Košarka

Video: Zahuktali Atlanta Hawksi, Allenova trica izvukla Heat

Ivor Krapac • nedjelja, 25.11.2012.
Video: Zahuktali Atlanta Hawksi, Allenova trica izvukla Heat
Foto: EPA

NBA program u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu prošao je bez rezultata koji bi se mogao nazvati izrazito neočekivanim, a najveća mogućnost da bude drugačije postojala je u Miamiju. Cleveland Cavaliersi bili su korak do pobjede protiv Heata, koji se izvukao završnom serijom za okretanje sedam poena zaostatka, uz ključnu tricu Raya Allena za dolazak u vodstvo. Atlanta Hawksi dobili su petu u nizu, dok su Oklahoma City Thunder, Los Angeles Lakersi i Chicago Bullsi bili uspješni u gostima...

Ray Allen presudio drugi put

Nakon susreta s Denver Nuggetsima početkom studenog, tada s tricom i pogođenim dodatnim bacanjem, Ray Allen je drugi put ove sezone ubacio ključne poene u pobjedi Miami Heata. Ovog puta to se dogodilo protiv gostujućih Cleveland Cavaliersa, koje je Heat nadjačao sa 110:108, uz rješenje utakmice završnom serijom od 9:0 nakon sedam poena zaostatka (108:101). U tom nizu, Allenova trica je 18 sekundi do kraja domaćima osigurala vodstvo (109:108), a poslije blokade Dwyanea Wadea na šutu Jeremyja Parga, Allen je dodao i jedno od dva slobodna bacanja za postavljanje konačnog rezultata.

Heat se, tako, na sličan način izvukao drugu utakmicu zaredom. Ranije ovog tjedna imali su sedam poena zaostatka protiv Milwaukee Bucksa četiri i pol minute do kraja četvrte četvrtine, da bi se potom vratili i slavili u produžetku.

Ovog puta je aktualnim prvacima bilo još teže. Cavsi su svojih sedam poena prednosti imali dvije minute do kraja, a prije toga, najvećim dijelom utakmice bili su u vodstvu, ponajprije zahvaljujući odličnoj trici, koju su pucali 14/31, 45 posto.

"Ovo dovoljno govori o natjecateljskoj volji koju moji igrači imaju na kraju izjednačenih utakmica", osvrnuo se Heatov trener Erik Spoelstra nakon nove domaće pobjede, šeste u isto toliko ovosezonskih utakmica kod kuće: "U svlačionici imamo puno igrača koji su pravi natjecatelji, vole ovakvu priliku i uvijek su pravi kada se pojavi, drage su im ovakve situacije. No, to može biti i opasno."

Spoelstra bi sigurno više volio da je malo manje uzbudljivo, ali preživjet će i s ovime.

LeBron James "počastio" je svoju nekadašnju momčad s 30 poena, šest skokova i pet asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti, Chris Bosh dodao je 23 poena i sedam skokova, a Dwyane Wade 18 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Ray Allen završio je sa 17 poena (3/5 za tricu) i pet skokova.

Gosti iz Clevelanda imali su čak osmoricu s dvoznamenkastim brojem poena, a među njima, najviše su zabili Jeremy Pargo i Dion Waiters, po 16, Pargo sa sedam asistencija. Anderson Varejao imao je 10 poena, 15 skokova i po četiri asistencije i osvojene lopte.

Thunder ponovno na krilima Duranta i Westbrooka

Bynum i dalje pauzira, datum povratka nepoznat

Iako su se Philadelphia 76ersi nadali da će se Andrew Bynum vratiti treninzima 10. prosinca, to se neće dogoditi. Bynuma i dalje muči bol u oba koljena, kako se nedavno doznalo, ozljedu je pogoršao kuglajući, a nova je vijest da se ne može utvrditi koliko će dugo stanka još trajati.

S nedefinirano dugom pauzom, Bynum još uvijek čeka na prvi nastup u novoj momčadi, nakon što je tijekom ljeta pristigao iz LA Lakersa, a i on sam i njegov klub tvrde da ne razmišljaju o operaciji. Bude li operativnog zahvata, centra Sixersa najvjerojatnije ne bi bilo do kraja sezone.

Oklahoma City Thunder dobio je devetu utakmicu od posljednjih 11 s puno poteškoća u Philadelphiji, sa 116:109 u produžetku. Nakon što su u četvrtu četvrtinu ušli sa šest poena prednosti (85:79), gosti su u tih 12 minuta ubacili samo 13 poena, a baš ništa u posljednje četiri minute, nakon što je Kevin Durant povisio na 98:94. Igrači Thundera su u nastavku promašili svih svojih sedam šuteva iz igre, što na "uobičajeni" način, što blokadama suparnika, ali ni Sixersi nisu bili puno bolji, pa je odluka pala u dodatnih pet minuta.

U produžetak se ušlo s 98:98, a prije toga, posljednju priliku za drugačiji ishod imao je Dorell Wright, koji nije ubacio šut za pobjedu Sixersa.

Dodatni period donio je buđenje Thundera. Gosti su sve riješili s četiri uzastopne trice, koje su zabili Kevin Durant, Kevin Martin, Russell Westbrook i Thabo Sefolosha, za bijeg na 112:104 51 sekundu do kraja.

Durant je završio s 37 poena, osam skokova, pet asistencija, četiri osvojene lopte i tri blokade za Thunder. Westbrook je imao 30 poena, devet asistencija i pet skokova, a Serge Ibaka 18 poena i devet skokova. Domaće su vodili Thaddeus Young (29 poena, 15 skokova, četiri asistencije) i Evan Turner (26 poena, pet skokova, četiri asistencije).

Hawksi nastavili svoj nalet

Poslije gostujućeg poraza od Golden Statea sredinom mjeseca, Atlanta Hawksi ušli su u uspješnu seriju koja je i dalje "na životu" i najduža je u ligi. Hawksi su svoju petu uzastopnu pobjedu proslavili u subotu, s domaćih 104:93 protiv Los Angeles Clippersa, za popravljanje omjera na 8-4. Gosti su, pak, pretrpjeli i treći poraz zaredom na svojoj gostujućoj turneji, nakon onih protiv Oklahoma City Thundera i Brooklyn Netsa, a sada su na omjeru 8-5.

Ogled u Atlanti riješen je u trećoj četvrtini. Domaća momčad preokrenula je zaostatak od 24:21 poslije prvih 12 minuta i na poluvrijeme otišla s 51:41 na svojoj strani, ali bila je to samo najava za treću dionicu, u kojoj su Clippersi potpuno potopljeni. Hawksi su u jednom trenutku pobjegli i do 27 poena prednosti (77:50), dok je posljednjih 12 minuta, s 85:60 za domaće na kraju treće, bilo samo odrađivanje posla.

Clippersi više nisu bili na jednoznamenkastom zaostatku.

Poslije takvog nastupa, Chris Paul, koji je završio s 19 poena, po sedam asistencija i osvojenih lopti, uz pet skokova, imao je javnu poruku za sebe i suigrače. "Ovo je užasna gostujuća turneja za nas, sve utakmice koje smo igrali mogle su se dobiti", opisao je Paul: "Mislim da smo iz ovoga naučili da nije tako lako kako izgleda. Ovo su situacije u kojima gradite identitet - to se radi u gostima."

Jeff Teague i Zaza Pačulia bili su najefikasniji igrači Hawksa na putu do pobjede, s po 19 poena, Teague i s 11 asistencija, a Pačulia s 12 skokova. Lou Williams dodao je 18 poena i pet skokova, a Josh Smith 17 poena. Uz Paula, kod Clippersa se istaknuo i Blake Griffin (22 poena, 11 skokova, sedam asistencija).

Lakersi preko stotke, Bullsi obranom

Mike D'Antoni trebao je dočekati svoju četvrtu utakmicu na klupi Los Angeles Lakersa da mu momčad prvi put ode preko 100 postignutih poena. Lakersi su u Dallasu slavili sa 115:89 protiv domaćih Mavericksa, koji su i dalje bez Dirka Nowitzkog, a sve je bilo jasno već poslije prvog poluvremena. U treću četvrtinu ušlo se sa 65:38 za goste.

Bobcatsi dostigli prošlosezonski broj pobjeda

Poslije samo 12 odigranih utakmica, Charlotte Bobcatsi ostvarili su isto ono što im je prošle sezone uspjelo u 66 susreta - došli su do sedam pobjeda. Sedmu su sinoć proslavili u Washingtonu, sa 108:106 protiv Wizardsa, poslije dva produžetka, ostavljajući domaću momčad na 0-11 na početku sezone.

Wizardsi su u završnici četvrte četvrtine dostigli zaostatak od 92:86, a pri 92:92, Martell Webster promašio je drugo od svoja dva slobodna bacanja, da bi mu se Jordan Crawford i Chris Singleton potom priključili promašajima iz igre, poslije skokova u napadu, u prilici za osiguranje prve pobjede.

Do drugog produžetka došlo se nakon što je Singleton ubacio dva od svoja tri slobodna bacanja nakon što je bio fauliran na trici, a kod 99:99 na semaforu, Reggieju Williamsu nije ušla trica sa sirenom koja bi već tada osigurala pobjedu Bobcatsa. No, s odlaskom do 107:103 u drugom produžetku, gosti su nekako izdržali do kraja, s posljednjim pokušajem Wizardsa da izbjegnu poraz u zadnjim trenucima, uz Crawfordovu promašenu daleku tricu za pobjedu.

Byron Mullens je s 27 poena i osam skokova vodio goste iz Charlottea, dok je Martell Webster ubacio 21 poen za Wizardse.

Lakersi su nakon prvih 12 minuta vodili s 36:23, a do te prednosti stigli su bez ijednog ubačaja Kobea Bryanta iz igre. Najzaslužniji je bio Metta World Peace, koji je zabio prvih 10 gostujućih poena, a četvrtinu je završio sa 16, s četiri ubačene trice na tom putu.

"Metta je igrao sjajno, nije bilo ni razloga da ne bude tako", opisao je poslije utakmice D'Antoni: "S obzirom na moć s kojom smo igrali i koliko je lopta dobro išla, dobit će svoje šuteve i morao bi dobiti deset pokušaja za tricu po večeri."

World Peace završio je s 19 poena i šest skokova, uz 5/7 za tricu, a 19 poena imali su i Kobe Bryant, koji se razigrao u nastavku, kao i Antawn Jamison, on i uz 15 skokova. Vince Carter zabio je 16 poena za Mavse, a izostao je pravi učinak O.J.-a Maya, koji se dosta mučio s Bryantovom obranom. Mayo je ubilježio 13 poena s 5/15 iz igre, 0/5 za tricu.

Lakersi su nadjačali Mavse napadačkim učinkom, a Chicago Bullsi prošli su Milwaukee obranom, s 93:86 protiv domaćih Bucksa. Na putu do prekida četiri utakmice dugog niza poraza, Bullsi su pucali samo 39 posto iz igre, 32/82, ali uspjeli su zadržati suparnike da ni oni ne budu puno bolji, na 43,2 posto, uz sve kvalitetniji obrambeni učinak kako je utakmica išla dalje.

Bucksi su u trećoj i četvrtoj četvrtini zabili po 17 poena, no utakmica je ostala otvorenom do kraja zbog sličnih napadačkih muka suparnika, sa zaostatkom domaćina od samo 87:85 dvije minute prije posljednje sirene. Bullsi su sve riješili u zadnjih 30 sekundi, prvo zakucavanjem Carlosa Boozera, a potom s dva slobodna bacanja Richarda Hamiltona za povećanje na 91:85, nakon što je Joakim Noah presjekao dodavanje Brandona Jenningsa.

Boozer i Hamilton zabili su po 22 poena za Bullse, Boozer s 19 skokova, a Hamilton sa samo 6/18 iz igre. Jennings je završio s 23 poena, sedam asistencija i pet osvojenih lopti za Buckse.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2012. u 13:42
    Roy se neće vraćati , gotovo je s njegovom karijerom , pročito sam negdje da ima 3. stupanj nekakve ozljede koljena , 4. stupanj je transplantacija ali slažem se da su wolvesi ekipa za playoff
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2012. u 13:30
    Polako ljudi, Love se tek vratio, treba mu malo vremena. Rubio igra već iduću utakmicu ako se ne varam. Imajte na umu da su i Roy i Budinger također ozlijeđeni. Kad su Wolvesi kompletni definitivno su playof momčad. Hoće li uspjeti ove sezone vidjet ćemo, navijam za njih.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2012. u 12:55
    Nažalost po wolvese slomio je baš šutersku ruku td pretpostavljam da zato ne ide. Unatoč svim problemima mislim da su ove godine playoff ekipa.
    Obrisan korisnik
  • mantula25.11.2012. u 11:20
    ispada da su wolvesi više izgubili nego dobili sa povratkom lovea,vidi se da nije još dovoljno spreman a svejedno forsira,posebno u zadnjim četvrtinama kad mu već fali i svježine
    mantula

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies