Košarka

Video: Miami i Denver ruše sve prepreke, Lakersi slavili uz malu minutažu Bryanta

Branimir Korać • subota, 16.03.2013.
Video: Miami i Denver ruše sve prepreke, Lakersi slavili uz malu minutažu Bryanta
Foto: EPA

Deset NBA susreta bilo je na rasporedu u petak navečer, a Denver Nuggetsi i Miami Heat nastavili su serije. Nuggetsi su stigli do 11. uzastopne pobjede svladavši Memphis dok je Miami upisao i 21. uzastopnu pobjedu slavljem protiv Bucksa. Los Angeles Lakersi su odnijeli pobjedu na gostovanju kod Indiane unatoč praktički neigranju Kobea Bryanta koji je pokušao, ali nije mogao...

Nuggetsi u velikoj seriji, pali i Grizzliesi

Denver Nuggetsi igraju u sjajnoj formi, a to su pokazali i protiv Memphis Grizzliesa koji poput njih izgledaju teško pobjedivo u posljednje vrijeme. Memphis je doputovao s 14 pobjeda u posljednjih 15 susreta, međutim Denver je pokazao da misli ozbiljno i slavio je 87:80.

Iako Nuggetsi vole lepršavu košarku na veliki broj poena, snašli su se i u postavci igre kakvu obožava Memphis s tvrdom i čvrstom igrom uz jake obrane.

U neizvjesnom dvoboju domaćin je na početku posljednje četvrtine uspio okrenuti zaostatak i serijom 11:0 preuzeti vodstvo. Iako su poveli, Nuggetsi se nisu uspjeli i definitivno odvojiti te se u završnicu ušlo s malih 82:80 za momčad iz Colorada. Minutu prije kraja Gallinari pogađa za plus četiri, zatim Iguodala krade loptu i bježi u kontru za 86:80 i tu je priči kraj.

"Ovo je bio dobar ispit za nas. Na početku posljednje četvrtine rekao sam dečkima da će pronaći izlaz iz ove situacije. Kenneth Faried je bio sjajan, Kosta Koufos također, obojica su odigrali velike utakmice, igrali su na vrlo visokoj razini kada je to bilo najvažnije", komentirao je trener Nuggetsa George Karl.

Nuggetsi su u 11. uzastopnoj pobjedi najviše štete Memphisu napravili u reketu, upravo tamo gdje je Memphis najjači pa je Koufos tako odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri s 18 poena (7/9) i 16 skokova, a slijedio ga je Gallinari s 15 poena (5/11). U redovima Memphisa Zach Randolph je uz 18 poena (6/14) uhvatio i 18 skokova dok je Marc Gasol dodao 14 poena (6/13), sedam skokova i pet asistencija.

Miami do 21. uzastopnog slavlja, pobjedu manje od drugoplasiranih Rocketsa

Miami nastavlja rušiti sve prepreke. 21. uzastopna pobjeda upisana je na potencijalno neugodnom gostovanju kod Milwaukeea koji je poražen 107:94.

Aktualni NBA prvaci tako su se popeli na treće mjesto u povijesti po broju uzastopnih pobjeda u jednoj sezoni i sada im je sljedeći cilj rušenje drugoplasiranih Rocketsa koji su u McGradyjevom dobu upisali 22. uzastopne pobjede.

Otpor Bucksa lomili su četvrtinu i pol, a onda su uspjeli doći do prednosti, pobjeći na dvoznamenkastu razliku i Milwaukee je tek u nekoliko navrata tijekom susreta smanjio na devet poena zaostatka i nijednom nije ozbiljno zaprijetio nekim preokretom.

"Još uvijek nemam ništa protiv toga da igramo protiv Miamija u prvoj rundi NBA doigravanja. Još uvijek mislim da imamo dobru igru za njih, u ovom susretu jednostavno nismo bili pravi", rekao je nakon susreta Brandon Jennings.

Velika trojka Miamija predvodila je svoju momčad - LeBron James je ubacio 28 poena (12/24) uz deset skokova i sedam dodavanja, Chris Bosh je dodao isti broj poena (12/16) uz sedam skokova, a Dwyane Wade 20 poena (8/17), devet asistencija i sedam skokova. Kod poraženih Ersan Ilyasova je upisao 26 poena (10/20) i 17 skokova, Brandon Jennings 21 poen (6/15), šest asistencija i pet skokova dok je Larry Sanders uhvatio deset skokova prije nego li je isključen zbog dvije tehničke pogreške.

Bryant nije mogao, Lakersi svejedno slavili u Indianapolisu

Nakon što je zaradio ozljedu na gostovanju u Atlanti, Kobe Bryant je bio pod velikim upitnikom za nastup protiv Pacersa. Pokušao je, odigrao 12 minuta, ali nije išlo i više nije ulazio u igru.

Unatoč njegovom izostanku, Lakersi su slavili na vrlo teškom gostovanju. Pacersi su natjerali Lakerse na čvrstu igru, no ovi su znali odgovoriti i na kraju odnijeti veliku pobjedu.

Utakmica je riješena u samoj završnici kada su Lakersi napravili seriju 7:0 u manje od minute i pobjegli na 94:87. Dwight Howard i Antawn Jamison su povukli u toj seriji, Indiana je odigrala u napadu dosta loše u toj završnici i za to je kažnjena.

"Napravili smo previše gluposti, nismo uopće poštovali ono što smo dogovorili. Obrana na šutu za tri poena je bila ključna, ostavljali smo ih otvorene na sve strane i tu smo izgubili utakmicu. Nismo odigrali dobro", nezadovoljan je bio trener Pacersa Frank Vogel.

Lakersi su šutirali za tricu 13/26, a strijelce je predvodio onaj koji nije ubacio nijednu tricu - Dwight Howard. Howard je upisao 20 poena (7/17) i uhvatio 12 skokova, a pratio ga je Metta World Peace s 19 poena (6/12) i sedam skokova. Kod Pacersa George Hill je ubacio 27 poena (11/19), Paul George 20 poena (6/20), Lance Stephenson 12 poena (5/12) uz 11 skokova i pet asistencija te Roy Hibbert s deset skokova.

Bullsi se oporavili od katastrofe u Sacramentu

Svega dva dana nakon katastrofe i poniženja doživljenog na gostovanju kod jedne od najskromnijih momčadi lige, Sacramento Kingsa, Chicago Bullsi su pregazili u gostima Golden State Warriorse sa 113:95.

Konačni ishod još i ne izgleda tako loše za Warriorse kako je mogao izgledati. Bullsi su bili vrlo motivirani, imali su čak 36 poena prednosti na početku posljednje četvrtine i domaćin je uspio tek smanjiti zaostatak i umanjiti razinu katastrofe.

U jednoj od večeri kada šuterski jakoj ekipi ništa ne polazi za rukom, Warriorsi nisu imali rezervni plan za odlične Bullse i upisali su vrlo težak poraz.

"Znam da ova momčad ima ponos. Nije nam lako, izgubili smo putom neke igrače, ali ova momčad će se boriti. Znamo da smo tanki s rosterom, ali ako igramo pravim intenzitetom i pravu momčadsku košarku, imamo šanse. Pokazali smo to već ranije", komentirao je Tom Thibodeau.

Raspoložene Bullse predvodili su Luol Deng s 23 poena (9/16) i šest skokova, Carlos Boozer s 21 poenom (9/17), devet skokova i pet dodavanja, Nate Robinson s 20 poena (6/13) i sedam asistencija te Joakim Noah sa 16 poena (7/8) i 13 skokova. Kod Warriorsa je zakazao Steph Curry sa šutom 2/13, a istaknuli su se Jarrett Jack s 20 poena (7/15) i David Lee s 15 poena (7/12) i osam skokova.

Orlando nemoćan u Oklahomi, briljantna večer Hardena

Toronto Raptorsi su na svom terenu svladali Charlotte Bobcatse 92:78. Očekivana pobjeda Raptorsa koji očajnički pokušavaju smanjiti zaostatak za osmoplasiranom momčadi Istoka Bucksima koji im trenutno bježe sedam pobjeda. Protiv Bobcatsa su do rješenja utakmice stigli u posljednjoj četvrtini nakon što je Charlotte imao čak i vodstvo na startu tog perioda, ali vrlo brzo su Raptorsi preuzeli konce igre u svoje ruke. Velike zasluge za to odnosi raspoloženi Amir Johnson koji je uhvatio čak 21 skok što mu je rekord karijere i tome je dodao i 12 poena (5/11). Napadački raspoložen bio je Rudy Gay koji je predvodio strijelce Toronta s 28 poena (11/16). Kod jadnih Bobcatsa Gerald Henderson je ubacio 22 poena (8/17) uz sedam skokova, a Kemba Walker 20 poena, ali uz skromnih 5/17 iz igre.

S povratkom Johna Walla nakon ozljede Washington Wizardsi su zaigrali značajno bolje, a u njegovoj najboljoj ovosezonskoj utakmici nadigrali su New Orleans Hornetse s 96:87. Wall nije poznat kao neki vrhunski šuter, međutim protiv Hornetsa je pogađao iz svih pozicija i susret je završio s 29 poena uz šut 12/15 iz igre te devet asistencija. Pomagao mu je Martell Webster koji je ubacio 18 poena (6/14) dok je Trevor Booker uhvatio 13 skokova. Kod Hornetsa Eric Gordon je ubacio 20 poena (8/17), a Greivis Vasquez 18 poena (9/18) uz devet asistencija i osam skokova.

Josh Smith se vratio u sastav Hawksa koji nisu imali problema protiv Phoenix Sunsa. Ozljedom Gortata Sunsi su ostali vrlo tanki na centarskoj poziciji s veteranom Jermaineom O'Nealom koji je daleko od svojih najboljih dana te Irancem Hadadijem, ali i takvi su se u reketu dobro nosili, no uništio ih je šut za tri poena. Dok su Hawksi šutirali tricu 12/23, Sunsi su bili na skromnih 3/19. Smith se oporavio i predvodio je Hawkse sa 17 poena (8/14), 11 skokova i sedam asistencija, Al Horford je dodao 16 poena (6/16) i 11 skokova, a isti broj poena ubacio je i Kyle Korver (6/9). Kod poraženih Goran Dragić je upisao 21 poen (7/12) i osam asistencija, Jermaine O'Neal 18 poena (7/9) i pet skokova, a Markieff Morris 15 poena (5/11) i 11 skokova.

Houston Rocketsi su se još jednom vraćali i vratili iz velikog minusa. Ovaj put su na početku drugog poluvremena protiv Minnesote zaostajali 59:39 da bi na kraju slavili 108:100. Za to je najzaslužniji, po običaju, James Harden koji je još jednom povukao kada je morao i odveo Rocketse do pobjede. Harden je susret završio s 37 poena (8/16, 5/10 trica), osam asistencija i sedam skokova, Jeremy Lin je dodao 24 poena (8/15) i osam asistencija, Omer Asik je uhvatio 11 skokova, a Carlos Delfino deset. Kod Minnesote po 19 poena ubacili su Derrick Williams (7/14) i JJ Barea (8/12).

Nikakvog iznenađenja nije bilo u Oklahomi gdje je Thunder odigrao odlično prvo poluvrijeme, stekao visoku prednost i na kraju slavio 117:104 protiv Orlanda. U prvih 24 minute Oklahoma je ubacila čak 73 poena, imala je i 27 poena prednosti da bi se Orlando vratio na svega četiri poena zaostatka u završnih 12 minuta, no onda su starteri domaćina zaključili priču. Kevin Durant je ubacio 26 poena (8/15) i uhvatio devet skokova, Russell Westbrook je dodao 23 poena (8/19), uhvatio šest skokova i podijelio šest asistencija, Serge Ibaka je ubacio 20 poena (8/10) i uhvatio šest skokova, a Kendrick Perkins je upisao 12 skokova. Kod Magica istaknuli su se Jameer Nelson s 26 poena (10/22, trica 5/12) i sedam asistencija, Nikola Vučević s 21 poenom (8/15) i 14 skokova te Arron Afflalo s 20 poena (10/24).

Nije Dallas imao lagan posao protiv Clevelanda na svom parketu. Uz dosta napadačke muke uspio je slaviti 96:86 i to zahvaljujući inspiriranom Rodrigueu Beauboisu koji je s klupe ubacio 18 poena (6/10) od čega devet u posljednjoj četvrtini kada su se Mavericksi napokon uspjeli odvojiti. Dirk Nowitzki je dodao 13 poena (6/17) i 11 skokova, isti broj poena dodao je Brendan Wright (6/8) uz pet skokova, na 13 poena je stao i Darren Collison (5/9) uz pet asistencija dok je Jae Crowder uhvatio 14 skokova. Kod Cavsa Dion Waiters je ubacio 21 poen (9/19), Shaun Livingston 13 poena (5/11) uz šest asistencija i pet skokova dok je Tyler Zeller ubacio deset poena (4/12) uz isto toliko skokova.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2013. u 20:06
    Eh taj Rose i njegov povratak. Činjenica je da se on ne može vratiti odmah na 100% kad bi se sad vratio. Istina, pojačao bi on Chicago ali tek da malo donesu neizvjesnost u borbi za 2. mjesto istoka. A Miamev niz... Navijam za Miami ali mislim da je niz jednim dobrim dijelom i rezultat činjenice da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2013. u 12:38
    denver-memphis, dvije ekipe u super formi. odličan napad protiv čvrste obrane, brzina protiv snage, rezultat: muška igra sa dosta grešaka i malim brojem koševa (denver samo 10 u trećoj!?). mislim da bi svi na zapadu htjeli izbjeći ove dvije neugodne momčadi i navijaju da se upravo oni međusobno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kpb2716.03.2013. u 12:17
    Miami nezaustavljiv
    kpb27

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies