Košarka

Video: Povratnik Anthony odveo Knickse do pobjede nad bivšim klubom, Lakersima 12. poraz

Igor Šestak • ponedjeljak, 10.12.2012.
Video: Povratnik Anthony odveo Knickse do pobjede nad bivšim klubom, Lakersima 12. poraz
Foto: EPA

NBA liga ponudila je u nedjelju navečer šest utakmica. Lakersi su doživjeli još jedan poraz iako je Kobe ponovno zabio preko 30 poena, dok su Knicksi pobjedom nad Nuggetsima na krilima povratnika Anthonyja zadržali maksimalan učinak u svojoj dvorani. Uspješni su bili i košarkaši OKC-a koji trenutno imaju najdužu pobjedničku seriju u ligi, a Bucksi su Netsima nanijeli četvrti uzastopni poraz. Igrači s klupe donijeli su još jednu pobjedu Clippersima, a Sunsi niz poraza nisu uspjeli prekinuti niti u domaćoj utakmici protiv Magica.

Bryant ponovno preko 30, Lakersi ponovno izgubili

Utah Jazz (12-10) u petak su koš Toronto Raptorsa zatrpali sa 131 poenom, a dva dana kasnije doputovali su u goste Los Angeles Lakersima (9-12), njima zabili 117 poena te im nanijeli još jedan poraz. Momčad iz Salt Lake Cityja imala je šest igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a Lakersima nisu pomogla niti 34 poena Kobea Bryanta. Zanimljivo, Kobe je trenutno najbolji strijelac lige (28,4 poena po utakmici), ali Lakersi su u deset utakmica u kojima je on zabio 30 ili više upisali tek jednu pobjedu.

Igrači Jazza već su u drugoj četvrtini ostvarili prednost od 12 poena, ali Lakersi su se u trećem periodu vratili u igru. Deset i pol minuta prije kraja utakmice Bryant i Meeks su pogodili trice za Lakerse i rezultat je bio 94:91 za goste. Tricom im je odgovorio Hayward, a domaćini su bez ubačaja ostali više od tri minute te se našli u zaostatku od 11 poena. Pet i pol minuta prije kraja Millsap je zabio za 108:93 i novi poraz Lakersa već je bio na vidiku. 70 sekundi prije kraja Bryant je doveo svoju momčad na minus pet, ali je u idućem napadu promašio tricu i priča je bila završena.

"Ovo je već druga utakmica u kojoj smo protivnicima dozvolili veliki broj poena iz kontranapada. Na svojoj se polovici dobro branimo, ali nismo dobri u tranziciji", izjavio je Bryant nakon što je Utah iskoristio 14 izgubljenih lopti Lakersa za 19 poena iz kontranapada. Kako kaže Al Jefferson, to je bio dio plana za ovu utakmicu: "Oni su momčad koja u napadu nastoji igrati visokim tempom, ali se sporo vraća u obranu. Zbog toga smo pokušali ubrzati našu tranziciju i natjerati ih na trčanje. Ove se sezone mučimo na gostovanjima i sjajno je doći ovdje i upisati veliku pobjedu."

Igrači Utaha su iz igre pogodili 54,2 posto svojih šuteva, a najefikasniji igrač pobjedničke momčadi bio je Millsap s 24 poena i devet skokova. Odličan je bio i razigravač Mo Williams s 22 poena i devet asistencija, a po 14 poena ubacili su Jefferson (11 skokova), Kanter i Hayward. Bryant je za 34 poena iz igre šutirao 9/24, a dobrim su se partijama istaknuli igrači s klupe, Hill sa 17 i Meeks sa 16 poena. Howard je imao 11 poena i 16 skokova, a Lakersima nije pomoglo niti 12 poena i 11 asistencija trenutno prvog razigravača Duhona. Mike D'Antoni ni u ovoj utakmici nije mogao koristiti usluge Nasha i Gasola.

Vratio se Melo i odveo Knickse do osme domaće pobjede

Carmelo Anthony vratio se na parket nakon što je zbog ozljede propustio dvije utakmice i svojoj bivšoj momčadi, Denver Nuggetsima (10-11), zabio 34 poena. Odveo je tako svoje New York Knickse do osme pobjede u Madison Square Gardenu u isto toliko utakmica i ukupnog omjera 15-5 s kojim drže prvo mjesto Istočne konferencije.

"Melo igra na tako visokom nivou. Nije uopće u pitanju da je u ovoj ranoj fazi sezone jedan od kandidata za MVP nagradu", izjavio je nakon utakmice trener Knicksa Mike Woodson koji je ovom pobjedom došao do 19 pobjede u 20 utakmica u Madison Square Gardenu.

Sama utakmica bila je vrlo izjednačena i nijedna momčad nije uspjela stvoriti dvoznamenkastu prednost. Momčadi su se u vodstvu izmjenjivale čak 13 puta, uz 11 izjednačenja. Ključ pobjede Knicksa bila je serija 17:2 u prvoj polovici četvrte četvrtine kojom su zaostatak od osam poena pretvorili u vodstvo 97:90. Dvije i pol minute prije kraja Nuggetsi su došli na minus četiri, ali tada je stvari u svoje ruke uzeo Anthony i s dva uzastopna ubačaja svoju momčad usmjerio ka pobjedi.

Najbolji strijelac Knicksa iz igre je šutirao 10/24, s linije slobodnih bacanja 11/16, a upisao je i šest skokova. Važan doprinos dao je Kidd sa 17 poena i sedam asistencija, 15 poena i devet skokova upisao je Smith, a sjajnim se zakucavanjima istaknuo Chandler i završio susret s 15 poena i 12 skokova. U redovima Nuggetsa istaknuo se Lawson s 23 poena i šest asistencija, 21 poen i devet skokova imao je Gallinari, a 15 poena i sedam skokova Iguodala.

OKC 12. put do 100 poena, Jennings i Ellis potopili Netse

Rezultatom 104:93 Oklahoma City Thunder (17-4) nadigrao je na domaćem parketu Indiana Pacerse (10-11), 12. put zaredom postigao 100 ili više poena i došao do svoje osme uzastopne pobjede. U prvom poluvremenu i jedni i drugi su imali pozitivnih razdoblja u igri, a na veliki odmor se otišlo s vodstvom Thundera 57:56. Iako je najbolja napadačka momčad lige, Oklahoma City je do ove pobjede došao sjajnom obranom u drugom poluvremenu. Nakon što su u prve dvije četvrtine pogodili čak 60 posto svojih šuteva, Pacersi su u nastavku šutirali 14/42 i postigli tek 37 poena.

Petorka večeri

B. Jennings (Milwaukee): 26 p, 7 as, 6 sk, 5 uk
K. Bryant (LA Lakers): 34 p, 3 as
K. Durant (Oklahoma City): 27 p, 8 sk, 4 as
C. Anthony (New York): 34 p, 6 sk
P. Millsap (Utah): 24 p, 9 sk, 3 uk

Unatoč tome Pacersi su tricom Georgea 5:26 do kraja utakmice došli na tri poena zaostatka, ali su u preostalom vremenu uspjeli postići tek dva poena iz slobodnih bacanja i domaćini su uz šest uzastopnih poena Westbrooka odjurili do nove pobjede. Razigravač Thundera istaknuo se i pod svojim košem blokadom 27 centimetara višeg centra Indiane, Roya Hibberta.

Durant je još jednom predvodio strijelce Thundera s 27 poena, a dodao je osam skokova i četiri asistencije. Westbrook je susret završio s 21 poenom, sedam skokova i šest asistencija, a vrlo dobar je bio i Martin s 24 poena (13 u prvoj četvrtini). Svi članovi startne petorke Pacersa zabili su dvoznamenkasti broj poena, a najraspoloženiji je bio West s 21 poenom i devet skokova. George je imao 17 poena i osam skokova, a 15 je zabio Hill.

Vrlo loša večer je iza Brooklyn Netsa (11-8), koji su odigrali iznimno slabu utakmicu u svojoj dvorani protiv Milwaukee Bucksa (10-9) i doživjeli četvrti uzastopni poraz. Netsi su otvorili utakmicu s 11:2, ali su na poluvremenu gubili sa 17 poena zaostatka, a situacija je postala još gora u trećem periodu kada su ih Ellis i Jennings zaledili na minus 29. U prve tri četvrtine domaćini su pogodili tek 31,3 posto svojih šuteva, a proradili su u posljednjih 12 minuta kada su iz igre gađali 12/15 i utakmicu završili na pristojnom zaostatku 97:88. U dva su navrata došli na šest poena zaostatka, ali Bucksi im nisu dozvolili više od toga.

Jennings i Ellis zajedno su zabili čak 50 poena. Jennings je utakmicu završio s 26 poena, sedam asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti, a Ellis sa 24 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte. 13 poena i sedam skokova dodao je Daniels. I jedni i drugi su imali veliki broj napadačkih pogrešaka, ali Netsi su prednjačili s čak 20 izgubljenih lopti. Williams je s 18 poena i osam asistencija bio najefikasniji igrač Brooklyna, ali je za tricu šutirao (pre)slabih 1/7. U posljednjoj četvrtini svoj su učinak popravili Wallace, koji je utakmicu završio sa po 16 poena i skokova, te Brooks koji je ubacio 14 poena.

Clippersi na pogon igrača s klupe, sedmi poraz Sunsa zaredom

Sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini Los Angeles Clippersi (14-6) su protiv Toronto Raptorsa (4-17) došli do svoje šeste uzastopne pobjede, a drugu večer zaredom pobjedu su im donijeli igrači s klupe. Devet minuta prije kraja nakon koša DeRozana rezultat je bio 81:79 za Clipperse, a onda je uslijedila fantastična serija 21:4 koju je realizirala petorka Bledsoe, Crawford, Barnes, Odom i Turiaf. "Mislim da su igrači s klupe dobro odigrali i zaslužili svoju minutažu", izjavio je nakon utakmice Vinny Del Negro, koji je ipak morao uvesti jednog igrača iz početne petorke nakon što je Barnes isključen zajedno s Lucasom iz Raptorsa zbog međusobnog naguravanja.

Iako im je trica bila solidnih 10/26, Raptorsi su iz igre ukupno šutirali tek 39 posto, dok su domaćini pogodili 45,6 posto svojih pokušaja. Clippersi su dobili i skakačku bitku (45-39), a u cijeloj su utakmici izgubili samo devet lopti. Najbolji strijelac Los Angelesa bio je Griffin s 19 poena uz devet skokova, a 16 poena dodao je Paul. Među junacima s klupe izdvojili su se Crawford sa 16 poena i četiri asistencije te Bledsoe s 14 poena i šest asistencija. Najefikasniji kod Raptorsa bio je DeRozan s 24 poena i pet skokova, a 17 je zabio Kleiza.

Phoenix Sunsi (7-15) svoj niz poraza nisu uspjeli prekinuti niti u domaćoj utakmici protiv Orlando Magica (8-12). Bez pobjede su već sedam utakmica, što je najduži negativni niz te organizacije još od veljače 2004. godine. Bez bolesnog Dragića te ozlijeđenih Fryea i Tuckera Sunsi su dobro otvorili utakmicu, poveli s 15:6 i održavali utakmicu neizvjesnom sve do dvije minute prije kraja. Minutu i 50 sekundi do kraja Nicholson je pogodio za 95:88, 30 sekundi kasnije Afflalo za plus devet i nadanjima Sunsa tu je bio kraj. Ovom pobjedom momčad s Floride uspješno je zaključila svoju gostujuću turneju po Zapadnoj konferenciji. U pet utakmica ostvarila je tri pobjede.

Igrači Orlanda iz igre su šutirali 51,9 posto, a u skokovima su ostvarili prednost od 44-29. Prvi strijelac bio je Redick s 20 poena uz devet asistencija, a učinak karijere ostvario je novak Drew Nicholson s 19 poena (šuti iz igre 9/11), devet skokova, četiri ukradene lopte i tri asistencije za 25 minuta na parketu. Davis je dodao 15 poena i sedam skokova, Afflalo 14 poena, a Vučević 12 poena i devet skokova. Sunse je sa 17 poena predvodio Brown (šut iz igre 6/16), 15 poena postigao je Dudley, a 12 poena i šest skokova dodao Gortat.

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2012. u 22:51
    Ja ne mislim da je cirkusant, zapravo je vrhunski košarkars, ali i ova recenica puno govori. Amerikanci ga stavljaju u top 1o. Dakle ne bivsi igraci nego gledatelji, jer iskreno bivsi igraci ga bas i ne stavljaju u top 10.. Rijetko gdje ces to cuti!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2012. u 20:19
    kobe nije u rangu marburya ali je precienjen.. u 5 naslova koje je osvojio samo je u jednom bio glavni igrac (2. mvp naslov je trebo gasol dobit).. po meni je shaq veci igrac od kobea, unatoc naslovu manje..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2012. u 19:14
    Čuj ovu dvojicu; Kobe je cirkusant...hebote, vratite se na indexov forum s takvim komentarima jer to ne priliči Sportnetu...razumijem da nekog ne volite, ali reć za čovjeka kojeg svi amerikanci jednoglasno stavljaju među 10 najvećih svih vremena da je cirkusaner može samo glupan ili hejter...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2012. u 18:17
    kritike na kobea i lakerse su opravdane, ali dovoditi u pitanje kvaitetu jednog od najboljih i najuspjesnijih igraca svih vremena granici s ludilom... svasta se ovdje da procitat, ali ne cudi kad pljujemo i po najboljem sto mi imamo: balic, kostelic itd.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2012. u 17:56
    GO KNICKS GO! :) i fino da se opet pocela pisat petorka veceri,imam osjecaj da ce ime Carmela i Duranta bit svaku vecer na tom popisu :)
    Obrisan korisnik

NBA

19.06.2013.
Miami Heat95:88San Antonio Spurs
18.06.2013.
Miami Heat103:100 *San Antonio Spurs
16.06.2013.
San Antonio Spurs114:104Miami Heat
13.06.2013.
San Antonio Spurs93:109Miami Heat
11.06.2013.
San Antonio Spurs113:77Miami Heat
09.06.2013.
Miami Heat103:84San Antonio Spurs
03.06.2013.
Miami Heat99:76Indiana Pacers
01.06.2013.
Indiana Pacers91:77Miami Heat
28.05.2013.
Indiana Pacers99:92Miami Heat
27.05.2013.
Memphis Grizzlies86:93San Antonio Spurs
26.05.2013.
Indiana Pacers96:114Miami Heat
25.05.2013.
Memphis Grizzlies93:104 *San Antonio Spurs
24.05.2013.
Miami Heat93:97Indiana Pacers
22.05.2013.
Miami Heat103:102 *Indiana Pacers
21.05.2013.
San Antonio Spurs93:89 *Memphis Grizzlies