Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 24.03.2012, 20:15 h
RK Zagreb
RK Zagreb 26:21 Metalurg Skoplje
Metalurg Skoplje

Zagrebaši u drami slomili Metalurg

Iz Arene Zagreb:Damir Žbulj • subota, 24.03.2012.
Zagrebaši u drami slomili Metalurg
Foto: Kristijan Komarica

Uzvratni susret osmine finala Lige prvaka ipak je na kraju pripao Zagrebašima, koji su u Areni nadoknadili zaostatak iz Skoplja i tako ostvarili veliki uspjeh, plasmanom u četvrtinu finala elitnog europskog rukometnog natjecanja. Bilo je dovoljno i +5, no, odluka je pala u samoj završnici.

Croatia osiguranje Zagreb - Metalurg 26:21 (12:10)

ZAGREB, Arena; Gledatelja: 8000

Suci: Raluy Lopez / Sabroso Ramirez

Croatia osiguranje Zagreb: Šego (11 obrana), Pešić; Marić 3, Brozović, Kopljar 4, Matulić, Špiler 2, Šebetić, Gojun 1, Štrlek 4, Horvat 7, J.Valčić 1, Vukić 1, T. Valčić 1, Balić 2, Kaleb
Trener: Ivica Obrvan

Metalurg: Stanić 12, Angelov 1 obrana; Levov , Dimovski 2, Marković 5, Naumoski, Georgievski 1, Kozlina 2, Mirkulovski 1, Markoski , Mojsoski, Mitrevski, Naumče Mojsovski 7, Angelov, Stojčevski, Jonovski, Alušovski 3
Trener: Lino Červar

Sedmerci: CO Zagreb: 4/5 ; Metalurg: 3/4

Isključenja: CO Zagreb: 8 min; Metalurg: 12 min

Trener Obrvan je ovoga puta od početka krenuo s Balićem, koji je dirigirao napadom, ali i odlično odrađivao zadaće u obrani. Na prvi napad Metalurga odlično su odgovorili Zagrebaši čvrstim blokom, ali i kontrom Štrleka, za početno vodstvo. Gosti su izjednačili sedmercem Kozline, a kriterij španjolskih sudaca rezultirao je novim sedmercem i na suprotnoj strani terena. Lopte se prihvatio kapetan Horvat, pokušao je nadmudriti Stanića na identičan način kao i na početku utakmice u Skoplju, samo što je ovaj put fenomenalan lob završio iza leđa Metalurgova vratara.

Čvrsta utakmica nastavila se i u narednim minutama, ali prednost je CO Zagreb počeo stvarati u sedmoj minuti, kada je Šego skinuo sedmerac Kozlini, a Horvat minutu kasnije realizirao odličan šut s krila.

Još jednim pogotkom kapetana, s krila u 15. minuti, prednost je prvi put tri pogotka. Tada je Lino Červar izvadio svoj adut iz rukava, izvadivši Stanića s gola i stavivši dodatnog igrača u polje u napadu, ali odlična obrana CO Zagreba oduzela je loptu, a Štrlek priliku da sa svoje polovice pogodi praznu mrežu nije propustio, za 7:3 i sigurnih +4 hrvatskog prvaka, uz ipak dodatni poticaj za inače i ne baš vatrenu atmosferu na tribinama.

Zagrebaši su nastavili s dobrom igrom, golovima Kopljara, Horvata, ali i Štrleka sa sedam metara, činilo se kako je CO Zagreb prelomio utakmicu jer je na semaforu bilu 11:5, velikih i uvjerljivih +6. Završnica poluvremena pripala je ipak gostima, koji do isteka 30 minute u potpunosti hvataju priključak.

Pet minuta prije odmora, isključenom Gojunu priključio se u kazni i Kopljar, nakon diskutabilne odluke španjolskih arbitara i tada je krenula serija Makedonaca. CO Zagreb je do poluvremena poentirao samo jednom, golom Marića s crte, na odličnu asistenciju Kopljara. No, gosti serijom od tri uzastopna pogotka dolaze na samo -2, a kad je vratar Angelov skinuo sedmerac Štrleku u posljednjim trenucima prvog dijela, rezultat je na odmoru ostao škakljivih 12:10 za hrvatskog predstavnika.

U nastavku utakmice Metalurg je zaigrao još opasnije, a do 36. minute stigli su i na samo pogodak zaostatka, šestim golom Naumče Mojsovskog, koji je bio nerješiva zagonetka za obranu Zagrebaša i koji je gotovo sam vukao Metalurg.

