Košarka

Video: Thunder pregazio Nuggetse u derbiju Zapada, James se upisao u povijest

Branimir Korać • četvrtak, 17.01.2013.
Video: Thunder pregazio Nuggetse u derbiju Zapada, James se upisao u povijest
Foto: EPA

Deset NBA susreta bilo je na programu u srijedu, a oni na papiru najzanimljiviji nisu bili jednako tako neizvjesni na parketu. Oklahoma i San Antonio lakoćom su slavili na svojem parketu dok je uvjerljiv isto tako bio i Miami na gostovanju...

Peta uzastopna pobjeda Thundera, Nuggetsi pali u derbiju Zapada

Oklahoma City Thunder je upisao novu pobjedu i potvrdio je visoku formu. Ovaj put je na svom parketu svladao Denver Nuggetse i to bez ikakvih problema 117:97.

Nuggetsi su se vrlo brzo našli u visokom zaostatku i Scott Brooks nije imao potrebe koristiti usluge Kevina Duranta i ostatka startne petorke te ih dodatno trošiti i mogao im je pružiti neočekivani odmor.

Već prva četvrtina je ponudila dominaciju Thundera te najavu da će Nuggetsi vrlo teško do pobjede. Tu je Oklahoma pobjegla na 32:19, briljirao je Russell Westbrook sa 16 poena u tih 12 minuta i Nuggetsi su bili u problemima.

U nastavku susreta nije bilo većih promjena i uoči posljednje četvrtine već je bilo 25 poena razlike za Oklahomu i starteri su mogli na odmor.

"Znali smo da Denver dolazi dosta istrošen, prošlu večer je igrao produžetak i zato smo odlučili igrati čvrsto i natjerati ih na što više igre pod pritiskom. Russell je briljirao, odlično je šutirao, kada bi ga pokušali striktnije čuvati išao bi na prodor, bio je prava noćna mora za Nuggetse", govorio je nakon susreta Kevin Durant.

Westbrook je ubacio 32 poena, a po 20 su dodali Kevin Durant i Kevin Martin. Kod Denvera 16 poena i devet skokova upisao je Kosta Koufos, 15 poena JaVale McGee, a deset asistencija Andre Miller.

Spursi nedodirljivi na domaćem parketu, 13. uzastopna pobjeda

S odličnim igrama nastavili su San Antonio Spursi koji su ugostili Memphis Grizzliese i lakoćom ih svladali s visokim rezultatom 103:82. Jednako kao i Thunder, Spursi su također pokazali dominaciju, odradili vrhunski meč te na kraju zasluženo slavili protiv teškog protivnika.

Za razliku od Denvera u Oklahomi, Memphis je dobro otvorio utakmicu i nije se našao u minusu od samog početka, međutim nakon tog otvaranja, Spursi su potpuno preuzeli kontrolu.

Već do poluvremena su napravili preokret i preuzeli vodstvo da bi u drugom poluvremenu potpuno nadigrali Grizzliese i odjurili do pobjede vjerojatno lakše nego što su i sami očekivali.

"Naša obrana je bila vrlo loša, igrači nisu držali svoje pozicije i bilo ih je posvuda. Rotacija je bila loša i u obrani smo prečesto dolazili u pozicije da imamo igrača tamo gdje on ne bi smio biti", razočarano je komentirao obrambenu igru svoje momčadi trener Memphisa Lionel Hollins.

U ujednačenoj domaćoj momčadi najistaknutiji su bili Tim Duncan s 19 poena, osam skokova i pet blokada i Tony Parker sa 17 poena i 11 asistencija. Kod Memphisa Rudy Gay je ubacio 17 poena uz osam skokova, a 12 poena je dodao Marc Gasol.

James preko 20 tisuća poena i pet tisuća asistencija

LeBron James je odradio još jednu utakmicu na vrhunskoj razini, a susret protiv Golden State Warriorsa ostat će mu u sjećanju po dva ogromna dostignuća. Kao najmlađi u povijesti prešao je granicu od 20 tisuća poena i od pet tisuća asistencija.

Da bi jedan od najboljih igrača svijeta bio još zadovoljniji, Miami je slavio na teškom gostovanju i to limitiravši domaćina na malih 75 poena što baš i nije najlakši posao.

Susret je bio posve izvjestan u svom većem dijelu, domaćin se nije mogao nositi s raspoloženim Miamijem koji je od početka imao kontrolu nad utakmicom, a kada je u trećoj četvrtini pobjegao na 78:44, bilo je jasno da će gosti do pobjede.

Slavljenik James je susret završio s 25 poena, deset asistencija i sedam skokova, odličan je bio i Dwyane Wade s 15 poena, osam skokova, šest asistencija i pet osvojenih lopti dok je Udonis Haslem dodao deset skokova. U porazu 92:75 domaćine su predvodili Jarrett Jack sa 16 poena, David Lee s 12 poena i 11 skokova te Carl Landry s deset poena i 11 skokova. Izostanak Stephena Curryja ipak je bio preveliki hendikep.

Atlanta prekinula seriju Netsa i bez suspendiranog Smitha

Težak poraz u Chicagu donio je dosta nervoze u redove Atlanta Hawksa te je Josh Smith potjeran s treninga i suspendiran na jednu utakmicu od strane čelnika klupa. Ipak, to se nije odrazilo na nastup protiv Brooklyn Netsa.

Hawksi su i bez svojeg najboljeg igrača odradili dobru utakmicu, prekinuli niz od sedam pobjeda Brooklyna i sa 109:95 upisali vrijednu pobjedu.

Za razliku od kobnog gostovanja u Chicagu, Atlanta je odradila odlično prvo poluvrijeme, posebno napadački te je na odmoru već imala visokih 56:40. Netsi su se teško nosili s brzom igrom Hawksa koji su jurili na pogon raspoloženog Jeffa Teaguea.

"Potpuno smo iscrpljeni. Uništili su nas brzom igrom, potpuno su nas pretrčali. Nadigrali su nas u svakom aspektu igre. Bili su jako agresivni, imali odličan protok lopte i bez Josha Smitha su izgledali sjajno. Morate se zamisliti kako će tek izgledati kada dodaju igrača njegovog kalibra", komentirao je trener Netsa PJ Carlesima koji će ponovno na Hawkse već u petak.

Prvo ime utakmice bio je Jeff Teague s 28 poena i 11 asistencija, Devin Harris je dodao 18 poena i pet asistencija, Al Horford 17 poena i 13 skokova, a Zaza Pachulia 13 poena, 11 skokova i osam asistencija. Kod Netsa Brook Lopez je ubacio 22 poena uz devet skokova, a Joe Johnson 15 poena.

Bullsi u produžetku do pobjede u Torontu

Chicago Bullsi odnose pobjedu iz Toronta gdje su u produžetku bili bolji sa 107:105. U regularnom dijelu Amir Johnson je promašio jedno slobodno bacanje 11 sekundi prije kraja i tako propustio donijeti pobjedu domaćinu, Belinelli nije zabio u posljednjem napadu Chicaga i odluka je pala u produžetku. Tamo je slavlje Bullsima donio Luol Deng ubačajem tri sekunde prije kraja. Briljantnu utakmicu odradio je sve raspoloženiji Carlos Boozer koji je ubacio 36 poena uz 12 skokova, Luol Deng je dodao 19 poena, sedam asistencija i šest skokova, a Joakim Noah 16 poena i 14 skokova. Kod Toronta Alan Anderson je ubacio 27 poena uz pet skokova, Kyle Lowry 26 poena uz sedam asistencija i pet skokova dok je Johnson uhvatio deset skokova.

Veliki napredak ove sezone pokazao je Nikola Vučević koji je nastavio s odličnim igrama i protiv Indiana Pacersa. Orlando je svladao jednu od boljih momčadi Istoka 97:86 u još jednoj odličnoj večeri svojeg centra koji je upisao 16 poena i 15 skokova. Dobro mu se pridružio Arron Afflalo koji je dodao 15 poena, pet skokova i pet asistencija. U sastavu poraženih Paul George je bio bolji od ostalih s 20 poena i deset skokova, a 15 poena i šest asistencija je dodao George Hill.

U odličnoj formi igraju New Orleans Hornetsi koji su se preporodili povratkom Erica Gordona (ovaj put nije igrao). U posljednjih sedam utakmica upisali su čak šest pobjeda, a posljednja je stigla na gostovanju kod Bostona 90:78. Bio je to ujedno i prvi dvoboj rookieja Hornetsa Austina Riversa protiv oca na klupi Bostona Doca Riversa. Prva runda je pripala sinu koji je susret završio s osam poena. Najbolji kod Hornetsa bili su Al-Farouq Aminu s 18 poena i devet skokova, Robin Lopez sa 17 poena i šest skokova, Greivis Vasquez s 15 poena i 11 skokova te Anthony Davis s deset poena i deset skokova. Kod Celticsa Kevin Garnett je ubacio 15 poena, Paul Pierce 12 uz deset skokova, a Rajon Rondo je dodao 11 asistencija.

Kada je James Harden neraspoložen i kada mu malo toga polazi za rukom, Houston Rocketsi su u problemima. Tako je bilo u dvoboju protiv Dallasa u kojem je Harden šutirao 5/23, blokirano mu je posljednje polaganje nakon kojeg su Mavsi otišli do pobjede. Unatoč tome, Houston se dugo držao, no nije preživio Hardenovu lošu večer. Susret je unatoč lošem šutu završio s 20 poena, osam skokova i sedam asistencija, Jeremy Lin je dodao 19 poena, Omer Asik 12 poena i 15 skokova, a Greg Smith deset skokova. Kod Dallasa Dirk Nowitzki je ubacio 19 poena uz osam skokova, Shawn Marion 18 poena uz devet skokova, OJ Mayo 18 poena (3/14 iz igre) uz osam asistencija i šest skokova te Elton Brand 11 poena i deset skokova.

Sacramento Kingsi su preživjeli posljednji napad Washington Wizardsa i odnijeli su pobjedu 95:94. Tyreke Evans je jednim pogođenim slobodnim bacanjem donio prednost Kingsima 11 sekundi prije kraja susreta, Washington je imao posljednji napad, ali pokušaj Bradleyja Beala nije bio precizan. Po 21 poen u pobjedi Kingsa ubacili su Tyreke Evans, DeMarcus Cousins i John Salmons. Cousins je dodao i 16 skokova i pet asistencija, a Evans osam skokova i osam asistencija. Kod Wizardsa Beal je upisao 26 poena i šest skokova, Kevin Seraphin 16 poena, a John Wall 14 poena i deset asistencija.

Terry Stotts je malo promijenio rotaciju i dao priliku s klupe nekim drugim igračima, međutim to nije pomoglo starterima Blazersa. Ponovno je sav teret pao na njihova leđa, a umor se sve više osjeća i Cleveland Cavaliersi su to znalački iskoristili. Slavili su u Portlandu 93:88 u sjajnoj večeri aktualnog rookieja godine Kyriea Irvinga koji je ubacio 31 poen uz pet dodavanja dok je 19 poena i 14 skokova dodao Tristan Thompson. Kod Portlanda Nicolas Batum je imao 23 poena i 12 skokova, Wesley Matthews 17 poena i šest skokova, LaMarcus Aldridge 15 poena i deset skokova te JJ Hickson 13 poena i 11 skokova.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 15:53
    mislim da tko god je objavio onaj clanak o njemu da je preplacen moze to isprintat i pojest :D carlos svima pokazuje kakav je igrac..svaka cast majstore..samo tako nastavi..lik zasluzuje all star nastup prije garnetta i takvih koji su pozvani..ali dobro..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 15:23
    bit ce da i boozer cita sportnet, covjek je poludio nakon tog clanka, ziva istina.. :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 15:03
    Boozer je proigral nakon objavljivanja one teme na portalu o preplacenim nba igracima! :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 14:30
    mislim da će ove godine doigravanje zapada biti zanimljivije nego ikada. Moram se privikavat na ritam zivota kakav imaju pekari!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 13:47
    neviđena gužva na zapadu, bit će ludilo u borbi za doigravanje..
    Obrisan korisnik

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies