Nogomet

Ferguson: "Hernandez je nevjerojatan"

Ante Pažanin • srijeda, 16.03.2011.
Ferguson: "Hernandez je nevjerojatan"
Foto: EPA

Svoja razmišljanja o uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Marseillea podijelili su treneri dvaju momčadi sir Alex Ferguson i Didier Deschamps. Dok je Ferguson posebno nahvalio dvostrukog strijelca Hernandeza, Deschamps se osvrnuo na propuštene šanse svoje momčadi.

Manchester United se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka pobijedivši na Old Traffordu Marseille 2:1. Heroj Old Trafforda bio je Javier Hernandez koji je postigao dva pogotka. United je do kraja uspio zadržati stečenu prednost iako je autogolom Wesa Browna francuska momčad bila na korak do rezultata koji bi joj odgovarao za prolaz dalje.

Svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom izrazio je i menadžer Uniteda sir Alex Ferguson osvrnuvši se na igru Waynea Rooneyja i posebno Hernandeza: "Kako je Wayne igrao u zadnjih nekoliko utakmica on je prava prijetnja protivničkim momčadima, jer ima takvu snagu i brzinu s loptom. I naravno Hernandez je nevjerojatan,osobito njegovo kretanje. Jeste li vidjeli njegovo postavljanje za prvi gol? Dečko jednostavno ima gol u sebi."

Ferguson se osvrnuo i na samu utakmicu i na ozljede unutar momčadi: "Bilo je malo napeto, jer su igrači izlazili zbog ozljeda. To je poremetilo ritam momčadi. O'Shea je morao izaći, zatim i Rafael, a mislio sam ubaciti Gibsona kako bi dobili na visini. Imamo nekoliko teških utakmica iza sebe, Chelsea, Liverpool i Arsenal i to je utjecalo na igrače. Za nas je večeras najveća opasnost bila visina, jer je Marseille opasan iz prekida. Scholes, Giggs, Rooney i Carrick su jako dobro odigrali, a Valencia je imao sjajnih 45 minuta. Dobra smo momčad kada imamo loptu i diktiramo igru."

Ferguson se ne zamara s protivnikom u četvrtfinalu. "Igrat ćemo s kim nas god izvuku. Ovo prolazimo kroz godine i nikad ne dobiješ onog protivnika kojeg zaželiš."

Trener Marseillea Didier Deschamps istaknuo je pak propuštene šanse svoje momčadi i nedostatak iskustva u tako važnim utakmicama.

"Nije to bila sjajna Unitedova momčad, jer su imali dosta izostanaka. Mislim da smo propustili veliku šansu, jer nismo znali iskoristiti svoje prilike. Dva put smo primili gol, ali bilo je mjesta za okrenuti utakmicu. Manchester ima odlične igrače prema naprijed i to je bila razlika, iako nisu bili u najboljoj formi. Ono što nama nedostaje je iskustvo na toj razini utakmica. Iako su njima nedostajali neki igrači igrali su na visokom nivou", rekao je Deschamps.

"Bili smo jako sramežljivi u prvih 20, 25 minuta. Mislim da je to bilo zbog onog što nosi takva utakmica i cjelokupne atmosfere oko toga. Imam mlade igrače u momčad i bilo im je teško na Old Traffordu. Nakon tog početka smo se poboljšali i napokon igrali natjecateljski nogomet. Na 2:1 zaista mi se činilo da su domaći igrači nervozni. Nažalost nismo postigli drugi gol. U takvim utakmicama s njima moraš igrati opušteno i čini mi se da su moji igrači bili pomalo napeti. Pokušali smo, ali nije išlo."

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2011. u 14:54
    Po čemu je molim te Hernandez nevjerojatan.Po tomu šta je dao 2 gola na PRAZAN gol.Koga ti Fergusone prcaš.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2011. u 08:44
    onda učini nama i sebi uslugu i prestani više gledati. bravo za graškića, mali ga zna zabit.
    Obrisan korisnik
  • matbaric16.03.2011. u 08:07
    Bravo za Manchester United, vrhunska momcad, opet nije bila razina igre na nekoj extra visini ali rezultat je tu, pravi nos Fergusona sa Čikaritom..... Bravo Javier, svaka cast. Idemo dalje.
    matbaric
  • Obrisan korisnik16.03.2011. u 07:47
    Zaista sam mislio da Marseille moze ali se opet vidilo da momcadi bez iskustva imaju tremu Old Trafforda i dok nisu primili gol uopce nisu igrali dobro.Ovaj United protiv Reala ili Barcelone nema sanse za prolaz a tesko i protiv Sahtjara ce im biti ali bi najvise volio sudar United-Chelsea,e to bi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom16.03.2011. u 05:17
    Prva sezona u Manchesteru, a igra ka zvir, zasjenija je Rooneya definitivno!
    The Phantom