Košarka

Video: Clippersi krenuli u krivom smjeru, Durant isključen u porazu Thundera

Branimir Korać • četvrtak, 03.01.2013.
Video: Clippersi krenuli u krivom smjeru, Durant isključen u porazu Thundera
Foto: EPA

Bogat i zanimljiv bio je NBA program u srijedu, odigrano je 12 susreta u kojima nije nedostajalo iznenađenja. LA Clippersi su poraženi na teškom gostovanju kod Golden State, Spursi su ponovno bili uvjerljivi, a Miami se izvlačio u produžetku. Neočekivani poraz upisala je Oklahoma uz isključenje Kevina Duranta...

Clippersi upisali drugi poraz u nizu

Nakon što su sa 17 uzastopnih pobjeda srušili klupski rekord, Los Angeles Clippersi su se malo "ispuhali" i upisali su i drugi uzastopni poraz.

Novi poraz stigao je na teškom gostovanju kod Golden State Warriorsa koji su za razliku od njih stigli do četvrte pobjede u nizu i samo potvrđuju da će ove sezone svima biti iznimno težak protivnik.

Do pobjede su došli zahvaljujući vrlo dobrom otvaranju utakmice u kojem su odmah napravili visoku prednost. U susret su ušli s vodstvom 26:8 nakon čega se Clippersi više nisu mogli u potpunosti vratiti u utakmicu.

12 ubačenih trica uz postotak ubačaja iznad 50 posto plus 15 skokova više glavni su razlozi vrijedne pobjede Warriorsa.

Predvodili su ih Stephen Curry s 31 poenom (6/8 trica) i osam asistencija i David Lee s 24 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Kod Clippersa Jamal Crawford je ubacio 24 poena uz pet dodavanja, a Chris Paul 23 poena uz šest dodavanja.

Spursi u prvom poluvremenu riješili Buckse

San Antonio Spursi nastavljaju s odličnim igrama pa su tako upisali još jednu vrijednu pobjedu protiv neugodnog protivnika. Na gostovanju kod Bucksa slavili su 117:110 u susretu koji nije bio neizvjestan koliko to konačni rezultat pokazuje.

Presudila je odlična igra San Antonija u prvom poluvremenu kada su potpuno nadigrali domaćina i još jednom potvrdili širok napadački arsenal kojim raspolažu.

Na odmoru je bilo 69:52 za Spurse i to je bila sasvim dovoljna prednost koju ovako dobra momčad nije mogla ispustiti.

Sve što su Bucksi uspjeli u nastavku susreta je smanjiti zaostatak, maksimalno na minus pet i to 20 sekundi prije kraja. Nakon toga Mills ubacuje dva slobodna bacanja i uništava svaku nadu domaćina.

"Lako je kada igramo ovako. Sve činimo na jednostavan način i sve se čini jednostavnim, no baš i nije tako. Za svaki koš puno radimo i to nam se na kraju isplaćuje", rekao je nakon sedme uzastopne pobjede Tim Duncan.

U redovima San Antonija najistaknutiji su bili Duncan s 28 poena, 13 skokova i šest asistencija i Tony Parker s 23 poena i 11 asistencija. Kod domaćina Brandon Jennings je ubacio 31 poen uz pet asistencija, 20 poena i devet skokova upisao je John Henson, a deset skokova je dodao Ersan Ilyasova.

Netsi slavili u Oklahomi, Durant isključen

Kevin Durant zaradio je prvo isključenje u karijeri u susretu u kojem je Oklahoma upisala domaći poraz od Brooklyn Netsa 110:93.

Bio je to čudan susret u kojem su Netsi imali ogromnu prednost, sve to uspjeli prosuti i onda u završnici novom serijom riješiti pitanje pobjednika. Sve to na gostujućem parketu protiv jedne od elitnih momčadi lige.

Kada su Netsi poveli 55:32, činilo se da će Oklahoma ubilježiti težak poraz. Dok je gostima praktički sve ulazilo, domaćin je bio u krizi, no polako se situacija okretala i domaćin je uspio poravnati na 85:85.

Ubrzo je Thunder ostao bez Duranta koji je isključen nakon rasprave sa sucem poslije tehničke Kendricku Perkinsu, a Netsi su imali odgovor na taj povratak Thundera. Odgovorili su serijom 23:8 koja je ponovno vratila visoku prednost na njihovu stranu i ovaj put je bilo dovoljno.

"Smatrao sam da je sudačka odluka bila pogrešna i to sam mu rekao. Suci su imali nizak prag tolerancije, mislim da imam pravo biti frustriran, pokazati emocije, to je košarka", rekao je nakon susreta Durant.

U gostujućem sastavu briljirali su Joe Johnson s 33 poena (trica 5/10) i pet skokova te Brook Lopez s 25 poena i pet skokova. U domaćem sastavu Durant je upisao 27 poena, pet skokova i pet dodavanja, 26 poena i deset asistencija je dodao Russell Westbrook, a 11 skokova Kendrick Perkins.

Miami u produžetku sredio Dallas

Miami je uz dosta problema uspio upisati domaću pobjedu protiv Dallas Mavericksa slavivši u produžetku 119:109. Domaćinu nije pomogla niti odlična večer LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea da dođe do pobjede u 48 minuta.

Heat je u završnici susreta bio u minusu, ponovno je zaostajao za protivnikom i ponovno je izborio produžetak gdje se dobro snašao. Ovaj put je Dallas imao šest razlike tri minute prije kraja, no nije izdržao.

U završnici regularnog dijela Battier je tricom donio prednost Miamiju 103:101 na što je odgovorio Dirk Nowitzki ubačajem četiri sekunde prije kraja za 103:103. Pokušaj Jamesa sa sirenom nije bio dobar.

Otišlo se u produžetak gdje je domaćin vrlo brzo pobjegao i mirno odradio dodatni dio posla.

"Imamo jako veliko samopouzdanje i vjerujemo jedni drugima. U posljednje tri minute bili smo šest poena u minusu, ali smo i dalje bili puni samopouzdanja što je jednostavno sjajno", rekao je Chris Bosh koji je ubacio 17 poena.

Odličan posao odradio je James koji je susret završio s 32 poena, 12 skokova i devet asistencija, a Wade je dodao 27 poena, deset skokova i pet asistencija. Kod Dallasa O.J. Mayo je ubacio 30 poena uz šest dodavanja, Nowitzki 19 poena uz šest skokova, a Chris Kaman 14 poena uz deset skokova.

Memphis produbio krizu Celticsa

Portland Trail Blazersi su večer nakon pobjede u Madison Square Gardenu gostovali u Torontu i upisali visok poraz. Raptorsi su uvjerljivo slavili 102:79 uz utakmicu karijere rookieja Terrencea Rossa koji je predvodio Raptorse s 26 poena od čega šest trica. Ed Davis i DeMar DeRozan bili su igrači koji su povukli u seriji krajem prve četvrtine nakon čega se Blazersi više nisu uspjeli oporaviti. Uz Rossa vrlo dobar je bio i DeRozan s 24 poena dok je Jose Manuel Calderon dodao 13 asistencija. Kod Portlanda 18 poena i sedam dodavanja upisao je Damien Lillard dok je LaMarcus Aldridge dodao 14 poena i deset skokova.

Indiana je na svom parketu upisala očekivanu pobjedu protiv Washington Wizardsa 89:81. Bila je to šesta uzastopna domaća pobjeda Pacersa koji su sjajno otvorili utakmicu, imali visoku prednost, no dopustili su Wizardsima da u trećoj dionici vrate rezultatsku neizvjesnost. Ipak domaćin je imao više oružja u završnici susreta, uspio se ponovno odvojiti i otići do pobjede. Indianu su predvodili sjajni Paul George s 29 poena i 14 skokova, DJ Augustin s 18 poena i šest asistencija te Ian Mahinmi s 11 skokova. Kod Washingtona Jordan Crawford je ubacio 20 poena uz sedam asistencija, a 16 poena i devet skokova je dodao Kevin Seraphin.

Tek drugu gostujuću pobjedu ove sezone upisao je Sacramento koji je slavio u gostima kod Clevelanda. Kingsi su bili bolji 97:94 iako su igrali bez ozlijeđenih Tyrekea Evansa i Marcusa Thorntona. U neizvjesnom dvoboju Kingsima je u završnici vodstvo tricom donio John Salmons, bio je to ubačaj za 92:90 i do kraja susreta gosti nisu ispuštali prednost. Jason Thompson s 19 i deset skokova i DeMarcus Cousins s 18 poena i 16 skokova predvodili su Kingse dok su najefikasniji u domaćim redovima bili Kyrie Irving s 22 poena i Dion Waiters s 20 poena.

Carlos Boozer je odigrao utakmicu sezone u pobjedi Chicago Bullsa na gostovanju kod Orlando Magica 96:94. U tijesnom dvoboju Boozer je odigrao na visokoj razini te je ubacio 31 poen uz 11 skokova, a pomoć mu je pružio Luol Deng koji je dodao 23 poena dok je u izostanku Joakima Noaha odličan bio i Taj Gibson s 21 poenom i deset skokova. Unatoč odličnoj utakmici i 32 poena, Jameer Nelson je na kraju bio tragičar Magica jer je upravo on promašio šut za produžetak. Još jednu jako dobru utakmicu odradio je i Nikola Vučević s 20 poena i 12 skokova.

Loša serija Bostona nastavljena je i u domaćem susretu protiv Memphisa. Celticsi su poraženi 93:83 u susretu u kojem su gosti dominirali i tek u završnici Boston je uspio smanjiti zaostatak i ublažiti poraz. U četvrtom uzastopnom porazu Bostona vratio se Avery Bradley i to bez većeg učinka, a među istaknutijima su bili Paul Pierce sa 17 poena i sedam skokova, Kevin Garnett s 12 poena i sedam skokova te Rajon Rondo s 11 poena i deset asistencija. U pobjedničkom sastavu Mike Conley je ubacio 23 poena uz devet asistencija dok je 19 poena i šest skokova dodao Rudy Gay.

Iako tricaški ovaj put nisu bili posebno raspoloženi, Houston Rocketsi nisu imali problema protiv New Orleans Hornetsa. Slavili su 104:92 uništivši Hornetse u reketu gdje su ih nadjačali čak 60:28. Još jednu odličnu utakmicu odigrao je James Harden koji je predvodio Rocketse s 31 poenom i sedam asistencija dok je vrlo dobar bio i Omer Asik koji je dodao 21 poen i osam skokova. Kod poraženih Ryan Anderson je s klupe ubacio 18 poena dok je Greivis Vasquez ostvario 15 poena i 14 asistencija.

Phoenix Sunsi su na krilima raspoloženog Luisa Scole u drugom poluvremenu uspjeli nadigrati Philadelphiju i upisati pobjedu 95:89. Scola je predvodio Phoenix u druge 24 minute ubacivši 19 od svojih 21 poena u drugom poluvremenu. Vrlo dobri su bili i Goran Dragić s 20 poena i Marcin Gortat s 11 poena i 14 skokova. Sixersima nije pomogao niti drugi triple-double u karijeri Jruea Holidaya koji je ubacio 16 poena uz deset skokova i deset asistencija.

Jazzeri su na svom parketu nadigrali u ovom susretu indisponiranu Minnesotu i slavili su 106:84. Gosti su imali šuterski vrlo lošu večer što su Jazzeri znali iskoristiti i u toplom dočeku Andreju Kirilenku visoko su slavili. Gordon Hayward sa 17 i Enes Kanter s 15 poena predvodili su Jazzere dok su Aleksej Šved i Kevin Love ubacili po 13 poena kod gostiju.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavier04.01.2013. u 10:09
    @ ruud nitko ne blati Knickse. to je ekipa za koju navijam od kad pratim NBA, ali to ne znači da trebam biti nerealan. nitko sretniji od mene ako stvarno osvoje naslov, ali ako gledamo realno baš i nemaju prevelike šanse. neda mi se ponovo po ne znam koji put pisati o lošim stranama njihove igre... [više na forumu]
    xavier
  • Obrisan korisnik04.01.2013. u 09:06
    Kidd, Camby, Thomas, Wallace - igrači koji garantiraju uspjeh da je ovo koji slučajem 2000. a ne 2013 godina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.01.2013. u 00:54
    to nitko ne opovrgava..ali ako su mogli igrati onakvu obranu na pocetku sezone ne vidim zasto nebi u blizoj buducnosti opet..sredit ce njih woodson kako treba i vjerujem da ce obrana profunskcionirat ubrzo kako treba
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.01.2013. u 21:11
    @xavier - Da, slažem se@ruud - Gle, meni nije namjera blatiti nikoju momčad. Ali navođenje činjenice nije blaćenje. Trenutno su Knicksi ombrambeno loša momčad. Kad sam vidio kako Amare igra sad tu utakmicu pomislio sam da je loš u obrani što i nije neka novost. Isto se odnosi i na momčad. Imaš na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.01.2013. u 19:12
    znam..ne mogu si pomoci..nema teorije da budem objektivan..i ne mogu podnijet kad mi neko blati momcad..takav sam..jbg..a ne znam ljudi..zivi bili pa vidjeli..svako ima pravo na svoje misljenje..neki kazu da ce ispast rano u playoffu..ja sanjam okrsaje sa miamijem u finalu istoka..i nitko mi ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies