Košarka

Video: Hardenov neuspješni povratak, tri isključenja u Bostonu

Branimir Korać • četvrtak, 29.11.2012.
Video: Hardenov neuspješni povratak, tri isključenja u Bostonu
Foto: EPA

Unatoč bogatom programu u NBA ligi nije bilo previše rezultatski neizvjesnih utakmica. Favoriti su bilježili pobjede, a noć je obilježio obračun u Bostonu gdje su nakon naguravanja i incidenta na parketu trojica igrača isključena. Velike pobjede upisali su Oklahoma City Thunder, Memphis Grizzlies i San Antonio Spursi koji potvrđuju status trenutno vodećih momčadi na Zapadu...

Durant pokvario Hardenov povratak u Oklahomu

James Harden je po prvi put od tradea koji ga je odveo u Houston, zaigrao u Oklahomi protiv svojeg bivšeg kluba. Nije bio posebno uspješan, Thunder je odradio odličnu utakmicu i lako slavio 120:98.

Najveće zasluge za visoku pobjedu Oklahome odnosi Kevin Durant koji je bio posebno raspoložen i inspiriran. Hardenu je malo toga polazilo za rukom, uspio se u prvom poluvremenu i sukobiti s Hasheemom Thabeetom nakon čega je Thabeet privremeno isključen da bi kazna bila smanjena i nakon pregleda videa vratio se na parket.

Rocketsi su na utakmicu došli neuobičajeno kasno, svega sat prije početka susreta su doputovali u Oklahomu, a razlog kašnjenja je bio sprovod kćerke trenera Kevina McHalea koji ih je dodatno potresao.

U početku susreta su se još dobro držali protiv vrlo teškog protivnika, međutim serija domaćina 18:4 donijela je prednost Thunderu nakon čega više nije bilo povratka. Prednost je rasla i Oklahoma je lako slavila.

"Bilo je vrlo čudno vidjeti Jamesa u drugom dresu. Jako smo sretni što smo ga ponovno vidjeli, međutim ovu pobjedu smo očajnički željeli. Drago nam je da dobro napreduje u Houstonu, no ovo je bio naš teritorij i nismo željeli ništa osim pobjede", rekao je nakon susreta Durant.

Durant je ubacio 37 poena uz sedam skokova, a 23 poena, devet skokova i šest blokada ubilježio je Serge Ibaka. Kod Rocketsa Patrick Patterson je ubacio 27 poena uz šest skokova, Daequan Cook 18 poena uz sedam skokova, a Omer Asik 17 poena uz 12 skokova. Harden je završio s također 17 poena i šutom 3/16 iz igre.

Petom uzastopnom pobjedom Spursi projurili kroz Orlando

San Antonio Spursi su imali lagan posao na gostovanju u Orlandu. Upisali su i petu uzastopnu pobjedu, ovaj put 110:89 u susretu koji je bio jednostran od rane faze susreta.

Magic se mučio s vanjskim šutom, tricu je gađao slabih 2/15, a iskusna i kvalitetna momčad poput Spursa lakoćom je to koristila. Gosti su bez problema kontrolirali utakmicu, već na poluvremenu su imali 14 poena razlike, a na početku posljednje četvrtine probili su i granicu od 20 poena prednosti.

Iako je Orlando iz igre bio na niskih 42 posto ubačaja, trener domaćina Jacque Vaughn je odbacio mogućnost da je šut glavni krivac za ovaj poraz.

"Ne smijemo dopustiti da šut diktira ostatak utakmice i da njega krivimo za sve. Šut nije kriv za naš povratak u obranu, za loše zagrađivanje kod skoka i davanje druge prilike protivniku. Šut nema nikakve veze s tim, nismo zbog njega izgubili", tvrdi Vaughn.

Jedan od razloga poraza Orlanda je i dobra predstava Manua Ginobilija koji je predvodio strijelce gostiju s 20 poena (6/9 trica) uz pet asistencija dok je 19 poena dodao Gary Neal. Kod Orlanda 16 poena i pet skokova upisao je Arron Afflalo, a 14 poena i pet skokova dodao je Jameer Nelson.

Rondo, Humphries i Wallace isključeni nakon sukoba u Bostonu

Burno je bilo u Bostonu gdje su gostovali Brooklyn Netsi i na kraju odnijeli pobjedu 95:83. Neće se susret pamtiti po dobroj igri Netsa već po sukobu koji ga je obilježio, a nakon kojeg su trojica startera isključena uoči poluvremena.

Sve je započelo prekršajem Krisa Humphriesa nad Kevinom Garnettom nakon čega je Rondo nasrnuo na Humphriesa i odgurao ga u publiku. Vrlo brzo su se uključili i ostali igrači, a posebno je agresivan bio Gerald Wallace koji se pridružio Rondu i Humphriesu na putu u svlačionicu.

"Kevin je mogao teško stradati, bio je u zraku kada je odgurnut i Rondo je to vidio. Pretjerao je, ali ne mogu ući u ničiju glavu zbog čega je netko to učinio. Mi smo u tom razdoblju igrali loše i gubili, bili smo frustrirani i to nije pomoglo smirivanju reakcije", tvrdi Doc Rivers.

Boston je već tada bio u velikim problemima, nije igrao dobro i Netsi su imali visoku prednost. Nakon prve četvrtine bilo je plus osam da bi na startu druge gosti pobjegli na 47:26 i stavili Celticse na muke. Do kraja susreta Boston nije uspio dostići taj veliki zaostatak.

Goste su predvodili Joe Johnson s 18 poena i šest asistencija, Andray Blatche sa 17 poena i 13 skokova, Jerry Stackhouse sa 17 poena (5/6 trica) te Brook Lopez i Reggie Evans s po deset skokova. Kod Bostona 16 poena i deset skokova upisao je Kevin Garnett, a isti broj poena dodao je i Brandon Bass.

Novak podignuo Knickse za petu gostujuću pobjedu

New York Knicksi su stigli do pete gostujuće pobjede svladavši u Milwaukeeju Buckse sa 102:88. Steve Novak je dobio 40 minuta s klupe, najveću minutažu u karijeri, a to je iskoristio za pet trica te je tako bio ona iskra s klupe koja je podignula New York.

Bucksi su pružali otpor do sredine druge četvrtine kada su posljednji puta vodili 31:30, a zatim su Knicksi napravili seriju za bijeg na 54:44 poslije čega se domaćin više nije oporavio. U drugom poluvremenu je prednost narasla vrlo brzo na 20 poena viška, uspjeli su domaćini spustiti na jednoznamenkasti zaostatak, ali nisu imali snage za veliki povratak.

"Trener mi je dao veliku minutažu i zahvalan sam mu na tome. Osjećao sam se jako dobro i to je trener osjetio te je imao povjerenja. Ovo je moje područje, tu sam igrao na sveučilištu i uz MSG to mi je najomiljenije mjesto za igru. Jako dobro poznajem obruče i to se vidjelo na mojim šutevima", govorio je Novak.

Novak je u tih 40 minuta ubacio 19 poena (trica 5/7) i uz Carmela Anthonyja bio prvo ime Knicksa. Anthony je dodao 29 poena i osam skokova. Kod poraženih po 18 poena su ubacili Brandon Jennings i Beno Udrih.

Prva pobjeda Wizardsa, Clippersi na povratku Billupsa riješili Minnesotu

Portland Trail Blazersi u očajnoj šuterskoj večeri nisu uspjeli nanijeti novi poraz Washingtonu. Uz tek 34 posto ubačaja iz igre upisali su poraz 84:82 što je Washingtonu donijelo prekid niza od 12 uzastopnih poraza čime bilježe najlošiji ulazak u sezonu u klupskoj povijesti. U završnici susreta Portland je propustio nekoliko prilika za izjednačenje, prvo je Lillard napravio korake, zatim dvije sekunde prije kraja Hickson promašio za produžetak i Wizardsi su mogli odahnuti. Predvodili su ih Jordan Crawford s 19 poena, Trevor Ariza s 14 poena i pet skokova te Kevin Seraphin s deset poena i deset skokova. Kod Blazersa po 20 poena ubacili su Nicolas Batum (5/10 trica) i Damian Lillard, a 15 poena i 19 skokova upisao je J.J. Hickson.

Chauncey Billups (19 minuta, sedam poena, tri asistencije) je odigrao prvu utakmicu nakon devet mjeseci pauze zbog ozljede, krenuo je u petorci i Clippersi su odmah slavili. Svladali su Minnesotu 101:95. Caron Butler je u prošlom susretu briljirao i ubacio devet trica, a Blake Griffin odigrao najlošiju utakmicu u dresu Clippersa, protiv Minnesote je bila drugačija situacija. Griffin je bio vrlo dobar, a Butler je odigrao skromno. Uz raspoloženog Chrisa Paula koji je ubacio 23 poena i podijelio 11 asistencija, Griffin je bio najbolji igrač domaćina s 18 poena i šest skokova. Kod Minnesote Kevin Love je ubacio 19 poena uz 12 skokova, 17 poena je dodao Aleksej Šved, a 11 poena i deset skokova Nikola Peković.

Iako je Ben Gordon bio u velikom naletu i prijetio iznenađenjem u Atlanti, Hawksi su zahvaljujući slobodnim bacanjima Ala Horforda uspjeli svladati Bobcatse 94:91. Gordon je u posljednjih 12 minuta ubacio čak 20 poena šutiravši u tom razdoblju tricu 5/7, međutim nije mogao sam do pobjede. Susret je završio s 26 poena (7/10 trica), 18 poena i osam asistencija je dodao još jedan igrač s klupe Ramon Sessions, a 11 skokova je uhvatio Brendan Haywood. Pobjednika su predvodili Josh Smith sa 17 poena, 13 skokova, šest asistencija i pet blokada, Al Horford sa 17 poena, 11 skokova i šest asistencija te Louis Williams sa 17 poena i pet asistencija.

Sunsi su teško stradali na gostovanju kod Detroita gdje su upisali visok poraz 117:77. Drugo poluvrijeme su izgubili s 30 poena razlike i Pistonsi su imali dosta razloga za zadovoljstvo. Napokon su povezali dvije pobjede ove sezone i nakon uzastopnih osam poraza na startu, upisali su pet pobjeda u narednih osam susreta. Ovdje su ih vukli Brandon Knight s 19 poena i šest asistencija i Charlie Villanueva s 19 poena i šest skokova. Kod Sunsa 11 poena i šest skokova upisao je Luis Scola, a po deset poena Markieff Morris i Goran Dragič.

U lošoj seriji su Dallas Mavericksi koji su upisali osmi poraz u posljednjih 11 utakmica. Novi poraz stigao je na gostovanju u Chicagu gdje su ih Bullsi nadigrali s visokih 101:78. Ova pobjeda je jako dobro došla Chicagu za oporavak nakon što je ispustio plus 27 u susretu protiv Milwaukeeja. Posebno inspirirani su bili Luol Deng s 22 poena i šest skokova, Nate Robinson s 14 poena i šest asistencija te Joakim Noah s 13 poena, deset skokova i pet asistencija. Kod Mavsa Shawn Marion je ubacio 18 poena, a po deset poena su dodali Chris Kaman, Dominique Jones i Vince Carter.

Memphis očekivano nije imao problema protiv skromnih Raptorsa. Grizzliesi su na svom parketu rutinski slavili 103:82 odradivši odlično otvaranje drugog poluvremena što je bilo dovoljno za visoku pobjedu. Gosti su šutirali tek 31 posto iz igre, u drugom poluvremenu su izgubili 11 lopti i teško su s takvom igrom mogli parirati. Marreese Speights je predvodio Memphis s 18 poena i 12 skokova, 17 poena, 13 skokova i šest asistencija je dodao Zach Randolph, a 17 poena i pet skokova Marc Gasol. Kod gostiju 16 poena je ubacio DeMar DeRozan, a po 12 Kyle Lowry i Jose Calderon.

Još jednom bez Anthonyja Davisa Hornetsi nisu imali rješenje za Utah Jazzere. Utah je slavio 96:84 iako je i njima nedostajao Mo Williams, no i bez njega su rutinski riješili domaćina. S 19 poena i sedam skokova odličan je bio Al Jefferson, 16 poena i osam skokova je dodao Paul Millsap, a jednako učinkovit s istim brojem poena bio je i Marvin Williams. Kod Hornetsa 18 poena i osam asistencija ubilježio je Greivis Vasquez, a 18 poena i sedam skokova Raul Lopez.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 16:42
    http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.403.403/p403x403/148698_307319829371892_1454695846_n.jpg Humphries nakon Bostona..hehe
    Obrisan korisnik
  • nikola121229.11.2012. u 15:52
    garnetta ili volis ili mrzis ali napisati ovakvu glupost moras biti teški pacijent!
    nikola1212
  • nikola121229.11.2012. u 15:37
    na stranu kaj je to bilo nesportski ali dobro da je rondov niz prekinut iz razloga kaj je nekad malo pretjerival s dodavanjem lopte a imal je cistu mogucnost za lay up.
    nikola1212
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 11:00
    Kaj ti imaš 13 godina ili kaj? Možda nekaj drugo nije u redu s tobom? U svakom slučaju ovak nekaj napisat o budućem hall of fame igraču nema veze sa zdravom pameti.
    Obrisan korisnik
  • fantom1729.11.2012. u 10:45
    mozda kad se miamia ne bi nista pitalo
    fantom17

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies