobenhavn
Metalurg Skoplje19:18RK Zagreb
Montpellier30:28Barcelona
Kiel27:24Orlen Wisla Plock
Barlinek Industria Kielce27:26Cimos Koper
Cimos Koper25:23Barlinek Industria Kielce
Kobenhavn26:24IK Sävehof
RK Zagreb26:21Metalurg Skoplje
Atletico de Madrid26:30Kadetten
Barcelona36:20Montpellier
HSV Hamburg23:24Füchse Berlin
Telekom Veszprem27:25Abanca Ademar Leon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2012. u 11:31
    hrk - šego je rupa i ima boljih golmana od njega.
    Obrisan korisnik
  • špilmaher19.03.2012. u 09:09
    Ajde Makedonci smirite malo dozivljaj, lagani prolaz Zagreba u uzvratu cisto da se ne zivcirate...
    špilmaher
  • Obrisan korisnik19.03.2012. u 08:21
    Pored ovakvog Marića i Šege, idiot Goluža zove Musu i Loserta/Šunjića, premda ni Alilović nakon Europskog nije ništa branio. Marić je trenutno napadači ispred Vorija i pogotovo Muse što nam je i falilo u BG.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 23:46
    suci su strašno vukli za metalurg, pogotovo kad su makedonci napravili 4-0. svaki napad sedmerac za metalurg i 2 min van. napade su im puštali po 2 min i baš zato u uzvratu metalurg nema apsolutno nikakve šanse. morat će igrat brze napade jer im suci neće dozvoljavat duge a i suđenje će bit potpuno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 23:15
    Metalurg prelimitirana ekipa? Molim te koji su nelimitirani ekipi u reonu jesu li to mozda Nexe, Bosna, Partizan ili jadna Crvena Zvezda? Metalurg je kuci zasad izgubio samo od HSV. Da budemo realni Zagreb nije na ramniste HSV, Barca ili Atletico. Reci cu ti ovako, Zagreb je iskusnija ekipa od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik