Košarka

Video: Veliki preokret u Brooklynu, Cavsi iznenadili Clipperse

Branimir Korać • utorak, 06.11.2012.
Video: Veliki preokret u Brooklynu, Cavsi iznenadili Clipperse
Foto: EPA

U osam noćašnjih dvoboja NBA lige nije bilo previše neizvjesnosti u završnicama. Do tijesne pobjede stigao je tek Sacramento protiv Warriorsa, a treba istaknuti veliki preokret Minnesote u Brooklynu, pobjedu Cavsa kod Clippersa te odličan ulazak u sezonu Spursa i Knicksa...

Portland Trail Blazersi su odigrali najlošijih 12 minuta ove sezone i to im je donijelo visok poraz u Dallasu. Nakon tri izjednačene četvrtine, u posljednjoj su potpuno razbijeni, Dallas je tu dionicu dobili s 31:12 i uzeo visoku pobjedu 114:91.

Deset minuta do kraja susreta Dallas je vodio s malih 85:83, ali onda je krenuo u veliku seriju i s 29:8 do kraja utakmice ubilježio visoku pobjedu. O.J. Mayo je još jednom imao odličnu utakmicu, zatrpao je koš gostiju s 32 poena i šest trica te je najzaslužniji za pobjedu.

"O.J. je jedan od najvećih radnika u ovoj momčadi. Njegov šut je konstantan svaki dan, njemu je trica kao šut s poludistance. Ukoliko ovako nastavi, imat ćemo sjajnu sezonu", rekao je nakon susreta Darren Collison koji je također odigrao dobru utakmicu s 14 poena i 13 asistencija.

U redovima Dallasa povratnik nakon ozljede Chris Kaman se sve bolje uklapa i Blazersima je ubacio 16 poena uz šest skokova. Kod Portlanda 20 poena i sedam skokova upisao je LaMarcus Aldridge, isti broj poena dodao je Wesley Matthews dok je J.J. Hickson uhvatio 11 skokova.

Knicksi i drugi dan u nizu svladali 76erse

Više od deset godina New York Knicksi nisu sezonu otvorili s tri pobjede u nizu. Posljednji puta su startali s 3-0 još 1999. godine stoga ne treba čuditi veliko zadovoljstvo u njihovom taboru nakon druge uzastopne pobjede protiv Philadelphije.

Ovaj put je bilo još lakše nego u prošlom susretu u New Yorku, Knicksi su sada slavili 110:88 ponovno uz vrlo dobru tricu, ali i pomoć s klupe. S klupe je svoj obol dao i povratnik iz mirovine Rasheed Wallace koji je ubacio deset poena, uhvatio tri skoka i podijelio dvije blokade u 14 minuta na parketu.

Ponovno je ključan bio ulazak u drugo poluvrijeme koji je za New York bio odličan, šuterski prilično konstantan i Philadelphia se brzo morala pomiriti s novim porazom.

"U ovom trenutku ova momčad nema slabosti. Ako nastave ovako igrati, svi će ih na Istoku morati itekako ozbiljno shvatiti", komplimentirao je Knicksima trener 76ersa Doug Collins.

Carmelo Anthony je još jednom vukao Knickse s 21 poenom i sedam skokova, J.R. Smith je s odlične klupe New Yorka dodao 17 poena, sedam skokova i pet asistencija, 14 poena i šest skokova imao je Tyson Chandler, a 13 poena i deset skokova Ronnie Brewer. Kod Philadelphije Jrue Holiday je upisao 17 poena i osam dodavanja, a Thaddeus Young 14 poena i deset skokova.

Veliki preokret Timberwolvesa u Brooklynu, Šved razočarao Prohorova

Brooklyn Netsi bez Geralda Wallacea ubilježili su neugodan domaći poraz protiv Minnesote u susretu u kojem su imali pobjedu na pladnju. Vodili su i 22 poena razlike, uoči posljednje četvrtine imali ugodnih plus 11 uoči posljednje četvrtine, ali onda su krenuli Wolvesi.

Chase Budinger (16 poena i šest skokova) i Aleksej Šved (deset poena) odigrali su ključnu ulogu u povratku Minnesote u posljednjoj četvrtini, klupa gostiju reagirala je sjajno i Netsi su polako, ali sigurno tonuli.

Ovo je drugi najveći preokret u povijesti Wolvesa, najveći je bio protiv Dallasa kada su preokrenuli zaostatak od 24 poena, no tada su slavili u produžetku, a ovdje su na kraju uništili domaćina.

Trener Brooklyna Avery Johnson bio je vrlo ljut nakon poraza. "Ovakvi porazi su nedopustivi, ovakav poraz vas može skupo koštati u nastavku sezone kada je to najpotrebnije. Ne smijemo si to dopustiti, posebno ne na svom terenu jer želimo u doigravanje i stvoriti prednost domaćeg terena, osjećaj da se dobro osjećamo na svom terenu. Ovo je definitivno bila utakmica koju smo morali dobiti", govorio je Johnson.

Uz spomenuti dvojac kod Wolvesa je odličnu utakmicu odigrao i Nikola Peković koji je ubacio 21 poen uz sedam skokova (šest napadačkih), već uobičajeno raznovrstan bio je Andrej Kirilenko (16 poena, deset skokova, šest asistencija, četiri blokade) koji je bio velika želja Netsa ovog ljeta, a 11 poena i 11 skokova dodao je Dante Cunningham. U sastavu poraženih Deron Williams je ubilježio 18 poena i 13 asistencija, a Joe Johnson je dodao 19 poena.

Miami se prošetao protiv razočaravajućih Sunsa

Miami je potpuno nadigrao Phoenix Sunse i pobjedom 124:99 zadao novu glavobolju Alvinu Gentryju. Gentry ne može biti zadovoljan, njegova momčad je pala na ispitu drugu večer za redom i pokazala da će ove sezone imati priličnih problema. "Postnashovska" era nije dobro krenula, Sunsi posebno u obrani puštaju na sve strane, a na vanjskim pozicijama su prilično tanki.

Protiv Miamija nisu očekivali neko čudo, ali su zasigurno očekivali jači otpor. Međutim Heat je raznovrsnom igrom ubio nade Sunsa vrlo brzo, a u trećoj dionici ih potpuno dotukao i odjurio do visoke pobjede.

Odlično je funkcionirao vanjski šut Miamija koji je ubacio 15 trica uz 58 posto uspješnosti, imao je 11 različitih strijelaca, a svi igrači su dobili priliku. Nasljednik Stevea Nasha, Kendall Marshall, i dalje dobiva minute na kapaljku i ne koristi ih najbolje te pokazuje da će m,u trebati još dosta vremena da se prebaci s NCAA na NBA razmišljanje u igri.

"Ovo je vjerojatno najraznovrsnija momčad bez imalo doze sebičnosti protiv koje sam ikada igrao u NBA-u. Oni jednostavno rade sve i kada je igrač u dobroj šuterskoj poziciji, ako je netko u još boljoj bez problema i razmišljanja će mu dodati", hvalio je Heat nakon susreta Jared Dudley.

Miami je ubilježio 33 asistencije, a predvodio ih je LeBron James s 23 poena i 11 skokova, 22 poena i šest dodavanja imao je Dwyane Wade, 18 poena Chris Bosh, a 15 poena, šest skokova i šest asistencija Ray Allen koji je probio granicu od 23 tisuće poena u karijeri. Kod Sunsa 18 poena je imao Shannon Brown, 15 i osam skokova Luis Scola, 13 i devet asistencija Goran Dragič, a 12 poena i 13 skokova Marcin Gortat.

Grizzliesi dobili bitku u reketu

Niti Jazzere, a niti Grizzliese šut nije posebno služio i meč se preselio u reket gdje su obje momčadi pokušavale uspostaviti dominaciju. Na kraju su igrači Memphisa predvođeni Zachom Randolphom ipak bili bolji i slavili 103:94.

Nije to bila posebno lijepa utakmica, igrala se radnička, fizička košarka, a na kraju su borbeni domaćini ipak završili utakmicu onako kako su željeli.

"Bio sam jako napaljen na ovu utakmicu, jednako tako i moji suigrači. Nismo o ničem željeli razmišljati osim o pobjedi, borba je bila ključ", govorio je Randolph koji je u ključnim trenucima bio najbolji.

Susret je završio sa 16 poena i čak 18 skokova (devet u napadu), pod košem mu je puno pomogao Marc Gasol s 22 poena, osam skokova i osam asistencija. Španjolac je odlično otvorio sezonu i u prva tri susreta svaki puta je dohvatio granicu od 20 poena. Kod Jazzera Gordon Hayward je upisao 19 poena i pet skokova, 17 poena i osam asistencija dodao je Mo Williams, po 14 poena i osam skokova Paul Millsap i Derrick Favors, a 11 poena i deset skokova Al Jefferson.

Spursi po prvi puta otvorili sezonu s 4-0

San Antonio Spursi su po prvi puta u povijesti u sezonu krenuli s 4-0. Pomalo iznenađujuć podatak za klub koji je imao toliko uspjeha, posebno u posljednjih 15-ak godina.

Četvrta pobjeda ove sezone ostvarena je protiv Indiana Pacersa koji od početka susreta nisu bili ravnopravan protivnik. Pacersi su šuterski bili vrlo neraspoloženi, izgubili su previše lopti i jednostavno nisu imali šanse za išta više od uvjerljivog poraza.

"Njihov kontinuitet je očit. 13 od 14 igrača je ovdje bilo i prošle sezone, a njihovi ključni igrači već dugo su u istoj momčadi i osvajali su naslove prvaka. To je sjajan sustav, oni su dobro podmazani stroj koji odlično djeluje na obje strane parketa", komplimentirao je Spursima trener Indiane Frank Vogel.

U ujednačenom domaćem sastavu Gary Neal je ubacio 17 poena, a po 14 poena i 11 skokova dodali su DeJuan Blair i Tim Duncan. Kod Pacersa 15 poena i šest asistencija upisao je nekadašnji član Spursa George Hill, 14 poena je dodao Paul George, a deset poena i 11 skokova David West.

Kingsi sačuvali u završnici pobjedu

Sacramento Kingsi su s prednosti ušli u posljednju četvrtinu protiv Golden State Warriorsa, međutim u završnici su umalo to prokockali. Ipak, povratak Warriorsa nije u potpunosti uspio, prvo je Klay Thompson promašio za produžetak, a zatim Stephen Curry za pobjedu i Sacramento je slavio 94:92.

"Utakmica je izgubljena kada je njihovo vodstvo otišlo sa šest poena na 16. Da bi nakon toga stigli do pobjede, morate igrati savršenu košarku", objasnio je nakon susreta David Lee,.

Lee je bio među boljima kod Golden Statea s 20 poena i šest skokova dok je Thompson dodao 22 poena i sedam skokova. U pobjedničkom sastavu DeMarcus Cousins je upisao 23 poena i 15 skokova, a Marcus Thornton 16 poena.

Cavsi iznenadili u Los Angelesu

Neočekivani poraz upisali su Los Angeles Clippersi koje je u Staples Centeru svladao Cleveland. Cavsi su u ovaj susret uložili puno više energije, imali dvostruko više napadačkih skokova, ubacili 14 trica i uostalom gotovo cijelim tijekom susreta bili u vodstvu,.

"Tipično, odigramo jednu odličnu utakmicu i onda to ne ponovimo. Rano sam shvatio da nam se to opet može dogoditi i brzo sam zvao time out, nadao sam se da mogu probuditi igrače na vrijeme. Želio sam da svi znaju da će završiti na klupi ako nastave tako igrati. Brzo su to shvatili i odigrali jako dobrih 45 minuta", govorio je nakon susreta Byron Scott.

Posebno dobar bio je Dion Waiters s 28 poena, Kyrie Irving je dodao 24 poena i deset asistencija, a Anderson Varejao 15 poena i 15 skokova. Kod domaćina Blake Griffin je imao 20 poena, šest skokova i pet asistencija, a Jamal Crawford 19 poena.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 20:27
    Više vridi penzioner Rasheed nego cila klupa La Lakersa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 15:14
    Melo će odigrat dobru sezonu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 14:04
    clippersi mogu dobiti svakog, ali stvarno mogu i od svakog izgubiti !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 12:49
    kako je lijepo nakon nekih 10-12 godina gledat Knickse koji sliče na ekipu...naravno da je prerano, ali kad čovjek ovoliko čeka i gubi živce valjda ima pravo nadat se da su napokon posloženi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 11:48
    Knicksi djeluju jako, jako ozbiljno. Minnesota je po meni odlična momčad, recite što hoćete ali ukoliko povratak Rubia i Lovea ne dođe isuviše kasno ja ih definitivno vidim u doigravanju.
    Obrisan korisnik

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies