Košarka

Video: Nuggetsi nastavljaju domaći niz pobjeda, Miami bez velike trojke osigurao prvu poziciju

Branimir Korać • četvrtak, 11.04.2013.
Video: Nuggetsi nastavljaju domaći niz pobjeda, Miami bez velike trojke osigurao prvu poziciju
Foto: EPA

Veliki dvoboj Denver Nuggetsa i San Antonio Spursa nije plijenio kvalitetom, a na kraju su Nuggetsi nastavili domaći niz pobjeda. Bez trojice glavnih igrača Miami je slavio u Washingtonu i osigurao prvo mjesto dok su Lakersi i dalje u dobroj poziciji u borbi za osmu poziciju nakon pobjede u Portlandu uz sjajnu igru Kobea Bryanta. S druge strane, Dallas je i definitivno otpao iz igre za doigravanje...

Nuggetsi do 21. uzastopne domaće pobjede

Denver Nuggetsi zasad ne osjete previše izostanak Danila Gallinarija. "Krivac" za to je Wilson Chandler koji jako dobro popunjava prazninu nastalu njegovim ispadanjem iz kadra zbog ozljede.

Tako je bilo i protiv San Antonio Spursa, Chandler je odradio još jednu veliku utakmicu i predvodio svoju momčad u pobjedi 96:86 što je ujedno 21. uzastopna domaća pobjeda Nuggetsa.

Pobjedom protiv Spursa Nuggetsi su postavili novi rekord kluba po broju uzastopnih pobjeda, izjednačili su rekord po broju pobjeda u jednoj sezoni, a mogu ga i nadmašiti jer je do kraja sezone ostalo dovoljno vremena za to.

Bila je to utakmica s dva potpuno različita poluvremena. U prvom su obje momčadi imale problema s dosta nekonstantnim napadom, napravili su i jedni i drugi dosta pogrešaka da bi se u drugom dijelu prvenstveno Denver podignuo. Stigao je čak do 21 poena iz kontranapada i tako nadigrao jakog protivnika.

Chandler je predvodio strijelce s 29 poena (11/20) čemu je dodao osam skokova, Corey Brewer je dodao 28 poena (12/25), triple-double je upisao Andre Iguodala s 12 poena (5/11), 13 skokova i deset asistencija, a po deset skokova su uhvatili Kosta Koufos i JaVale McGee.

Kod Spursa po 17 poena su ubacili Tim Duncan (7/14) i Gary Neal (6/15), a 11 skokova je uhvatio Kawhi Leonard.

Obje momčadi su nastupile bez prvih razigravača Tonyja Parkera i Tya Lawsona.

Miami i bez LeBrona, Wadea i Bosha do pobjede za osiguravanje jedinice

Miami Heat ući će u doigravanje kao najbolja momčad NBA lige. 62. pobjedom u sezoni osigurao je jedinicu, ne može ga stići niti San Antonio koji je vodeći na Zapadu.

Pobjeda za osiguravanje stigla je na gostovanju kod Washingtona 103:98 u susretu u kojem je Heat bio bez svojih glavnih zvijezda, velike trojke LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha.

Susret nije obilovao kvalitetom, obje momčadi su puno griješile, a na kraju je Miami bio taj koji je uspio stvoriti ključnu prednost u završnici, pobjeći na 98:88 zahvaljujući dobroj dionici Raya Allena.

"62. pobjeda nam puno znači jer nikada u povijesti kluba nismo upisali toliko pobjeda. To je lijepo dostignuće, ali imamo veći cilj. Uspjeli smo osigurati i prednost domaćeg terena tijekom doigravanja i to je vrlo važno. Ne smijemo se bojati toga, ne smijemo se bojati uspjeha. Tijekom cijele sezone nosimo to breme na leđima, a tako će biti i tijekom doigravanja, no mi znamo što želimo na kraju sezone. Večeras smo igrali bez LeBrona, nije u pitanju nikakvo pogoršavanje njegovog stanja, samo smo željeli biti sigurni da će se dobro osjećati. Nakon Bucksa je osjećao manje tegobe", rekao je Erik Spoelstra.

U izostanku velike trojke najbolji kod Miamija bili su Ray Allen s 23 poena (8/18) i šest skokova te Rashard Lewis sa 17 poena (5/14) i pet skokova. Kod poraženih Wizardsa AJ Price je ubacio 23 poena (8/12, 5/8 trica), a John Wall je dodao 17 poena (7/18), 11 asistencija i devet skokova.

Netsi sve bliže osiguravanju četvrte pozicije na Istoku

Brooklyn Netsi su stigli nadomak osiguravanja četvrte pozicije na Istoku i prednosti domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja. U gostima su nadigrali Boston Celticse rezultatom 101:93.

Boston je u drugom poluvremenu teško držao korak s Netsima koji su odigrali čvrsto i jako dobro, u ranoj fazi susreta su natjerali Averyja Bradleyja u probleme s osobnim pogreškama pa je tako Deron Williams dobio još više slobode što je koristio.

Tijekom cijelog drugog poluvremena Netsi su dominirali i na kraju rutinski završili posao. Loša vijest je tek izlazak iz igre Geralda Wallacea zbog problema s ozljedom u drugoj četvrtini, no borac Wallace je vrlo često u karijeri znao stradati u jednom, pa se vratiti već u drugom susretu.

"Nije slučajno Deron Williams bio vrlo agresivan napadajući Averyja Bradleyja. Kada je Avery dobio prvu osobnu pogrešku, Deron je konstantno išao na njega i svaka mu čast na tome", komentirao je jedan od glavnih problema za Celticse u ovom meču Doc Rivers.

Williams je bio prvo ime susreta s 29 poena (9/18) i 12 asistencija, Brook Lopez je ubacio 21 poen (8/14), Joe Johnson 20 poena (8/15), a Reggie Evans je uhvatio 14 skokova. Kod Celticsa Paul Pierce je ubacio 23 poena (7/11), a Kevin Garnett je dodao 11 poena (5/11) i osam skokova.

Clippersima rekordna 31. domaća pobjeda

Los Angeles Clippersi su stigli do rekordne 31. domaće pobjede u regularnom dijelu sezone. Odradili su vrlo dobru utakmicu protiv Minnesote na svom parketu i glatko slavili 11:95.

Ništa neočekivano, Minnesota ove sezone ima ogromnih problema s ozljedama i to ju je od momčadi koja se trebala boriti za doigravanje dovelo do jedne od slabijih momčadi po omjeru u ligi.

Clippersi su u drugoj i trećoj četvrtini u završnici napravili seriju koja ih je odvodila na ugodnu prednost i to je bilo ključno. Svaki povratak Minnesote domaćin je rutinski rješavao i zaustavljao.

"Od početka susreta smo pokazali svoju kvalitetu. Chris Paul i Blake Griffin su naši vođe i kada oni od početka susreta igraju na najvišoj razini, svima nama je puno lakše. Upravo tako je bilo u ovom susretu", govorio je Matt Barnes.

Griffin je utakmicu zaključio s 19 poena (9/13), osam skokova i sedam asistencija, a Paul s 19 poena (7/11), 11 asistencija i sedam skokova. Lamar Odom je dodao 13 skokova. Kod poraženih Nikola Peković je ubacio 20 poena (7/13) uz pet skokova, a Derrick Williams 13 poena (3/12) uz deset skokova.

Dallas bez doigravanja, 47 poena Bryanta

Atlanta je u gostima potpuno nadigrala Philadelphiju i slavila 124:101. Početak utakmice bio je loš po Hawkse, krenuli su sa šutom 3/14, međutim nakon toga su počeli praktički sve pogađati i stigli su do visoke pobjede slavivši i svakoj četvrtini. U sastavu Hawksa bio je niz raspoloženih igrača, a predvodio ih je Josh Smith s 28 poena (11/18) i 12 skokova dok je veliki posao odradio rookie John Jenkins s 21 poenom (8/13) i šest asistencija. Jeff Teague je dodao 13 poena (6/13) i 11 asistencija. Kod 76ersa Thaddeus Young je ubacio 28 poena (14/20) uz osam skokova, a Nick Young 19 poena (6/9).

Vrlo ružna večer za Milwaukee Buckse u Orlandu. Upisali su poraz u produžetku 113:103, međutim veći problem je što su ostali bez dvojice startera, Brandona Jenningsa i Larryja Sandersa koji su susret napustili ranije zbog ozljeda. Magic se borio i tražio pobjedu iako ne može do doigravanja. Uspio je u tome doći, prvo je tricom Harrisa na kraju regularnog dijela izborio produžetak, a onda je tamo dominirao. Veliku utakmicu odigrali su visoki igrači Magica, Nikola Vučević je ubacio 30 poena (14/26), uhvatio čak 20 skokova i podijelio pet asistencija, a tek malo slabiji učinak imao je Tobias Harris s 30 poena (13/20), 19 skokova i pet asistencija. Beno Udrih se dosta raspucavao i susret je završio s 13 poena (6/22) i 11 asistencija. Kod Bucksa Monta Ellis je poput Udriha puno toga promašio, ali je ubacio 21 poen (7/27) uz 11 asistencija i sedam skokova, a odličan je bio John Henson sa 17 poena (7/17), 25 skokova i sedam blokada.

Detroit Pistonsi odnijeli su pobjedu s gostovanja kod Clevelanda 111:104. ne pretjerano važna utakmica za obje momčadi otišla je na stranu Pistonsa zahvaljujući odličnoj večeri Andrea Drummonda. Rookie Detroita upisao je učinak karijere s 29 poena (10/11) i 11 skokova, a slijedio ga je partner u centarskoj liniji Greg Monroe s 21 poenom (10/18) i osam skokova. Kod Cavsa Kyrie Irving je ubacio 27 poena (7/15) uz devet asistencija dok je Tristan Thompson dodao 19 poena (8/13) i osam skokova.

Dallas Mavericksi po prvi put nakon 2000. godine neće igrati u doigravanju. I službeno su eliminirani nakon domaćeg poraza od Phoenix Sunsa 102:91, momčadi sa samog dna Zapadne konferencije. "Nije da su nam se srušile nade nakon ovog susreta. Već dva-tri tjedna ne izgledamo dobro, nismo imali neke prevelike nade", priznao je nakon susreta Dirk Nowitzki koji je ubacio 21 poen (6/18) uz osam skokova, a Shawn Marion je ubacio 22 poena (9/16) uz devet skokova. Kod Sunsa odlično su odigrali Goran Dragić s 21 poenom (7/14) i 13 asistencija, Jared Dudley s 18 poena (5/9), PJ Tucker sa 17 poena (6/9) i deset skokova te Luis Scola s 11 poena (4/13) i 15 skokova.

Anthony Davis je još jednom ove sezone napustio igru zbog ozljede, ovaj put zbog problema s koljenom. Njegovi New Orleans Hornetsi upisali su poraz kod Sacramento Kingsa 121:110 u susretu u kojem su obrane bile u drugom planu. Strijelce Kingsa predvodili su John Salmons s 22 poena (7/10), Jason Thompson s 20 poena (8/12) i osam skokova te Marcus Thornton s 20 poena (8/13) i pet skokova. Kod poraženih Eric Gordon je ubacio 23 poena (8/16) uz sedam dodavanja, Brian Roberts 20 poena (6/11) uz šest skokova i pet asistencija, Robin Lopez 20 poena (7/8) uz pet skokova, a Anthony Davis 13 poena (4/9) uz deset skokova.

Lakersi i dalje drže pole position u borbi za doigravanje, a zadržali su ga pobjedom kod Portland Trail Blazersa 113:106. Domaćin bez Matthewsa, Hicksona i Batuma još se dobro i držao, ali nije imao baš nikakvog lijeka za raspoloženog Kobea Bryanta koji je napadački uništavao Portland u izostanku Batuma i Matthewsa, dvojice igrača koji ga jedini mogu čuvati. Blazersi otkako su postali svjesni da će teško do doigravanja krenuli su u posve drugom smjeru, upisali su deveti uzastopni poraz i takvi za Bryanta i Lakerse nisu bili nepremostiva prepreka.

Bryant je ubacio najviše poena ove sezone, čak 47 (14/27) čemu je dodao i osam skokova i pet asistencija, Pau Gasol je dodao 23 poena (11/15) uz devet asistencija i sedam skokova, a Dwight Howard 20 poena (9/11) i deset skokova. Kod Portlanda rookie Damian Lillard je upisao 38 poena (12/25, trica 5/11) uz devet asistencija, a LaMarcus Aldridge je dodao 17 poena (7/13) uz 16 skokova.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maxi11.04.2013. u 18:24
    kobe sam uveo ovu momcad u playoff, sta su onda uopce i dovodili howarda? a i nasha u tom slucaju?
    maxi
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 12:26
    Spursi su, namjerno ili ne, vec izbjegli lakerse u prvoj i memphis u drugoj rundi. A ako budu imali priliku izbaciti lakerse, tj. ako ta zadnja bude odlucivala tko ulazi u playoff, mislim da bi mogli ici puni gas da im se narugaju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 10:46
    Znam da je to skoro nemoguće, ali se nekak nadam da bi Minnesota mogla dobit Jazz barem u jednoj tekmi jer dobit jednu ekipu dva puta u dva dana nije baš lako...s druge strane, Spursi će gledat da izbjegnu Lakerse u prvom krugu pa sumnjam da će ići 100% protiv njih dok će sa Warriorsima i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 10:05
    Odmoriti Kobea? Ne znam kako bi se to moglo dogoditi, s obzirom da moraju dobit sve tri preostale utakmice, jer realno ce Utah dobit Minnesotu dvaput, a vjerojatno i Memphis koji ce skoro pa sigurno biti 5. i odmarat igrace u zadnjoj utakmici. Lakersi igraju protiv warriorsa i rocketsa koji se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 09:48
    Kobe monstrum...opet igrao 48 minuta i to na kojoj razini...Gasol i Howard sve uigraniji pa kad bi uspjeli prije doigravanja odmorit Kobea barem jednu tekmu pa sa relativno odmornim Nashom i MWP ući u playoff bili bi vrlo, vrlo nezgodni...
    Obrisan korisnik

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies