Rukomet

Červar i Stanić na putu Zagrebašima

Damir Žbulj • nedjelja, 18.03.2012.
Červar i Stanić na putu Zagrebašima
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba igraju u Skoplju prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Metalurga. Na suprotnoj strani terena naći će se Lino Červar i njegovi borbeni rukometaši predvođeni jednim od najboljih svjetskih vratara u ovom trenutku, Darkom Stanićem.

Čitava sezona Zagrebaša sažet će se u ove dvije utakmice s makedonskim predstavnikom u elitnom rukometnom natjecanju. Iako je primarni cilj ostvaren, osvojeno je drugo mjesto u skupini, iza aktualnog europskog prvaka, ova dva okršaja odredit će uspješnost čitave sezone.

Maestralnom pobjedom u Barceloni, ali i u susretima sa Chamberyjom i Schaffhausenom, CO Zagreb pokazao je kako ove sezone može svladati svakog suparnika, ali sve to moraju potvrditi u ova dva dvoboja.

Horvat se ne boji Stanića

"Pokazao je kako u odličnoj formi. Dobro se postavlja, brz, a ima i dobru komunikaciju s obranom. Nepredvidljiv je i mi ćemo morati biti izuzetno koncentrirani pri svakom šutu. No, i naši vratari, i Šego i Pešić u odličnoj su formi u posljednje vrijeme, rastu iz utakmice u utakmicu i mislim da će biti podjednako dobri," osvrnuo se na vratare kapetan CO Zagreba Zlatko Horvat.

Na početku sezone kao veliki uspjeh zacrtan je plasman u četvrtinu finala Lige prvaka i stvarno bi bilo veliko razočaranje ukoliko hrvatski prvak ne bi iskoristio ovu odličnu priliku i preko makedonskog predstavnika osigurao mjesto među osam najboljih europskih rukometnih ekipa.

Iste ekipe već su u dva navrata ove sezone odmjerile snage, u regionalnoj SEHA ligi, no ovo će biti dvoboji nakon kojih nema popravnog, nakon kojih će jedna ekipa završiti svoj europski put. Ulog je veliki i pritisak je, barem što se toga tiče, na strani Zagrebaša.

Susret u Varaždinu proteklog vikenda sigurno nije bio pravo mjerilo snaga, jer je Červar sakrio svoje adute, ali onaj prvi ovosezonski okršaja u Skoplju, kada je u utakmici s malim brojem pogodaka, ishod bio izjednačen (19:19), mogao bi biti pokazatelj kakva nas utakmica očekuje i ove nedjelje.

"Mi u Skoplje ne idemo samo po pozitivan rezultat. pokušat ćemo i tamo ostvariti pobjedu. Ne smijemo se zavaravati, očekuju nas dvije teške i zahtjevne utakmice. Bit će sigurno na knap, ali vjerujem kako ćemo ipak mi biti ti koji će završiti među osam najboljih u Europi," optimistično je kazao trener Obrvan prije puta u Makedoniju.

Lino i navijači

Skopska dvorana u kojoj se igra dvoboj rasprodana je u samo tri sata. Sedam tisuća grlatih Makedonaca bodrit će Metalurg ne putu prema pozitivnom rezultatu, a atmosferu je dodatno zapalio i Lino Červar: "Naša publika bit će nam najveća motivacija. Znam da će biti fenomenalna atmosfera i molim sve navijače da se u dvorani pojave s dresovima, majicama i šalovima ili Metalurga ili Makedonije."

Metalurg je u skupini s HSV-om, slovenskim prvakom Cimosom, Wislom, Constantom i St. Petersburgom osvojio treću poziciju. NA svom parketu bili su uvijek opasni, jedinu pobjedu upisali su Duvnjak, Vori i Lacković, no 23:25 za HSV dovoljno govori o kakvom se suparniku radi.

Osim fenomenalnog Stanića na vratima te još nekolicine dobrih igrača, glavo oružje Metalurga u borbi sa Zagrebom bit će bivši hrvatski izbornik, ali i bivši trener Zagrebaša, legendarni Lino Červar, koji je na sebi svojstven način najavio ovaj okršaj: "Protiv Zagreba moramo imati isti pristup utakmici kao i protiv Hamburga. Borimo se praktički protiv reprezentacije Hrvatske, ali pritisak je na njima. Oni moraju pobijediti i ne mogu si priuštiti poraz od nas."

"Zagareb je odličan u kontri, to je njihovo najjače oružje i sigurno će pokušati iskoristiti sve naše pogreške. Moramo biti strpljivi, igrati hrabro, ali i mudro. Kombinirat ćemo 6-0 i 5-1 obranu, a ekipa koja će nametnuti svoj stil igre, uz čvrstoću u obrani, bit će bliže pobjedi," zaključio je za kraj osebujni Lino.

Liga prvaka, osmina finala:
Metalurg Skoplje - Croatia osiguranje Zagreb, 17 sati

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Orlen Wisla Plock24:36Kiel
Kadetten27:36Atletico de Madrid
Abanca Ademar Leon31:28Telekom Veszprem
Füchse Berlin32:30HSV Hamburg
IK Sävehof25:34Kobenhavn
Metalurg Skoplje19:18RK Zagreb
Montpellier30:28Barcelona
Kiel27:24Orlen Wisla Plock
Barlinek Industria Kielce27:26Cimos Koper
Cimos Koper25:23Barlinek Industria Kielce
Kobenhavn26:24IK Sävehof
RK Zagreb26:21Metalurg Skoplje
Atletico de Madrid26:30Kadetten
Barcelona36:20Montpellier
HSV Hamburg23:24Füchse Berlin
Telekom Veszprem27:25Abanca Ademar Leon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 15:10
    Bit će gadna tekma, metakurg igra najjaču obranu u ligi prvaka što i pokazuje najmanji broj primljenih golova a kad se tome doda da ih vodi Lino koji je na neki način na rukometnu scenu i izveo igrače Zagreba postaje jasnije da neće biti lako pobjediti ali nije ni Obrvan vesla siso...Lino kaže da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 14:40
    Ajmo Zagreb!Razbijte ovaj Metalurg!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 13:34
    Zao mi je doslo vrijeme za placanje racuna
    Obrisan korisnik
  • nido18.03.2012. u 13:11
    ...ajmo Zagreb rjesit to vec u prvoj tekmi... :-DDD
    nido