Nogomet

Spalletti: "Podcjenjujemo svoje sposobnosti"

Damir Žbulj • srijeda, 15.02.2012.
Spalletti: "Podcjenjujemo svoje sposobnosti"
Foto: EPA

Jako dobru utakmicu, punu preokreta, imali su prilike vidjeti promrzli gledatelji na stadionu u St. Peterburgu. U prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka, na temperaturi debelo ispod nule, Zenit i Benfica odigrali su susret s pet postignutih golova. Iako je domaći sastav u infarktnoj završnici ipak upisao pobjedu, zadovoljni mogu biti i gosti, koji se u Lisabon vraćaju s dva postignuta pogotka na gostujućem terenu...

Nogometaši Zenita ipak na uzvrat osmine finala Lige prvaka odlaze s minimalnom prednošću. U uzbudljivoj utakmici te još uzbudljivijoj završnici stigli su do 3:2 pobjede. No, zadovoljni mogu biti i gosti, jer s dva pogotka u Rusiji sigurno imaju dobru poziciju za uzvratni dvoboj na Luzu.

"Igrali smo dobro danas, najbolje što smo mogli. Zabili smo dva pogotka, što je na kraju i najvažnije. Nažalost smo izgubili, ali potrudit ćemo se da pobijedimo kod kuće i ostvarimo plasman u četvrtinu finala lige prvaka," kazao je jedan od najopasnijih napadača Benfice, strijelac jednog pogotka, Oscar Cardozo.

Trener pobjedničke ekipe, Talijan Luciano Spalletti nije mogao računati na nekolicinu standardnih i važnih prvotimaca te je pohvalio svoju ekipu koja je na kraju stigla do važne pobjede: "Bila je ovo i nervozna utakmica, ali i strastvena, bogata emocijama. Moji momci dobili su ovaj dvoboj zahvaljujući srčanosti, makar su i kvalitetom bili na visokoj razini."

"Možda ponekad podcjenjujemo svoje sposobnosti i tako pružamo priliku protivniku. Semak je zabio fantastičan pogodak, čitava akcija bila je odlična, ali pohvalio bih i Denisova, koji je svojim dodavanjem sve i započeo," oduševljeno je Spalletti podsjetio na odličnu akciju njegovih nogometaša kod pogotka za 2:1.

Spalletti je svjestan kako će u uzvratu njegovoj ekipi biti izuzetno teško: "Pred nama je i uzvrat, jer gotovo je nemoguće da već nakon prve utakmice u Ligi prvaka ukupni pobjednik bude odlučen. U sličnoj situaciji smo bili i u skupini, kada smo gostovali kod Porta. No, mislim kako smo mogli izbjeći ova dva primljena pogotka."

Strateg Benfice Jorge Jesus odmah po završetku utakmice bio je malo razočaran porazom, pogotovo kada su u kasnoj fazi utakmice stigli do izjednačenja, ali ipak može biti zadovoljan s golovima postignutim na strani: "Naravno, uvjeti na terenu išli su njima u prilog. Oni su navikli na takav teren i hladnoću te su se bolje adaptirali na atmosferske prilike."

Čuvao Aimara - ipak ostao bez njega

Trener Benfice Jorge Jesus pokušao je Argentinca Aimara sačuvati za uzvrat, zbog žutog kartona koji mu je prijetio. Aimar se na početku dvoboja našao na klupi, ali je zbog ozljede napadača Rodriga morao nakon pola sata na teren. Argentinac je do kraja dvoboja ipak uspio zaraditi karton koji ga je izbacio iz uzvrata. "Aimar bi nam puno više značio u uzvratu, a sad moramo razmišljati o novim rješenjima. Ozljeda Rodriga poremetila je naše planove, a još uvijek ne znamo hoće li se oporaviti do novog dvoboja."

"Baš mi je žao što smo primili taj treći gol," pomalo je razočaran bio Jorge Jesus, ali vjeruje kako u uzvratu i dalje njegov sastav ima veliku šansu za prolaz dalje: "Ovaj dvoboj je i dalje otvoren, a na našem stadionu i uz pomoć naših navijača, možemo proći u četvrtinu finala. I dalje je sve u našim rukama, šansa postoji da kod kuće okrenemo rezultat u našu korist."

Igrač Benfice Maxi Pereira bio je i junak, ali i tragičar ovog dvoboja. Zabio je vodeći pogodak za goste, ali je i dvije minute prije kraja katastrofalno pogriješio u obrani i tako osigurao pobjedu protivnicima: "Bilo nam je jako teško po ovakvom vremenu i u ovim uvjetima. Nažalost, izgubili smo, ali još uvijek možemo to ispraviti kod kuće. Na kraju smo ipak malo i tužni."

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000716.02.2012. u 11:15
    njihova liga je u rangu s portugalskom,po jacini odma nakon liga petica
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik16.02.2012. u 10:59
    ispred francuza još uvijek nisu, a da budu ispred švaba, mogu samo sanjati. jedino mogu možda talijane prestići, koji su već 4-5 godina u kizi (iako se milan i napoli dižu).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2012. u 08:53
    Rusi postaju nova klubska velesila uz sav silni novac,već sada su ispred francuske lige uskoro isped talijanke i njemačke
    Obrisan korisnik