Nogomet

Inter i Bayern po preokret za četvrtfinale

Maj Gašparac • utorak, 13.03.2012.
Inter i Bayern po preokret za četvrtfinale
Foto: EPA

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka nogometaši Marseillea na domaćem terenu su svladali talijanski Inter 1:0, a istim rezultatom Basel je porazio Bayern. U utorak su na rasporedu uzvrati, a u talijanskoj i njemačkoj momčadi sigurni su kako mogu preokrenuti zaostatak iz prve utakmice i plasirati se u četvrtfinale.

Inter - Marseille

U prvoj utakmici na Stade Vélodromeu nogometaši Marseillea slavili su 1:0, a do pobjedonosnog pogotka došli su u posljednjim sekundama susreta kada je nakon udarca iz kuta pogodio André Ayew.

Trener Nerazzurra Claudio Ranieri nakon te utakmice otkrio je kako je razočaran konačnim ishodom, no zadovoljan igrom svoje ekipe i prokomentirao da vjeruje u prolaz u četvrtfinale. Slična razmišljanja je ponudio i na konferenciji za novinare u ponedjeljak, ali i naglasio kako je pred njegovim nogometašima težak zadatak.

“Nastojat ćemo postići pogodak, no moramo biti vrlo oprezni jer ga ne smijemo primiti. Marseille je jako dobra momčad, koja je opasna u kontranapadima”, prenosi izjavu Ranierija uefa.com.

”Znamo njihove snage i slabosti, a raspoloženje u našoj momčadi je drugačije nego u prvom susretu”, izjavio je Ranieri čiji su nogometaši slavljem u Veroni prekinuli niz od devet utakmica bez pobjede u svim natjecanjima.

”Pobjeda protiv Chieva nas je ohrabrila. Želimo ostati u Ligi prvaka, nogometaši Intera nikad ne odustaju”, zaključio je Ranieri.

Trener Marseillea Didier Deschamps u najavi susreta prokomentirao je kako je momčad Intera favorit, te da njegova ekipa “nema ništa za izgubiti”: ”Pobjeda u prvoj utakmici nam je dala malu prednost, no Inter je sjajna momčad koja će učiniti sve kako bi prošla u četvrtfinale”, izjavio je Francuz.

”Inter mora ići na pobjedu, a mi možemo odigrati i neodlučeno. Trebamo se oduprijeti njihovim napadima, a pokušat ćemo im i zaprijetiti”, najavio je Deschamps.

U večerašnjoj utakmici za domaćine neće moći nastupiti suspendirani Cristian Chivu te ozlijeđeni Andrea Ranocchia i Ricardo Álvarez, dok je u francuskoj ekipi upitan nastup André-Pierrea Gignaca.

Bayern München - Basel

Nogometaši Basela u prvom susretu su iznenadili Bayern te u uzvrat ulaze s prednošću od jednog pogotka. Nakon te utakmice trener njemačke momčadi Jupp Heynckes žalio je za propuštenim prilikama te kritizirao nastup svojih nogometaša koji nisu opravdali ulogu favorita.

Njemački stručnjak uoči uzvrata u Allianz Areni istaknuo je kako vjeruje u dobar rezultat i plasman u četvrtfinale, a posebno ga je obradovao povratak u momčad Bastiana Schweinsteigera, koji je neko vrijeme bio van terena zbog ozljede.

”Kao što sam i ranije govorio, Basel je vrlo dobra momčad, pokazali su za što su sposobni u prvoj utakmici”, prokomentirao je protivnika Heynckes, koji je siguran da će njegovi nogometaši izboriti željeni rezultat.

”U uzvratu će se igrati drugačija utakmica. Atmosfera u momčadi je optimistična, naravno da postoji pritisak, no imam dobar osjećaj uoči utakmice”, rekao je trener Bayerna te zaključio: ”Trebamo napadati, ali moramo biti i vrlo oprezni i koncentrirani u obrani.”

Trener Basela Heiko Vogel svjestan je da je pred njegovim nogometašima teška utakmica, no vjeruje u ponavljanje dobre predstave iz prvog susreta te plasman u četvrtfinale.

”U dobroj smo poziciji nakon prve utakmice, ali jako poštujemo Bayern i znamo da će nam biti vrlo teško”, izjavio je Vogel i naglasio kako će početak susreta biti ključan: “Bayern će napadati i stvarati veliki pritisak, moramo preživjeti prve minute utakmice. Vjerujem u to jer je u momčadi mnogo dobrih igrača, a ako postignemo pogodak Bayernu će biti još teže.”

”Ne smijemo se usredotočiti samo na obranu i skrivati se, moramo i napasti. Poznajemo i poštujemo Bayern, ali ih se ne bojimo, nema razloga za to. Trebat ćemo biti jako usredotočeni barem 90 minuta”, zaključio je.

U momčadi Bayerna upitni su nastupi Marija Gomeza, Jéromea Boatenga i Rafinhe, dok u švicarskoj momčadi neće moći zaigrati Kay Voser i Scott Chipperfield.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tonco13.03.2012. u 10:18
    bayern prolazi, za inter nisam bas siguran
    Tonco