Košarka

Video: Nezaustavljivi Durant i Westbrook, Pierce najstariji Celtic s 40 poena

Branimir Korać • četvrtak, 20.12.2012.
Video: Nezaustavljivi Durant i Westbrook, Pierce najstariji Celtic s 40 poena
Foto: EPA

Iza nas je noć s bogatim NBA programom koji nije donio previše neizvjesnih dvoboja. Favoriti su prolazili najvećim dijelom neokrznuti, a u utakmici večeri Oklahoma je nadigrala Atlantu. Boston Celticsi su stigli do nove pobjede predvođeni s 40 poena Paula Piercea koji je postao najstariji igrač Bostona kojem je to uspjelo u regularnom dijelu. Jubilej je proslavio Chris Paul koji je probio granicu od 5.000 asistencija u karijeri...

12. pobjeda u nizu Thundera, Durant nezaustavljiv

Na krilima Kevina Duranta i Russella Westbrooka Oklahoma City Thunder je otišao do 12. uzastopne pobjede. Ovaj put je u gostima svladana Atlanta sa 100:92.

Durant i Westbrook su "ukrali show", svaki u jednom poluvremenu, odigravši po 24 minute simultanke s Hawksima. U prvom poluvremenu je Westbrook utrpao 21 poen, u drugom je Durant ubacio 27 i zajedničkim snagama su na kraju utakmice ubacili čak 69 poena gostiju.

"Kevin je jedan od onih igrača koje je gotovo nemoguće zaustaviti. Ljudi jednostavno ne razumiju koliko je visok i koliko dugačke ruke ima", rekao je Kyle Korver, a Larry Drew, trener Hawksa je dodao: "Udvajali smo ga, igrali smo zonu, sve smo probali, ali kada je tako raspoložen, nemoguće ga je zaustaviti."

Thunder je tijekom susreta imao 16 poena prednosti, no Hawksi su uspjeli smanjiti na 73:69 uoči posljednje četvrtine. Onda se ponovno ukazao Durant na obje strane parketa i vratio Oklahomu na 85:75, dvoznamenkastu prednost, i završio priču.

Durant je susret završio s 41 poenom i 13 skokova dok je Westbrook dodao 27 poena i 11 asistencija. Serge Ibaka je upisao 14 skokova. Kod Hawksa 19 poena i devet asistencija je upisao Jeff Teague, 17 poena i 12 skokova Josh Smith, a deset skokova Zaza Pachulia.

Vratio se Anthony, Knicksi ponovno bolji od Netsa

Gradsko rivalstvo Knicksa i Netsa nastavljeno je novim međusobnim dvobojem i novom pobjedom New Yorka. Carmelo Anthony se vratio u sastav nakon kraćeg odsustva zbog ozljede i još jednom je ubacio više od 30 poena Brooklynu.

Prve dvije utakmice u Brooklynovoj dvorani bile su tijesne, međutim treća odigrana u Madison Square Gardenu nije obilovala neizvjesnosti. Na poluvremenu je još uvijek sve bilo otvoreno, Knicksi su imali tek četiri poena prednosti, ali zato je drugo poluvrijeme bilo u potpunoj dominaciji New Yorka.

Posebno dobro Knicksi su odigrali posljednju dionicu u kojoj su imali i 18 poena prednosti da bi Brooklyn u završnici ipak uspio smanjiti na konačnih 100:86.

"Kada su počeli pogađati šuteve jedan za drugim, potpuno smo pali. Uništilo nam je to igru, nismo više bili strpljivi, žurili smo pokušavajući smanjiti zaostatak i više nismo radili one stvari koje su nas držale u utakmici u prvom poluvremenu", ponudio je objašnjenje Deron Williams.

Carmelo Anthony je na povratku ubacio 31 poen, 19 poena i pet skokova dodao je J.R. Smith dok je 16 poena i 12 skokova ubilježio Tyson Chandler. Kod Netsa 17 poena je upisao Joe Johnson, 16 poena i deset skokova Brook Lopez, a 16 poena, deset asistencija i pet skokova Deron Williams.

Momčadska igra Memphisa previše za Buckse

Memphis Grizzliesi su još jednom uravnoteženim nastupom glavnih zvijezda stigli do pobjede. Ovaj put protiv Milwaukee Bucksa koji su izgubili bitku u skoku i nisu bili posebno šuterski raspoloženi.

Grizzliesi su slavili 90:80 spustivši Buckse po prvi puta na granicu od 80 poena ove sezone i zaustavivši Montu Ellisa, prvog strijelca Bucksa na tek tri poena. Ellis je šutirao užasnih 1/14 pogodivši svoj posljednji šut na susretu.

S takvom igrom Bucksi su teško mogli do pobjede. Na poluvremenu su zaostajali devet poena, a kada su domaćini u drugom dijelu brzo stigli do dvoznamenkaste prednosti, nisu je više ispuštali do kraja susreta.

Zach Randolph je predvodio ujednačene Grizzliese s 15 poena i 17 skokova, 13 poena, osam skokova i pet asistencija je dodao Rudy Gay, a 12 poena i 12 skokova Marc Gasol. Kod Bucksa Brandon Jennings je ubacio 26 poena uz sedam skokova, a Marquis Daniels 12 poena uz šest skokova.

Jazzeri teško stradali u Indianapolisu

Indiana Pacersi su sjajnom igrom slomili otpor Utah Jazza koji je odigrao jako loše prvo poluvrijeme i već tada izgubio šanse za pobjedu. Jazzeri su u prvih 24 minute ubacili 31 poen od čega samo osam u drugoj dionici te su na poluvremenu zaostajali visokih 53:31.

U ranoj fazi drugog poluvremena pokušavali su se vratiti u utakmicu, a kada nisu uspjeli, jednostavno su se predali i odlučili odmoriti svoje glavne zvijezde koje nisu bile na najvišoj razini u ovom susretu. Al Jefferson je bio posebno neraspoložen sa svega četiri poena i šutom iz igre 1/8.

"Pacersi su obrambeno jako dobra momčad. Vrlo brzo su nas izbacili iz ritma i oduzeli nam mogućnost uspostavljanja naše igre. Natjerali su nas na previše šuteva s istekom napada i to većinu od njih s perimetra", govorio je nakon susreta trener Jazzera Tyrone Corbin.

Pobjednika su predvodili Gerald Green u svojoj utakmici sezone s 21 poenom, Paul George s 20 poena i 11 skokova te George Hill s 20 poena, pet skokova i pet asistencija. Kod Utaha Derrick Favors je ubacio 16 poena i uhvatio devet skokova, a 12 poena je dodao Alec Burks.

Očekivane pobjede Clippersa, Celticsa i Sunsa

Los Angeles Clippersi su stigli do 19. ovosezonske pobjede i s New York Knicksima dijele titulu druge momčadi lige. U svojoj dvorani su s 93:77 očekivano nadigrali New Orleans Hornetse. Utakmica je bila i svečanog karaktera jer je Chris Paul uspio probiti granicu od 5.000 asistencija u karijeri postavši treći najbrži kome je to uspjelo. Brži su bili samo Magic Johnson i Isaiah Thomas. Clipperse su predvodili Blake Griffin s 18 poena i Jamal Crawford sa 17 poena i pet asistencija dok je Paul dodao deset poena i 11 asistencija. U sastavu poraženih Robin Lopez je ubacio 22 poena uz devet skokova, Anthony Davis 16 poena i pet skokova, a deset dodavanja je upisao Greivis Vasquez.

Raptorsi i dalje igraju bez Andree Bargnanija, ali bez njega i pobjeđuju. Upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu svladavši Detroit Pistonse 97:91, a ponovno su se istaknuli DeMar DeRozan i bivši igrač Cibone Alan Anderson. Gosti su podbacili s linije slobodnih bacanja promašivši ih čak 12, loše je odigrao Brandon Knight koji je iz igre šutirao 1/10 i tu leži dio razloga za poraz. DeRozan je susret završio s 23 poena dok je Anderson dodao 16 poena, a Jose Manuel Calderon čak 17 asistencija. Kod Pistonsa usamljen je bio Greg Monroe s 35 poena i deset skokova dok je 13 poena dodao Rodney Stuckey.

Wizardsi su na gostovanje kod Orlanda doputovali bez Bradleyja Beala koji je u posljednje vrijeme počeo pokazivati svoj neupitni talent, a tako oslabljeni nisu mogli do pobjede. Domaćin je slavio 90:83, no pobjedu neće pamtiti po dobrom. Na kraju susreta u teškom padu ozljedu je zaradio Glen Davis koji je prema prvim informacijama ozlijedio rame nakon teškog prekršaja Emeke Okafora. U ovom susretu Davis je ubacio 12 poena, ali uz šut iz igre slabih 6/18, a najbolji kod Magica bili su J.J. Redick sa 17 poena, Arron Afflalo i E'Twaun Moore s po 15 poena te Nikola Vučević s 13 skokova. Kod Wizardsa 20 poena je upisao Nene Hilario, 19 poena i šest asistencija Jordan Crawford, a 12 skokova je uhvatio Emeka Okafor.

Očekivanu pobjedu upisao je Boston na svom parketu protiv Cleveland Cavaliersa 103:91. S 40 poena je eksplodirao Paul Pierce koji je s 35 godina postao najstariji igrač Celticsa u povijesti koji je u regularnom dijelu utakmice ubacio 40 poena. U drugom poluvremenu je iz igre šutirao briljantnih 10/11 i bio je apsolutno nezaustavljiv. Cavsi su upisali peti uzastopni poraz, a osim Piercea za njega je zaslužan i Rajon Rondo još jednom dobrom utakmicom. Razigravač Celticsa je ubacio 20 poena i dodao osam asistencija. Kod Cavsa 22 poena je ubacio Kyrie Irving, 20 poena Tyler Zeller, a 11 poena i 12 skokova Tristan Thompson.

76ersi i dalje bez Jruea Holidaya nemaju šanse protiv ozbiljnijih protivnika. Ovaj put su ih nadigrali Houston Rocketsi i to s visokih 125:103. Problemi su se dodatno povećali kada je parket zbog ozljede morao napustiti i Evan Turner što bi moglo dodatno utjecati na skore prezentacije Philadelphije. U vrlo dobroj predstavi Rocketsa istaknuli su se James Harden s 33 poena i sedam asistencija, Jeremy Lin s 18 poena i šest asistencija te Omer Asik sa 17 poena i 15 skokova. Kod Philadelphije Nick Young je ubacio 21 poen, a 20 poena, šest skokova i šest asistencija je dodao Dorrell Wright.

Bobcatsi nastavljaju s frustrirajućim nastupima. Na gostovanju u Phoenixu odigrali su još jednu mizernu utakmicu, upisali poraz 121:104 i tako nastavili seriju utakmica bez pobjede koja se popela na čak 13. Bobcatsima nije pomogla niti nadahnuta predstava rookieja Michaela Kidd-Gilchrista koji je ubacio 25 poena uz 12 skokova te Kembe Walkera koji je upisao 27 poena i šest asistencija. Domaćini su bili vrlo dobri i na kraju su uvjerljivo slavili. Predvodili su ih Shannon Brown s 26 poena, Goran Dragić s 21 poenom i 11 asistencija te Jared Dudley s 20 poena i pet asistencija.

Sacramento Kingsi su prekinuli niz od pet uzastopnih poraza svladavši na svom parketu Golden State Warriorse u susretu bez obrana 131:127. Ove sezone odlični Warriorsi upisali su tako i drugi poraz u drugom ovosezonskom dvoboju protiv divizijskog rivala. Warriorsi su imali čak trojicu igrača s 28 ili više poena dok su Kingsi imali sedmoricu dvoznamenkastih u susretu velikih brojki. Kod pobjednika su bolji od ostalih bili DeMarcus Cousins s 24 poena, sedam skokova i pet asistencija, Aaron Brooks s 23 poena i pet asistencija dok je skakački sjajan posao obavio Jason Thompson koji je uz deset ubačenih poena upisao 15 skokova. Kod Warriorsa 32 poena i šest skokova ostvario je Stephen Curry, 29 poena, osam skokova i pet asistencija David Lee, a 28 poena i sedam skokova Jarrett Jack.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.12.2012. u 13:01
    Gledao sam sinoc cijeli mec Rocketsa i Sixersa i došao do zaključka da je onaj Harden fenomenalan igrač, lakoća kojom se on rješava protivnika je nevjerojatna i kada uputi šut za tri u situacijama kada je otvoren ili kada je to potrebno po svoju momčad neće tako lako promašiti! Kompletan i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.12.2012. u 12:09
    je je..Nek stane u red iza Carmela.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.12.2012. u 10:20
    Vrijeme je: Durant MVP
    Obrisan korisnik

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies