Košarka

Video: Jennings prebrz i za sat, Allenova trica izvukla Heat

Branimir Korać • nedjelja, 04.11.2012.
Video: Jennings prebrz i za sat, Allenova trica izvukla Heat
Foto: EPA

Deset NBA dvoboja bilo je na rasporedu u subotu navečer, a samo je jedan završio uvjerljivom pobjedom. Bio je to dvoboj Dallasa i Charlottea dok su u ostalim susretima uzbuđenja potrajala do posljednjih trenutaka pa su dva susreta riješena u produžecima, a dva šutevima u posljednjim trenucima...

Miami je u završnici domaćeg susreta protiv Denver Nuggetsa bio pred drugim porazom ove sezone, međutim šest sekundi prije kraja Ray Allen je pokazao zbog čega je Heat bio uporan u želji da ga dovede. Sekunda nesmotrenosti Coreya Brewera koji je ostavio Allena samog bila je kobna, sjajni šuter je ubacio tricu uz Brewerov prekršaj tako zapečatio sudbinu Nuggetsa.

Nuggetsi su pokušali u zadnjem napadu nešto učiniti, međutim Danilo Gallinari nije pogodio tricu za produžetak i Miami je upisao drugu ovosezonsku pobjedu dok je Denver u tri susreta upisao isto toliko poraza. "Dobre momčadi moraju pronaći put do pobjede. Počeli smo jako loše skakački, imali smo problema i nismo igrali dobro, ali smo se podignuli i sretan sam što smo iz ovog susreta izašli živi", rekao je nakon susreta Chris Bosh.

Bosh je bio sjajan, odradio je odličnu utakmicu i s 40 poena bio je najefikasniji igrač NBA večeri, a tome je dodao i sedam skokova. Allen je susret završio s 23 poena i šutom za tricu 6/10 dok je LeBron James ostao korak do triple-doublea s 20 poena, 11 asistencija i devet skokova. Kod Nuggetsa Kenneth Faried je ubacio 22 poena uz 12 skokova, a 22 poena i pet skokova je ubilježio Andre Iguodala.

16-0 Mavsa protiv Bobcatsa

Dallas Mavericksi i bez Dirka Nowitzkog nisu prekinuli seriju protiv Charlotte Bobcatsa. Slavili su 126:99 i tako u međusobnim dvobojima imaju čak 16 pobjeda i niti jedan poraz.

Još krajem prvog poluvremena Bobcatsi su bili u utakmici, međutim nakon trice O.J. Maya za 55:53, Dallas do kraja susreta nije ispuštao vodstvo, dapače, prednost je podizao do konačno visokih plus 27. Mayo je odradio jednu od najboljih utakmica u karijeri, ubacio je 30 poena, ali i upisao sedam trica iz deset pokušaja čime je srušio svoj osobni rekord po broju ubačenih trica.

Mavericksima se vratio Chris Kaman koji je s klupe odradio dobar posao. "Propustio sam četiri predsezonske utakmice i prve dvije utakmice u sezoni stoga sam još uvijek novi igrač koji se uklapa", a čini se da se uklopio brzo i dobro. 16 koševa njemačkog reprezentativca čime je bio među istaknutijim igračima kod domaćina. Još su dobro odradili posao i Darren Collison koji je ubacio 18 poena uz deset asistencija te Vince Carter koji je također dodao 18 poena.

Kod skromnih Bobcatsa Ramon Sessions je s klupe ubacio 22 poena i dodao pet dodavanja, 16 poena i deset skokova imao je Byron Mullens, a 14 poena i 11 skokova Brendan Haywood.

Jennings brži i od sata, sa sirenom potopio Cavse

Milwaukee Bucksi i Cleveland Cavsi odigrali su vrlo neizvjesnu, ali ne posebno lijepu utakmicu. Bucksi su slavili 105:102 zahvaljujući Brandonu Jenningsu. Sedam desetinki prije kraja susreta Kyrie Irving je položio za 102:102 i činilo se da će susret otići u produžetak. Međutim nakon time outa Jennings sjajno koristi blok Ekpea Udoha i zabija sa sirenom tricu za pobjedu.

"Ne želim biti kažnjen, ali niti ne mogu prešutjeti. Nešto se mora učiniti po pitanju mjerenja vremena jer je sat prekasno krenuo kod posljednjeg šuta. Pogledali smo nekoliko puta snimku u svlačionicu i šut se nije smio priznati", razočarano je govorio nakon susreta trener Cavsa Byron Scott koji je dodao da će snimku posljednje akcije poslati dužnosnicima lige.

Kako bilo, zabio Jennings regularno ili ne, Bucksi su slavili i to pobjedničkim šutom Jenningsa koji je do tada bio na deset poena uz šut 4/12 i za tricu 0/4. Osim toga je imao i 13 asistencija čime je do završnice kompenzirao ne baš najbolji šuterski dan. Dok se Jennings mučio na šutu, Mike Dunleavy je bio iznimno raspoložen te je susret završio s 29 poena i tricom 6/7, a da učinak bude još bolji dodao je i 12 skokova i šest asistencija. 23 poena upisao je Monta Ellis.

U redovima Clevelanda Kyrie Irving je zabio 27 poena uz sedam asistencija, a Anderson Varejao 20 poena uz 17 skokova.

Hornetsi i bez Davisa do pobjede u Chicagu

Anthony Davis propustio je gostovanje Hornetsa kod Bullsa, međutim to nije spriječilo New Orleans da dođe do pobjede. Bullsi su imali jako lošu šutersku večer, starteri su kombinirali 14/53 iz igre i s takvom igrom teško da ikoga mogu dobiti.

Od samog početka je malo toga funkcionirali u napadačkoj fazi igre Bullsa i gosti su to iskoristili i čuvali prednost koju su stekli početkom drugog poluvremena.

"Nije samo napad bio problem, posebno me mučilo tranzicija u obranu nakon promašaja. Kada nemate šutersku večer i ne možete ništa ubaciti, morate se "ubiti" u obrani. Mi to nismo radili", razočaran je bio Tom Thibodeau.

U izostanku Davisa Hornetse su do pobjede predvodili Greivis Vasquezs 18 poena i šest asistencija, Robin Lopez sa 16 poena i sedam skokova, 16 poena je dodao i Jason Smith, a 12 poena i 13 skokova Ryan Anderson.

Kod Bullsa 19 poena i osam skokova ubilježio je Luol Deng, Nate Robinson je dodao 15 poena i pet skokova, a 11 poena i 11 skokova Joakim Noah.

Debitirali Brooklyn Netsi, Pacersi u produžetku

Netsi su debitirali pod novim imenom pobjedom protiv Raptorsa. U rasprodanom Barclays Centeru slavili su 107:100 i ne dozvolivši Raptorsima da im pokvare slavlje.

"Ovo nam se počinje često događati, igramo odlično, a onda uslijedi kriza iz koje se ne izvučemo na vrijeme", detektirao je uzroke novog poraza Jose Calderon. Momčad iz Brooklyna u završnici susreta je ostala bez Geralda Wallacea koji je prilikom pokušaja blokade u posljednjoj minuti lakše ozlijedio skočni zglob i neće ga biti nekoliko utakmica.

U novoj areni Netse je vukao Brooks Lopez s 27 poena i pet skokova dok je Deron Williams ubilježio 19 poena i devet asistencija. Kod Raptorsa su posebno učinkoviti bili Kyle Lowry s 28 poena te po osam skokova i dodavanja te DeMar DeRozan s 25 poena.

Indiana je tek nakon dva produžetka slomila otpor Sacramento Kingsa i ubilježila pobjedu 106:98. Na isteku regularnog dijela mogli su Kingsi i do pobjede, međutim polaganje Marcusa Thorntona nije bilo uspješno. U prvom produžetku su Pacersi imali meč loptu, ali George Hill i Roy Hibbert su promašivali da bi na kraju u drugom produžetku ipak Indiana stigla do pobjede.

Domaćin se još uvijek muči bez Dannyja Grangera, a ovdje su ga predvodili David West s po 18 poena i skokova, George Hill s 18 poena i osam skokova, 17 poena je dodao Gerald Green, 16 poena i 17 skokova Paul George, Roy Hibbert je s 12 poena i deset skokova zaokružio učinkovitu petorku. Kod gostiju Thornton je ubacio 26 poena i dodao šest skokova, a DeMarcus Cousins je ubilježio 21 poen i 13 skokova, ali i loš šut 9/27.

Celticsi izvukli pobjedu kod Wizardsa, Blazersi usporili Hardena

"Obrana je bila sjajna", objasnio je kratko i jasno što je presudilo Doc Rivers. Celticsi su uspjeli slaviti kod Wizardsa 89:86 u ne baš lijepoj utakmici, ali u borbenoj utakmici u kojoj su ostavili domaćina bez ijednog poena u posljednje tri minute susreta. Niti Boston nije u tom razdoblju napadački briljirao, jedini ubačaj iz igre bila je trica Piercea dvije i pol minute prije kraja.

Pierce je s 27 poena i sedam skokova ujedno bio i najučinkovitiji igrač Celticsa, 15 poena i sedam skokova dodao je Kevin Garnett, a 12 poena i 12 asistencija Rajon Rondo. Celticsima su najveće problema stvarali Jordan Crawford koji je susret završio s 21 poenom i Kevin Seraphin koji je dodao 19 poena i sedam skokova.

"Kada ne mogu ništa pogoditi, igram užasno. Priznajem, to mi je slabost, izgubim se", otvoreno je govorio Nicolas Batum nakon užasne šuterske večeri protiv Oklahome. Protiv zahuktalih Rocketsa je ponovno loše krenuo, promašio prva četiri šuta, ali onda je počeo pogađati i bio jedan od najboljih igrača Blazersa koji su u produžetku izvukli veliku pobjedu 95:85.

Produžetak im je tricom na ulasku u zadnju minutu donio Wesley Matthews nakon čega je Batum ukrao ključnu loptu, no Aldridge i Hickson nisu zabili za pobjedu u regularnom dijelu. Otišlo se u produžetak gdje je Portland bio značajno bolji i slavio je.

U produžetku je briljirao Damien Lillard koji je osam od svojih 20 poena ubacio u dodatnih pet minuta. Tome je dodao i devet asistencija za još jednu vrlo dobru večer. Bio je uz bok prvom imenu susreta LaMarcusu Aldridgeu koji je ubilježio 27 poena i 11 skokova, a Batum se zaustavio na 17 poena, devet skokova i šest ukradenih lopti.

Blazersi su uspjeli doći do pobjede iako su imali jako slabu pomoć klupe koja je ubacila tek šest poena od čega sam rookie Will Barton pet. Rocketsi ovaj put nisu imali Jamesa Hardena u nezaustavljivom izdanju, Blazersi su ga malo usporili te je susret završio s 24 poena i šest skokova. Jeremy Lin je dodao 13 poena i sedam asistencija dok su skakački posao odradili Chandler Parsons s 12 skokova te Omer Asik s 15 skokova.

Los Angeles Clippersi su na svom parketu poraženi od Golden State Warriorsa 114:110. Po 23 poena Stephena Curryja i Carla Landrayja bili su dovoljni za pobjedu Warriorsa na vrlo teškom gostovanju.

Domaćin je imao još jednom veliku pomoć s klupe u Jamalu Crawfordu koji je ubacio 27 poena, jednako kao i Chris Paul. Paul je čak 19 poena ubacio s linije slobodnih bacanja, a ubilježio je i deset dodavanja.

San Antonio Spursi su odličnom igrom u posljednjih deset minuta slomili otpor Utah Jazza i slavili 110:100. Ponovno su vrlo dobri bili Parker i Duncan kojima se pridružio Danny Green i to je bilo dovoljno za Jazzere.

Parker je ubilježio 24 poena i deset dodavanja, Green 21 poen uz šut 8/9, a Duncan 19 poena i 11 skokova. Kod Utaha Mo Williams je imao 29 poena i devet dodavanja, a Paul Millsap 17 poena i deset skokova.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov04.11.2012. u 21:17
    ne volin miami, al ne mogu se natirat navijat kontra rej reja nikako...
    irilov
  • Obrisan korisnik04.11.2012. u 16:05
    NBA sezona se zagrijava, a iz svake ekipe ima barem jedan statistički istaknut pojedinac, zanimljivo je kako i koliko dugo će se zadržati taj kontinuitet
    Obrisan korisnik

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies