Nogomet

Oriolik osigurao dolazak Dinama, a Jadran LP Hajduka, Šibenčani ispali u Križevcima

Branimir Korać • srijeda, 27.09.2023.
Oriolik osigurao dolazak Dinama, a Jadran LP Hajduka, Šibenčani ispali u Križevcima
Foto: Pixsell

U ostalim susretima oprvo kola SuperSport Hrvatskog kupa, od natjecanja se oprostio prošlosezonski finalist Šibenik, a dalje nije prošao niti Jadran iz Poreča koji je izgubio od četvrtoligaša Oriolika...

Jedini član četvrtog razreda hrvatskog nogometa koji je uspio izboriti osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa je Oriolik iz Oriovca. Klub koji ove godine slavi stotu godišnjicu izbacio je Jadran iz Poreča koji je u rangu više, ali Slavonci su izdržali i boljim izvođenjem jedanaesteraca prošli dalje.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kod Jadrana nisu bili uspješni u raspucavanju Filip Šverko i Paolo Matteoni dok kod Oriolika jedino Matej Marušić nije zatresao mrežu Antonija Pavlića.

Pred oko tisuću gledatelja u Križevcima domaći Radnik eliminirao je prošlosezonskog finalistu Kupa Šibenik. Nakon 90 minuta na semaforu je stajalo 2:2, a onda su u dodatnih pola sata bolji bili domaćini i slavili s ukupnih 4:3.

Domaćin je poveo u 34. minuti preko svog najopasnijeg igrača Mihaela Mladena, ali Šibenik je do poluvremena napravio preokret golovima Stipe Bačelić-Grgića i Roka Brajkovića.

U drugom dijelu Radnik je uspio doći do poravnanja pogotkom mladog Nike Mihalinca koji je odveo susret u produžetke. U dodatnih pola sata Radnik je golovima Mihaela Mladena i Jakova Gogića pobjegao na 4:2 i praktički riješio pitanje prolaza. Šibenik je u 122. minuti samo smanjio preko Josipa Gačića.

Vukovar je potvrdio status favorita protiv ligaškog konkurenta BSK-a iz Bijelog Brda. Vukovarci su dosta komotno prošli dalje s 4:1.

Na odmoru je domaćin vodio 2:0 golovima Vanje Pelka i Franca Capitanija da bi u drugom dijelu s dva gola Törles Knöll potvrdio prolaz domaćina. Jedini pogodak za goste postigao je Lazar Vujanić koji je u 73. minuti smanjio na 4:1.

Pobjedom 2:1 protiv Belišća, Jadran Luka Ploče osigurao je dolazak Hajduka i pravu feštu. Pobjedu Jadranu osigurali su Goran Šujić i Jozef Kuqi golovima iz prvih 15 minuta dok je Bojan Gvozdenović u sudačkoj nadoknadi samo smanjio na konačnih 2:1.

SuperSport Hrvatski nogometni kup, prvo kolo:
Jadran Poreč - Oriolik 3:4 penali (0:0)
Radnik Križevci - Šibenik 4:3 produžeci (2:2)
Vukovar 1991 - BSK Bijelo Brdo 4:1
Jadran LP - Belišće 2:1

Parovi osmine finala:
Cibalia - Rijeka
Jadran LP - Hajduk
Oriolik - Dinamo
Karlovac/Jaska Vinogradar - Osijek
Vukovar 1991 - Lokomotiva
Rudeš - Slaven Belupo
Varaždin - Istra 1961
Gorica - Radnik Križevci

FOTO: Ivica Galović/PIXSELL

SuperSport Hrvatski kup

1/16 finala

Omladinac Gornja Vrba0:6Hajduk
Moslavina2:4Slaven Belupo
Cibalia6:0Zagreb
Grobničan3:5 **Varaždin
Kutjevo1:4Osijek
Libertas0:9Rijeka
Croatia Zmijavci0:1Rudeš
Dugo Selo0:1Lokomotiva
Jadran Luka Ploče2:1Belišće
Jadran Poreč3:4 **Oriolik
Ponikve1:4Dinamo
Radnik Križevci4:3 *Šibenik
Vukovar '914:1BSK Bijelo Brdo
Zagora0:2Istra 1961
Zagorec0:2Gorica
Karlovac 19192:1Jaska Vinogradar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!