Košarka

Video: Spursi slavili na povratku Parkera, Lakersi poraženi s Bryantom i Gasolom

Branimir Korać • subota, 23.03.2013.
Video: Spursi slavili na povratku Parkera, Lakersi poraženi s Bryantom i Gasolom
Foto: EPA

Bogat NBA program obilježio je petak. Utakmica večeri završena je pobjedom Spursa u produžetku protiv Jazzera, a neočekivane poraze upisali su Memphis Grizzliesi u gostima kod New Orleansa i Los Angeles Lakersi na svom parketu protiv Washingtona...

Parker se vratio u pobjedi Spursa u produžetku

U 900. pobjedi Gregga Popovicha u NBA karijeri San Antonio Spursi su u produžetku svladali Utah Jazz 104:97. Utakmicu je obilježio i povratak Tonyja Parkera nakon ozljede i odmah ključna uloga razigravača Spursa.

Utah se dobro držala, praktički tri četvrtine bila u vodstvu, međutim u završnici su Spursi bili bolji i tek tricom sa sirenom Marvina Williamsa Jazzeri su izborili produžetak.

U produžetku nisu imali pravu šansu, od trice Leonarda na startu dodatnih pet minuta Spursi su imali kontrolu, a u završnici produžetka Parker nije dozvolio nikakvo iznenađenje i preokret Jazzera.

"Zglob je dobro, veći mi je problem predstavljala kondicija, definitivno sam umoran. Bila je to teška utakmica, prava play off utakmica, Utah se snažno bori da bi dohvatila osmu poziciju i doigravanje.Ovo je velika pobjeda iz dosta razloga, 900. je za Popa, Tim Duncan je preskočio Shaquillea O'Neala po broju skokova u karijeri, a ja sam se vratio. Bilo je teško jer nisam htio razbiti kemiju. Dečki su igrali jako dobro doma i pokušavao sam se samo uklopiti. Pop je pozvao nekoliko akcija za mene i ja sam se samo pokušao uklopiti", rekao je nakon susreta Parker.

Povratničku utakmicu je završio kao prvi strijelac San Antonija s 22 poena (8/13) i pet asistencija, Kawhi Leonard je dodao 21 poen (9/14) i osam skokova, slavljenik Tim Duncan 19 poena (4/13) i 16 skokova i pet asistencija, a Thiago Splitter deset skokova. Kod Jazzera Mo Williams je upisao 23 poena (9/17) i osam asistencija, a Al Jefferson 18 poena (9/23) i 13 skokova.

Pacersi obranom slomili Buckse

Milwaukee Bucksi su izdržali jedno poluvrijeme u Indianapolisu i onda su otišli u poraz. Indiana je sjajnom obranom slomila otpor Bucksa u trećoj četvrtini i slavila 102:78.

Obje momčadi nastupile su bez nekoliko važnih igrača, a Pacersi su se bolje snašli s tim izostancima. Tyler Hansbrough odlično mijenja Davida Westa dok gosti nisu mogli na pravi način nadoknaditi izostanke Mbah a Moutea i Ilyasove.

Izdržali su prvo poluvrijeme, na odmoru zaostajali tek dva poena, a onda su potpuno pali i izgubili treću četvrtinu 28:11 i otišli na kraju u uvjerljiv poraz.

"Nitko nije mogao ući u šutersku seriju. Naš postotak ubačaja je bio stvarno nizak. Neki su igrači imali vrlo slab postotak ubačaja i to je dalo Indianu priliku da se odvoji što nije propustila", rekao je nakon susreta centar Bucksa Samuel Dalembert koji je ubacio deset poena (5/13) uz 13 skokova.

Monta Ellis je s 22 poena (9/22) i šest asistencija bio najučinkovitiji kod gostiju, Larry Sanders je dodao 12 skokova, a potpuno su podbacili Brandon Jennings sa šutom 1/15, JJ Redick koji je šutirao 1/11 te Marquis Daniels uz šut 2/11. Kod Pacersa Hansbrough je ubacio 22 poena (8/14) uz 12 skokova, a Paul George 20 poena (7/15) uz osam skokova i šest asistencija.

Miamijev niz se nastavlja, upisana 25. pobjeda

Seriji Heata ne nazire se kraj, upisana je 25. pobjeda i sve je bliže rekord Lakersa od 33 uzastopne pobjede. 25. je stigla u susretu protiv Detroit Pistonsa koji su svladani 103:89 odličnom igrom Heata u drugom poluvremenu.

U prvih 24 minute Pistonsi su igrali dobro, imali su i 11 poena prednosti, ali nisu izdržali. Još su dobro odgovarali naletima Heata u trećoj dionici, no u posljednjoj četvrtini Miami je bio nezadrživ i odjurio je do glatke pobjede.

"Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, ali zato smo u drugom bili puno bolji i stvorili smo si dosta prilika za lagane poene nakon dobre obrane. Sviđa mi se kako smo završili utakmicu. Svejedno je protiv koga igramo, svi su opasni u ovo doba godine. Ili igramo protiv momčadi koja se očajnički bori za doigravanje i hvata pozicije ili igramo momčadi koja može nastupiti posve opušteno. U svakom slučaju moramo biti pravi da bi pobijedili", komentirao je Erik Spoelstra.

Još jednu u nizu odličnih utakmica odigrao je LeBron James koji je ubacio 29 poena (12/15) uz osam skokova i osam asistencija dok je Dwyane Wade dodao 19 poena (7/17). Kod gostiju Greg Monroe je ubacio 23 poena (10/19) uz 15 skokova i šest asistencija, a Jose Calderon 18 poena (7/11) uz sedam asistencija.

Blazersi slavili u Atlanti, nada u doigravanje živi

Iako imaju iznimno težak raspored do kraja sezone, Portland Trail Blazersi se ne predaju. Upisali su pobjedu i na gostovanju kod Atlanta Hawksa 104:93 i još uvijek imaju šanse za hvatanjem pozicija koje vode u doigravanje.

Do kraja sezone imaju najteži raspored u ligi, ali momčad Terryja Stottsa pokazala je borbeni duh i protiv svakog će biti težak protivnik. U Atlanti su Blazersi zaostajali 11 poena sredinom treće četvrtine, ali onda su počeli igrati odličnu obranu i do kraja susreta na krilima toga otišli su do pobjede.

"Ovo je kvalitetna gostujuća pobjeda protiv vrlo dobre play off momčadi. Jako sam zadovoljan našom obranom, pogotovo u drugom poluvremenu. Ponosim se igračima jer smo u zadnja dva susreta u gostima svladali Chicago i Atlantu što nije lako. Ova momčad se nikada ne predaje, bilo to tijekom utakmice ili sezone" rekao je Stotts.

Kod Blazersa Wesley Matthews je upisao 28 poena (10/17, trica 5/8), Damian Lillard 22 (8/16), LaMarcus Aldridge 20 (8/20) uz 13 skokova, a JJ Hickson 15 (6/10) uz deset skokova. U domaćem sastavu Josh Smith je upisao 24 poena (9/21) uz deset skokova, Jeff Teague 21 poen (8/11) uz sedam asistencija, a Al Horford 15 poena (7/18) uz 17 skokova i pet asistencija.

Oklahoma u finišu do pobjede, poraz Lakersa

Oklahoma je gostovala u Orlandu gdje je domaćin pružio dobar otpor, ali u završnici nije izdržao i Thunder je slavio 97:89. Minutu i pol do kraja susreta prednost Oklahome je bila malih 89:88, imali su domaćini i napad za preuzimanje vodstva, ali je Ibaka blokirao polaganje Nelsona. Durant i Westbrook nakon toga ubacuju slobodna bacanja, domaćin potpuno gubi koncentraciju i susret je odlučen. Kevin Durant je predvodio goste s 25 poena (7/14) i osam skokova, Russell Westbrook je dodao 19 poena (7/17), devet asistencija i šest skokova, a Serge Ibaka 14 poena (5/13), 13 skokova i pet blokada. Kod domaćina Moe Harkless je ubacio 25 poena (11/18) uz devet skokova, Jameer Nelson 16 poena (7/17) uz deset asistencija i pet skokova, a Tobias Harris deset poena (3/17) uz 15 skokova.

New York Knicksi su i matematički osigurali doigravanje gostujućom pobjedom kod Toronta 99:94. Nije to bila baš toliko neizvjesna utakmica koliko rezultat govori, imali su Knicksi kontrolu i na kraju su očekivano slavili. Raptorsi se još nadaju da bi mogli jakim završetkom sezone doći do doigravanja, ali s tri uzastopna poraza su se prilično udaljili od tog cilja. Knicksi su slavili na krilima Carmela Anthonyja koji je upisao 37 poena (14/31) i šest skokova te sjajnog veterana Kenyona Martina koji je dodao 19 poena (9/10) i 11 skokova. Kod Raptorsa utakmicu karijere odigrao je bivši Cibos Alan Anderson s 35 poena (11/18, trica 6/11) i šest skokova, DeMar DeRozan je dodao 18 poena (7/14), a Kyle Lowry deset asistencija. Rudy Gay je odigrao tek 14 minuta zbog problema s leđima.

Houston Rocketsi su već u tri četvrtine riješili pitanje pobjednika protiv Cleveland Cavaliersa i na kraju su uvjerljivo slavili 116:78. Već nakon tri četvrtine bilo je 87:61 i posljednju dionicu starteri Rocketsa mogli su na odmor kako bi spremniji dočekali dvoboj sa Spursima. James Harden ih je predvodio s 20 poena (5/9), Thomas Robinson je dodao 15 poena (6/7) i šest skokova, Omer Asik 13 poena (6/8) i 11 skokova, a Greg Smith 13 skokova. Kod neraspoloženih Cavsa Shaun Livingston je ubacio 14 poena (5/10), a Wayne Ellington 13 (6/13).

Iznenadili su New Orleans Hornetsi pobjedom protiv Memphisa 90:83. Malo je nedostajalo da se Grizzliesi vrate nakon zaostatka 76:60 u posljednjoj dionici, bili su dvije minute prije kraja na malih 83:81, ali onda je skok u napadu uhvatio Anthony Davis, a Greivis Vasquez ubacio tricu i povratka nije bilo. Prvo ime susreta bio je Robin Lopez s 23 poena (9/12) i deset skokova, a Davis je dodao 18 poena (8/14) i 15 skokova. Kod poraženih Mike Conley je ubacio 20 poena (5/13) uz pet skokova, a Marc Gasol 16 poena (7/13) uz šest skokova.

Dallas vodi žestoku borbu za doigravanje u izjednačenoj konkurenciji na Zapadu i trebala mu je pobjeda protiv Bostona. Do nje je u konačnici i došao, slavio je 104:94 u utakmici koju su obilježile ovacije za jednog člana Celticsa - Jasona Terryja. Terryjev povratak u Dallas nije protekao u njegovoj dobroj igri, bio je prilično samozatajan i zaustavljen je na osam poena. Dallas su predvodili Brendan Wright s 23 poena (11/16) i osam skokova, Dirk Nowitzki s 22 poena (8/15) i sedam skokova, a značajan skakački udio pružio je Shawn Marion koji je uz 11 poena (3/7) uhvatio 13 skokova. Kod Celticsa po 16 poena ubacili su Brandon Bass (4/9 i 11 skokova), Paul Pierce (5/9 i pet skokova) te Kevin Garnett (5/10 i 12 skokova).

Sunsi su učvrstili posljednju poziciju na Zapadu visokim domaćim porazom od Minnesote 117:86. Još jedna vrlo loša predstava Sunsa koji su već na poluvremenu bili u minusu 67:39 i bilo je samo pitanje s kolikom će razlikom u konačnici izgubiti. Među sedmoricom dvoznamenkastih strijelaca Minnesote istaknuli su se Andrej Kirilenko s 20 poena (6/10) i sedam skokova, Dante Cunningham s 18 poena (8/11) i osam skokova te Greg Stiemsma s 14 poena (6/10) i deset skokova. Kod Sunsa Luis Scola je ubacio 17 poena (7/13) uz 12 skokova, a Goran Dragić 13 poena (5/12) uz deset asistencija.

Neočekivani udarac u borbi za doigravanje dobili su Lakersi koji su na svom parketu poraženi od Washington Wizardsa 103:100 i to u susretu u kojem su vodili i 18 poena razlike u drugom poluvremenu. S Bryantom i Gasolom na parketu Lakersi su to trebali glatko dobiti, ali su na kraju podbacili i otišli u poraz. U završne dvije minute Nene je ubacio pet poena u nizu i donio Wizardsima prednost 99:97, zatim je izborio prekršaj u napadu Metta World Peacea da bi nakon toga i Bryant promašio, a Wall s linije slobodnih bacanja zadržao prednost. Trevor Ariza je odigrao jednu od boljih utakmica u sezoni s 25 poena (9/15, 7/12 trica), Wall je dodao 24 poena (9/19) uz 16 asistencija i šest skokova. Kod Lakersa Bryant je ubacio 21 poen (8/18) uz 11 asistencija, a Dwight Howard 20 poena (8/9) uz 15 skokova.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido23.03.2013. u 12:00
    ¨Ovo je velika pobjeda iz dosta razloga, 900. je za Popa, Tim Duncan je preskočio Shaquillea O'Neala po broju skokova u karijeri, a ja sam se vratio.¨ - TP
    nido

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies