Košarka

Bitka za goli život

Branimir Korać • četvrtak, 02.04.2009.
Bitka za goli život
Foto: EPA

Barcelona, Real i Montepaschi večeras igraju utakmice sezone. Sve tri momčadi u četvrtfinalnim serijama gube 2-1 i nemaju pravo na krivi korak, svaki poraz im oduzima pravo priključivanja moskovskom CSKA na Final Fouru u Berlinu...

Tau želi završiti posao

Tau Ceramica kapitalnu pobjedu ostvarila je u prvoj utakmici u Barceloni i pokušat će na svom parketu završiti seriju. Obzirom da je poznato kako Tau na svom terenu igra sjajno i vrlo teško gubi, za očekivati je kako će od samog početka četvrtog susreta krenuti po Final Four.

Ipak, Barcelona nije bezazlen protivnik, imaju nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca koji su sposobni sami riješiti utakmicu. Na svim pozicijama obje momčadi su izuzetno jake te nadahnuće bilo kojeg pojedinca može biti prevaga.

"Moramo igrati strpljivo i bez nervoze, točno odrediti ritam utakmice koji će nam najviše odgovarati i znati procijeniti kada treba igrati duže napade, a kada ranije završavati akcije", kazao je u najavi susreta trener Taua Duško Ivanović.

Kod Barcelone je za nastup upitan Juan Carlos Navarro no kako je ovo najvažnija utakmica Barcelone u dosadašnjem dijelu sezone, za očekivati je kako će bez obzira na probleme s ozljedom stisnuti zube i zaigrati. "Mi se pripremamo za Barcelonu s Navarrom", rekao je Ivanović.

"Pokazali smo kako možemo i sigurno se nećemo predavati. Tau je iskusna momčad čiji su igrači dugo na okupu i znaju kako treba odigrati ključne trenutke, ali mi se nećemo predati", tvrdi Jaka Lakovič.

Bez Vujčića po prolaz

Madridski Real mora odigrati još jednu veliku utakmicu ukoliko želi izbaciti veliki Olympiacos. Grci će biti gotovo sigurno značajno oslabljeni neigranjem Nikole Vujčića koji se ozlijedio u prošlom dvoboju, ali imaju snage za konačan trijumf.

Real je prošli dvoboj dobio zahvaljujući očajnom ulasku u utakmicu Olympiacosa koji nije mogao do kraja susreta napraviti veliki preokret i slaviti u tri utakmice. Ipak, Grci i dalje drže ključ koji otvara vrata Final Foura, čak i uz današnji poraz, imali bi priliku na svom parketu proći dalje.

"Naučili smo lekciju u trećoj utakmici i takvo što nam se danas neće dogoditi. Sve će ovisiti o koncentraciji, imamo vjere u svoje mogućnosti i nadamo se kako ćemo ostvariti cilj već danas", govorio je u najavi susreta Panagiotis Giannakis.

Real će pak pokušati prenijeti poučak iz treće na četvrtu utakmicu i odmah žestokim početkom slomiti otpor Olympiacosa. "Trebamo ponoviti prvo poluvrijeme iz prošlog susreta i zaboraviti drugo poluvrijeme iz tog dvoboja. Borit ćemo se i uz potporu navijača vjerujem da ćemo izboriti petu utakmicu u Ateni", jednostavno govori Axel Hervelle.

U svakom slučaju bit će to novi neizvjestan dvoboj ova dva protivnika. Na papiru je Olympiacos dosta kvalitetnija momčad, ali vidjet ćemo kako će se snaći bez Vujčića koji im jako puno znači.

Montepaschi želi zaboraviti utorak

Nakon što su u Ateni svladao Panathinaikos i s 1-1 se vratili u Italiju, ambicije Montepaschija naglo su porasle. Međutim, na kraju su pali pod pritiskom, nisu znali odgovoriti na odličnu obrambenu prezentaciju Panathinaikosa i upisali su težak poraz u trećem susretu.

Psihološka prednost sada je apsolutno na strani Panathinaikosa koji je profitirao pobjedom u trećoj utakmici. Međutim, Montepaschi vjeruje kako će naći odgovor za izvući se iz ove situacije i ponoviti iznenađenje iz Atene.

"Nadam se da ćemo odigrati sjajnu utakmicu i nagraditi sebe, navijače i ovaj grad petom utakmicom. Igramo protiv izvrsne momčadi koja je u prošlom susretu pokazala svu svoju snagu odigravši 40 minuta na vrhunskoj razini, no mi i dalje vidimo šansu", kazao je u najavi susreta trener Montepaschija Simone Pianigiani.

U redovima Panathinaikosa nema opuštanja. Iskusni Vassilis Spanoulis upozorava kako momčad ne smije razmišljati o eventualnoj petoj utakmici u Ateni već mora misliti kako je ovo posljednja utakmica u seriji.

"Montepaschi je ponosna momčad koja se u svojoj dvorani neće predati. Moramo igrati s jednakim žarom kako smo igrali u prošloj utakmici i sve učiniti da dođemo do pobjede već u ovoj utakmici."

Euroliga, završnica

četvrtfinale

CSKA Moskva56:47Partizan
Panathinaikos90:85Montepaschi Siena
Barcelona75:84Baskonia
Olympiakos88:79Real Madrid
CSKA Moskva77:50Partizan
Olympiakos79:73Real Madrid
Panathinaikos79:84Montepaschi Siena
Barcelona85:62Baskonia
Baskonia69:62Barcelona
Real Madrid71:63Olympiakos
Montepaschi Siena53:72Panathinaikos
Partizan56:67CSKA Moskva
Baskonia63:84Barcelona
Montepaschi Siena84:91Panathinaikos
Real Madrid75:78Olympiakos
Barcelona78:62Baskonia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!