Nogomet

Wenger: "Sve je otvoreno"

Vedran Babić • četvrtak, 17.02.2011.
Wenger: "Sve je otvoreno"
Foto: EPA

I Arsene Wenger i Josep Guardiola koristili su samo riječi hvale u svom obraćanju medijima poslije utakmice Arsenala i Barcelone u kojoj je domaćin petominutnim preokretom stigao do velike pobjede 2:1. Wenger najavljuje napadačku igru i u uzvratu, a Guardiola ima vjere u svoje igrače i konačni prolaz...

"Ovo je jedna od onih posebnih večeri u kojoj su se sastale dvije posebne momčadi. Utakmica je puno obećavala i nije razočarala", rekao je Wenger.

"Veličanstvena je to večer za naše navijače, ali i golema injekcija samopouzdanja za igrače. Bilo je teških trenutaka tijekom utakmice, ali nismo se predavali i ostali smo psihički snažni. Kada igrate protiv Barcelone, kao da ste uvijek na rubu kolapsa jer oni vas mogu višestruko kazniti baš zbog eventualnih psihičkih pogrešaka."

Wenger dodaje kako je njegova momčad još daleko od prolaza i najavljuje jednaku igru i na Nou Campu 8. ožujka: "I dalje je sve otvoreno. Ne možemo se ići tamo braniti. Opet ćemo igrati svoju igru", kratko i jasno je rekao francuski stručnjak.

S druge strane, Guardiola se složio kako je utakmica bila lijepa za oko, ali mu je isto tako žao što njegova momčad nije slavila. "Uglavnom smo dominirali i kontrolirali utakmicu, pa je šteta što smo izgubili, ali takve stvari se u nogometu događaju. Stvorili smo više šansi nego prošle godine na Emiratesu, ali Arsenal je jak kada stišće jer tada uspijeva pronaći dosta praznog prostora."

Guardiola je dodao i kako se divi Arsenalovom stilu igre kojeg njeguju već godinama te da su znali koliko su Topnici jaki, pogotovo u kontrama. Španjolski strateg smatra kako je gol u gostima vrlo bitan i kaže kako je usredotočen na uzvrat. "Moramo razmisliti kako ovo okrenuti uz pomoć naših navijača. Imam puno vjere u ove igrače. U uzvratu nećemo imati suspendiranog Piquea, pa se nadam da će se Puyol oporaviti dotad."

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 21:34
    A ti uživaj u tekmi poput Espanoll - Real ili Real - Mallorca ili Milan - Tottenham, to je kvalitet tebi vjerovatno, uživaj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 19:16
    onda pretpostavljam da nema potrebe da putuje arsenal u španjolsku? zapravo predlažem ti da osobno nazoveš wengera i da mu savjetuješ da uštedi na troškovima puta i neka odmori momke, jer takav expert poput tebe samoga je jasno uočio nešto što nitko na ovom svijetu nije, da je ta utakmica za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 16:13
    tesko da ce se Arsenal 90min branit jer ako prime gol a nedaju ispadaju, a nemaju bas obranu za se dobro branit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 14:55
    Arsenal ce ispasti ako se ne bude branio njima bi najbolje bilo kad bi Mourinhov plan kopirali jer nako se barca izbacuje tuces ih doma i onda u gostima ih izbacis ;)
    Obrisan korisnik
  • The Phantom17.02.2011. u 14:13
    Naravno da je sve otvoreno, Barca triba dobit u uzvratu, a Arsenal ima zajeban rezultat tako da se sigurno neće branit. Ima se igrat još dosta da bi bilo gotovo
    The Phantom