Još kad je Stanić obranio Štrleku zicer s krila, a suci na drugoj strani terena sviraju sedmerac, Mojsovski je donio svom sastavu ukupnu rezultatsku prednost, iako je na semaforu u 39. minuti bilo 14:14.

Držao je Šego svojim obranama Zagrebaše tada iznad vode, a Horvat je ipak vratio prednost, odličnim pogotkom iz teške pozicije s krila. Špiler je vratio na +2, rezultat koji vodi Zagrebaše u četvrtinu finala, s još velikih 18 minuta igre do kraja. Šego je predvodio odličnu i požrtvovnu obranu Zagrebaša, Balić je blokirao pa je razlika narasla i na +4, ali žilavi Makedonci odbili su potpisati kapitulaciju te ponovno hvataju priključak.

U posljednjih deset minuta ulazi se s +3 Zagrebaša, ali dalekometnim pogotkom Markovića,Stanićevom obranom Šplierova šuta, uz isključenje Vukića postalo ponovno gusto. Ipak, Zlaja osam minuta prije kraja iz sedmerca šalje loptu kroz uši Angelova za +3, a fenomenalne obrane Šege kapitaliziraju kapetan Horvat i Tonči Valčić za +5 za posljednjih pet minuta okršaja.

Dvije minute prije kraja Šego je uz pomoć bloka zaustavio još jedan pokušaj Makedonaca, kontru je realizirao Balić, za +4, što se činilo kao nedostižna prednost i osiguranje prolaza u četvrtfinale Lige prvaka. Dvoboj su golovima zaključili Horvat i Vukić, za ipak veliko slavlje. Semafor se na kraju velike borbe zaledio na 26:21.

Najbolji Zagrebaši bili su kapetan Horvat sa sedam pogodaka, ali i Marin Šego sa odličnih 11 obrana, Kopljar i Štrlek dodali su po četiri, dok je Marić zabio tri pogotka.

Kod gostiju, Mojsovski je zabio sedam, Marković pet golova, a Stanić je skinuo 12 pokušaja Zagrebovih igrača.

Dovoljno samo za častan poraz.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Orlen Wisla Plock24:36Kiel
Kadetten27:36Atletico de Madrid
Abanca Ademar Leon31:28Telekom Veszprem
Füchse Berlin32:30HSV Hamburg
IK Sävehof25:34Kobenhavn
Metalurg Skoplje19:18RK Zagreb
Montpellier30:28Barcelona
Kiel27:24Orlen Wisla Plock
Barlinek Industria Kielce27:26Cimos Koper
Cimos Koper25:23Barlinek Industria Kielce
Kobenhavn26:24IK Sävehof
RK Zagreb26:21Metalurg Skoplje
Atletico de Madrid26:30Kadetten
Barcelona36:20Montpellier
HSV Hamburg23:24Füchse Berlin
Telekom Veszprem27:25Abanca Ademar Leon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2012. u 16:57
    Niko ne trazi alibi samo daje komentar oko nekih spornih momenata.I ovaj raport je malo pristrasan kada se napominju iskljucenja u prvom poluvremenu kao razlog za topljenje vodstva Zagreba,a ne spominje se iskljucenje Mirkulovskog i sedmerac na 5 minuta do kraja kada je Metalurg ostao sa 4 igraca u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2012. u 23:22
    Nije smiješna ekipa, već ovi "navijači" kojima su suci bili unaprijed spreman alibi.. Da sam mislio da je smiješna ekipa onda bi tako i napisao. Pametuješ i postavljaš se na neke visine, a o drugima zaključuješ svašta bez ikakvih razloga. Ajd si sad nabij još 10 pluseva.. za svaki slučaj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2012. u 23:11
    Cestitam ZG Co i sretno u 1/4 finale. Cestitke ekipi Metalurga koi su bili sjajni ove sezone. Tvrda utakmica, suci so napravili par gresaka ali klucna je bila pri 19:17 za ZG. Pitam se kako sudac koi bio na 1 metar od Horvata nishta nije video, a sudac sa 15 m preko zone video sedmerac i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2012. u 22:41
    Ma kakva drama,rutinska pobjeda a ne drama!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2012. u 22:35
    suci nisu baš bili danas posebno dobri, kako makedonci prigovaraju za sedmerac na horvatu koji je dosuđen(a kao nije postojao), treba biti objektivan i priznati da je danas kopljar dobio bezveze dva isključenja(prije svega faul na vanjskom igraču metalurga uopće nije bio za dvije minute) i jedno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik