Košarka

Video: Pacersi imaju recept za Heat, Gay odličan u debiju protiv Clippersa

Branimir Korać • subota, 02.02.2013.
Video: Pacersi imaju recept za Heat, Gay odličan u debiju protiv Clippersa
Foto: EPA

Bogat NBA program donio je niz zanimljivih susreta, a derbi večeri igran je u Indianapolisu gdje je Indiana ugostila i ponovno svladala Miami Heat. Visoku pobjedu upisao je Toronto protiv Clippersa uz odličan debi Rudyja Gaya, a dobar prvi nastup u novom dresu imao je i Tayshaun Prince u pobjedi Memphisa...

Pacersi na krilima Westa ponovno bolji od Miamija

Indiana Pacersi su upisali i drugu ovosezonsku pobjedu protiv Miamija. Najveće zasluge za nju idu Davidu Westu koji je odigrao odličnu utakmicu i s 30 poena uz odličnih 12/15 iz igre predvodio je svoju momčad.

Ključ pobjede bio je u zaustavljanju brze tranzicije Miamija koji ovaj put nije dolazio do laganih poena u kontranapadu kao što to često čini. Pacersi su ih natjerali na igru na postavljenu obranu, vrlo dobro su se branili i stigli su do pobjede 102:89.

Nakon prve četvrtine Miami nije niti jednom stigao do poravnanja, a kada je Indiana na početku drugog poluvremena povela serijom 6:0 59:45, do kraja susreta niti jednom nije dopustila momčadi Erika Spoelstre da se spusti ispod dvoznamenkastog zaostatka.

"Dobro je pobijediti Miamija, ali moramo ostati na zemlji. Mislim da nam prilično odgovara njihov način igre, ali moramo biti svjesni da su jako težak protivnik i sigurno će se za sljedeći susret još bolje pripremiti i pokušati nam prirediti neko iznenađenje", rekao je nakon susreta West.

Osim njega koji je uz tih 30 poena upisao i sedam skokova i pet asistencija, istaknuli su se i Paul George s 15 poena, šest skokova i šest asistencija te Lance Stephenson s 15 poena. Kod Miamija LeBron James je ubacio 28 poena uz šest skokova, a Dwyane Wade 17 poena uz šest skokova i pet asistencija.

Brooklyn se namučio protiv oslabljenih Bullsa

Iako su igrali bez Carlosa Boozera, Derricka Rosea i Joakima Noaha, Chicago Bullsi su do posljednjih trenutaka bili u igri za pobjedu protiv Brooklyn Netsa. Ipak, gosti s kratkom rotacijom nisu mogli do pobjede i Netsi su očekivano slavili 93:89.

Početak susreta nije dao naznake da bi se mogla voditi tako neizvjesna borba, Netsi su se brzo odbojili, ali Chicago je uspio do poluvremena uhvatiti domaćina i većim dijelom treće četvrtine biti u vodstvu. U posljednje dvije minute Bullsi su se približavali na dva poena zaostatka, ali nisu mogli i bliže, Andray Blatche, Gerald Wallace i CJ Watson su održali prednost na strani Netsa koji na kraju odnose pobjedu.

Bullsi su se nadali kako će u ovom susretu moći računati barem na Noaha, no on ne želi požurivati povratak na parket. "Mislim da se brže oporavljam nego prošli put kada sam zbog ove ozljede propustio 18 utakmica. Za razliku od tada, pametniji sam i znam što moram raditi. Znam da se moram oporaviti jer da sam nastavio igrati, izostanak može biti još duži", rekao je Noah.

Netse su u ovom susretu predvodili Brook Lopez s 20 poena, Joe Johnson i MarShon Brooks s po 13 poena te Gerald Wallace s 13 skokova. Kod poraženih svih 48 minuta morali su igrati Luol Deng i Taj Gibson, a Nate Robinson i Jimmy Butler su svaki odradili više od 40 minuta. 18 poena i šest skokova upisao je Luol Deng, a 18 poena je dodao Marco Belinelli. Nate Robinson je susret završio s 12 poena i 11 asistencija.

Anthony predvodio Knickse do treće pobjede u nizu

New York Knicksi su odličnom obranom u drugom poluvremenu slomili otpor Milwaukee Bucksa i stigli do pobjede 96:86. U prvom dijelu nisu briljirali, Bucksi su imali prednost i od 12 poena razlike, ali nakon odmora su promijenili pristup utakmici, zaigrali puno čvršće u obrani i stigli do preokreta.

Serija 11:2 s kraja treće četvrtine i na početku posljednje četvrtine je presudila pobjednika. Tu su Knicksi napokon stigli do preokreta i vodstva i do kraja susreta više ga nisu ispuštali.

"Moramo shvatiti zbog čega ne ulazimo dobro u utakmicu i zašto se mučimo u obrani na početku. Kasnije igramo dobru obranu i ostavljamo protivnika na niskom postotku šuta. U napadu ćemo promašivati neke šuteve, toga smo svjesni, zato moramo igrati dobru obranu, a mislim da je u posljednjih šest-sedam utakmica većim dijelom susreta i igramo", rekao je nakon susreta Carmelo Anthony.

Anthony je ubacio 25 poena uz osam skokova i šest asistencija čime je i 31. utakmicu zaredom ubacio najmanje 20 poena. 17 poena i sedam skokova dodao je Amare Stoudamire, 17 poena i pet skokova JR Smith, a čak 20 skokova Tyson Chandler. Kod Bucksa Ersan Ilyasova je ubacio 19 poena uz sedam skokova, a 16 poena uz pet skokova Monta Ellis. Larry Sanders je uhvatio deset skokova, ali je iz igre šutirao 0/6.

Raptorsi pregazili Clipperse, debitirao Rudy Gay

Bez ozlijeđenog Chrisa Paula i suspendiranog Matta Barnesa Los Angeles Clippersi su upisali težak poraz 98:73 na gostovanju kod Toronto Raptorsa.

Prvu utakmicu u dresu Raptorsa odigrao je Rudy Gay i odmah je predvodio strijelce svoje nove momčadi s 20 poena ušavši s klupe uz ovacije s tribina.

Bila je to jednosmjerna utakmica od sredine druge četvrtine kada su Raptorsi od 27:27 do poluvremena pobjegli na visokih 46:30. U drugom dijelu je ta prednost rasla i u jednom trenutku iznosila čak plus 32.

"Igrači su bili jako napaljeni na ovu utakmicu, pod svaku cijenu su željeli pobjedu protiv Clippersa", rekao je Dwane Casey, a Rudy Gay je bio posebno motiviran. "Jako sam sretan što su me navijači ovako dočekali, s ovakvim navijanjem jednostavno vas tjeraju da igrate odlično. Imam sjajne suigrače, svi su mi pomogli, pronalazili me u pravo vrijeme i pobrinuli su se da ne izgledam loše na parketu."

Gay je ubacio 20 poena uz šut 8/16 iz igre, Amir Johnson je dodao 19 poena i 16 skokova, DeMar DeRozan 19 poena i sedam asistencija, a Aaron Gray 12 skokova. Kod gostiju Blake Griffin je upisao 17 poena i devet skokova, a Jamal Crawford 12 poena i pet asistencija.

Lakersi i Mavericksi slavili u gostima

Portland Trail Blazersi gostovali su u Salt Lake Cityju kod Jazzera i upisali poraz 86:77. Ponovno se pojavio isti problem koji Blazerse muči veći dio sezone, loše su otvorili utakmicu i ušli u visok zaostatak te su morali hvatati protivnika. Ovaj put u tome nisu uspjeli iako su uspjeli smanjiti visokih 17 poena zaostatka iz treće dionice na svega minus pet četiri minute prije kraja. Ipak, Jazzeri su se uspjeli obraniti i nisu dozvolili preokret. Al Jefferson ih je predvodio s 21 poenom i deset skokova, Paul Millsap je dodao 15 poena, a Derrick Favors 12 skokova. Kod Portlanda Damian Lillard je ubacio 26 poena uz pet asistencija, a LaMarcus Aldridge 16 poena uz deset skokova.

Nakon gubitka Rajona Ronda, Celticsi su ostali i bez Jareda Sullingera do kraja sezone, međutim to ih nije spriječilo da upišu pobjedu protiv Orlanda. Dominacija na krilima Paula Piercea i Kevina Garnetta odvela ih je do pobjede 97:84 protiv protivnika koji također ima problema s ozljedama ključnih igrača. Njima su nedostajali najbolji strijelci Aron Afflalo i Glen Davis, drugo poluvrijeme su igrali bez Jameera Nelsona i nisu mogli do pobjede. Strijelce Bostona predvodio je Jeff Green sa 17 poena, Paul Pierce je dodao 14 poena, 11 skokova i sedam asistencija, Kevin Garnett 14 poena i deset skokova, a Courtney Lee 14 poena, pet skokova i pet asistencija. Kod Orlanda JJ Redick je upisao 15 poena i pet asistencija, Nikola Vučević 14 poena i 14 skokova, Andrew Nicholson 14 poena i deset skokova, a 14 poena je dodao i E'Twaun Moore.

Philadelphia je posljednji put povezala dvije pobjede još u studenom, a sada su prekinuli taj niz bez uzastopnih pobjede. Uspjeli su na svom parketu svladati Sacramento Kingse 89:80 i tako ubilježiti dvije pobjede u nizu. U ovom susretu imali su 76ersi 19 poena viška da bi dopustili Kingsima da smanje na 73:72, no u završnici je domaćin ipk uspio sačuvati prednost i slaviti. Thaddeus Young je ubacio 23 poena uz 15 skokova, Jrue Holiday je ubilježio 21 poen uz sedam asistencija i šest skokova, a Nick Young je dodao 20 poena. Kod Kingsa Tyreke Evans je upisao 29 poena, Isaiah Thomas 24 poena uz pet asistencija, a DeMarcus Cousins 12 poena uz 12 skokova.

Detroit Pistonsi nisu mogli računati na Josea Manuela Calderona koji zbog problema s vizom nije bio u sastavu, no unatoč tome su svladali Cleveland Cavalierse bez većih problema 117:99. Susret nije bio posebno neizvjestan, Pistonsi su u drugom poluvremenu stigli do visoke prednosti koju su lakoćom održavali. Brandon Knight je još jednom briljirao s 20 poena, deset asistencija i šest skokova, Kyle Singler je dodao 20 poena i osam skokova, a Greg Monroe 18 poena i 16 skokova. Kod poraženih Tristan Thompson je upisao 19 poena i devet skokova, a Marreese Speights 17 poena i osam skokova.

Vrlo dobar debi u dresu Memphis Grizzliesa imao je Tayshaun Prince koji je pomogao svojoj novoj momčadi da upiše pobjedu protiv Washington Wizardsa. Wizardsi bez Bradleya Beala nisu imali dovoljno jako napadačko oružje protiv ponajbolje obrambene momčadi lige i upisali su poraz 85:76. Mike Conley je predvodio pobjednika s 18 poena i šest asistencija, Tayshaun Prince je dodao 14 poena, Marc Gasol 13 poena i 15 skokova, a Zach Randolph 11 skokova. Kod Washingtona Nene Hilario je upisao 14 poena i šest asistencija, a Emeka Okafor deset skokova.

Denver je stigao do šeste uzastopne pobjede svladavši na svom parketu New Orleans sa 113:98. Ovaj put nakon hvatanja dvoznamenkaste prednosti Nuggetsi nisu dopustili opuštanje i uspjeli su mirno dovršiti posao. S 24 poena i šest skokova predvodio ih je Andre Iguodala, a 21 poen i 13 asistencija dodao je Ty Lawson. Kod New Orleansa Ryan Anderson je ubacio 21 poen, Anthony Davis 13 poena uz deset skokova, 13 poena i devet asistencija je dodao Greivis Vasquez, a isti broj poena ubilježio je i Robin Lopez.

U još jednoj utakmici bez Dirka Nowitzkog Dallas Mavericksi su upisali pobjedu. Ovaj put na gostovanju kod Phoenix Sunsa koje su svladali 109:99 slomivši otpor domaćina u posljednjoj četvrtini. U drugom poluvremenu Mavsi su imali samo tri izgubljene lopte i to im je pomoglo da stignu do vrijedne pobjede. Najefikasniji je bio OJ Mayo s 20 poena čemu je dodao pet skokova, Darren Collison je dodao 19 poena, šest skokova i šest asistencija, Shawn Marion 14 poena i 11 skokova, a Elton Brand deset skokova. Kod Sunsa Shannon Brown je upisao 20 poena, a Goran Dragić 19 poena, devet asistencija i osam skokova.

Los Angeles Lakersi na gostovanju u Minneapolisu nisu mogli računati na Dwighta Howarda, ali unatoč tome uspjeli su slaviti 111:100. Odličan ulazak u utakmicu omogućio im je lakši posao, već na poluvremenu je bilo plus 15, no domaćin se nije predao. U posljednjoj četvrtini je u nekoliko navrata smanjio na pet poena zaostatka, ali to je najbliže što je došao. Pau Gasol je bio prvo ime susreta s 22 poena i 12 skokova, Antawn Jamison je dodao 18 poena i sedam skokova, Kobe Bryant 17 poena, 12 skokova i osam asistencija, a Earl Clark 13 poena i deset skokova. Kod Wolvesa Aleksej Šved je ubacio 18 poena (5/11 trica) uz šest asistencija, a Derrick Williams 15 poena uz devet skokova.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies