Rukomet

Obrvan: "Pokušat ćemo i na Final Four"

Iz Arene Zagreb:Damir Žbulj • subota, 24.03.2012.
Obrvan: "Pokušat ćemo i na Final Four"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon završene uzvratne utakmice rukometne osmine finala Lige prvaka nije bilo tužnih. Lino Červar bez obzira na poraz bio je zadovoljan ukupnim uspjehom svog Metalurga, dok je Obrvan bio vidljivo sretan zbog velikog uspjeha i plasmana u četvrtinu finala. Pao mu je kamen sa srca.

Legendarni bivši izbornik hrvatske reprezentacije, ali i bivši trener Zagrebaša Lino Červar prvi je dobio riječ nakon poraza Metalurga 26:21 u zagrebačkoj Areni. "Želio bih naglasiti nešto. Čestitam CO Zagrebu na pobjedi, treneru Ivici, igračima, želim im sreću u četvrtini finala, ali i da se pokušaju plasirati na Final Four," kazao je strateg Metalurga.

Ipak je Lino emotivac

"Naravno da evocira uspomene ova dvorana na 2009. godinu i Svjetsko prvenstvo. Ostala mi je u sjećanjuMorska vila, Velika je šteta što tada nismo otišli do kraja. Nismo se nešto posebno spremali za ovaj dvoboj. Na meni je da dam sve od sebe u Metalurgu, sada u Skoplju radim svoj posao," otvorio je dušu Červar.

Pozvao je i hrvatske navijače da pruže podršku Zagrebašima u četvrtini finala: "Neka publika podrži CO Zagreb u većem broju u četvrtini finala. Ipak je rukomet naš najtrofejniji kolektivni sport, ma koliko je to teško nekima izgovoriti," poručio je za kraj bivši hrvatski izbornik.

"Znali smo da će ovo biti rovovska bitka, očekivali smo takvu utakmicu. možda smo se i bojali iskoristiti priliku koja nam se pružila. Čestitam i mojim igračima, a napravili smo ove sezone jako puno. Ovo je najveći uspjeh našeg kluba, vidljivo je da smo napredovali," s te strane je zadovoljan bio Červar.

Trener Obrvan bio je sretan i zadovoljan ostvarenim rezultatom: "Ne znam ja kada se to zadnji put Zagreb plasirao u četvrtinu finala, znam samo da sam sretan. Čestitam svojim igračima, ali i Lini i suparniku. Bila je to taktička, disciplinirana, iz te perspektive jako dobra utakmica."

"Mislim da je ipak na kraju zasluženo, u dvije utakmice kad se zbroje bili smo bolji protivnik. Upozoravao sam kako će biti teško, jer je protivnik taj koji nam je uspio nametnuti svoj stil igre. No, ipak smo ih slomili u završnici," poručio je trener hrvatskog prvaka.

Što se tiče planova za budućnost Obrvan je naglasio: "Pokušat ćemo se plasirat na Final Four, sve je u sportu moguće, ali nemam neku posebnu želju za protivnika. Sada ćemo ipak malo i proslaviti ovaj uspjeh. Četvrtfinale je tek za mjesec dana, dugačak je to period."

"Ipak je ovo veliki uspjeh za naš klub. Mi nismo top ekipa gdje nas neki žele svrstati. Izvlačimo maksimum iz ovog kolektiva, to je naša snaga. Problem je što nemamo izrazitog šutera, Kopljar je potrošen, važno nam je i da vratimo Špilera u formu. Pred nama su tri utakmice SEHA lige, reprezentativci odlaze na okupljanje za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Vidjet ćemo u kakvom ćemo stanju dočekati nastavak natjecanja u Ligi prvaka," realno je zaključio trener Obrvan.

Ždrijeb četvrtine finala na rasporedu je u utorak.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Orlen Wisla Plock24:36Kiel
Kadetten27:36Atletico de Madrid
Abanca Ademar Leon31:28Telekom Veszprem
Füchse Berlin32:30HSV Hamburg
IK Sävehof25:34Kobenhavn
Metalurg Skoplje19:18RK Zagreb
Montpellier30:28Barcelona
Kiel27:24Orlen Wisla Plock
Barlinek Industria Kielce27:26Cimos Koper
Cimos Koper25:23Barlinek Industria Kielce
Kobenhavn26:24IK Sävehof
RK Zagreb26:21Metalurg Skoplje
Atletico de Madrid26:30Kadetten
Barcelona36:20Montpellier
HSV Hamburg23:24Füchse Berlin
Telekom Veszprem27:25Abanca Ademar Leon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2012. u 07:47
    Dario - Kielce nisu baš loše, pa jih je Koper izbacio...Proračun (zagreb ima par puta veči) ne igra uvijek....
    Obrisan korisnik
  • manu25.03.2012. u 03:16
    Nije bila puna dvorana?! Nisam bio u mogućnosti gledati, ali ako je stvarno tako sport u Zagrebu treba ukinuti(osim poluhokeja to ih dira u srce)
    manu
  • Obrisan korisnik25.03.2012. u 00:15
    Najbolje bi bilo izvući Koper,njih bi Zagreb 1000% prošao,ne bi bilo loše ni pob.susreta Veszprem-Ademar pa nakon njih i Kopenhagen!!Sa Barcom,Kielom,Atleticom,Hsv-eom Zagrbeove šanse ravne su 0!!
    Obrisan korisnik
  • DeceiverOfFools25.03.2012. u 00:11
    mogu dobit samo one koji su bili prvi ili cetvrti u skupini (ovisi kako je njihov mec zavrsio u osmini finala)
    DeceiverOfFools
  • Obrisan korisnik25.03.2012. u 00:01
    Uz malo sreće može se dalje. Bilo bi najbolje izvuć Koper ili Ademar Leon protiv njih Zagreb ima velike šanse za proći dalje.
    Obrisan korisnik